Monday, December 31, 2012

Harry Potter Series Part II

Wahhh...saye masih gilerkan Harry Potter...
walau saye rase macam sudah tua jer...huhuhu

So di bawah ni Misz Pinky Eyes yang sangat baik hati sediakan sinopsis bagi kelapan-lapan sequel movie ni..
Nwae, macih Encik Wikipedia...lap u very strong...


Harry Potter dan Batu ahli falsafah (2001)

Rencana utama: Harry Potter dan Batu ahli falsafah (filem)
Dikenali di Amerika Syarikat dan India sebagai Harry Potter dan Batu Sorcerer
Diarahkan oleh Chris Columbus. Harry Potter adalah seorang anak yatim piatu yang dibesarkan oleh ibu saudara dan bapa saudaranya yang tidak ramah. Pada usia sebelas, setengah gergasi Rubeus Hagrid memberitahu bahawa dia sebenarnya adalah wizard dan ibu bapanya telah dibunuh oleh wizard yang jahat bernama Lord Voldemort. Voldemort juga cuba untuk membunuh Harry berusia setahun pada malam yang sama, tetapi laknat pembunuhan itu misteri pulih semula dan mengurangkan dia bentuk yang lemah dan tidak mampu berbuat apa-apa. Harry menjadi sangat terkenal di Dunia Wizarding akibat. Harry bermula tahun pertamanya di Hogwarts School Sihir dan kepintaran dan belajar tentang sihir. Pada tahun ini, Harry dan rakan-rakan Ron Weasley dan Hermione Granger menjadi terikat dengan misteri Batu ahli falsafah yang disimpan di dalam sekolah.

Harry Potter dan Bilik Rahsia (2002)

Rencana utama: Harry Potter dan Bilik Rahsia (filem)
Diarahkan oleh Chris Columbus. Harry, Ron, dan Hermione kembali ke Hogwarts untuk tahun kedua mereka, yang membuktikan lebih mencabar daripada yang terakhir. Bilik Rahsia telah dibuka, meninggalkan pelajar dan hantu petrified oleh raksasa yang dilepaskan. Harry perlu berdepan dengan dakwaan bahawa dia adalah waris Salazar Slytherin (pengasas Dewan), mendapat tahu bahawa dia boleh bercakap Parseltongue, dan juga mendapati sifat-sifat diari misteri hanya untuk mendapati dirinya terperangkap dalam Dewan Rahsia sendiri.
Harry Potter dan Banduan Azkaban (2004)
Rencana utama: Harry Potter dan Banduan Azkaban (filem)
Diarahkan oleh Alfonso CuarĂ³n. Tahun ketiga Harry Potter melihat wizard budak, bersama-sama dengan kawan-kawannya, yang menghadiri Sekolah Hogwarts sekali lagi. Profesor RJ Lupin menyertai kakitangan sebagai Pertahanan Terhadap guru Seni Jahat, manakala disabitkan pembunuh Sirius Black melarikan diri dari Penjara Azkaban. Kementerian Sihir yang mengamanahkan Dementors Azkaban untuk menjaga Hogwarts dari Black. Harry belajar lebih lanjut mengenai masa lampau dan hubungannya dengan banduan yang melarikan diri.

Harry Potter dan Piala Api (2005)

Rencana utama: Harry Potter dan Piala Api (filem)
Diarahkan oleh Mike Newell. Pada tahun keempat Harry, yang Mark Jahat muncul di langit selepas satu serangan pemakan Kematian di yang Quidditch World Cup, Hogwarts memainkan tuan rumah kepada acara satu legenda: di Kejohanan Triwizard, terdapat adalah satu No baru profesor Alastor Moody dan mimpi buruk yang kerap mengganggu Harry sepanjang tahun . Tiga buah sekolah Eropah telah mengambil bahagian dalam kejohanan itu, dengan tiga 'juara' mewakili setiap sekolah dalam tugas-tugas yang boleh membawa maut. Piala Api memilih Fleur Delacour, Viktor Krum dan Cedric Diggory untuk bersaing antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, secara ingin tahu, nama Harry juga dihasilkan daripada Piala menjadikan beliau juara keempat, yang menyebabkan pertemuan yang menakutkan dengan Lord Voldemort semula dilahirkan.

Harry Potter dan Order Phoenix (2007)

Rencana utama: Harry Potter dan Order Phoenix (filem)
Diarahkan oleh David Yates. Tahun kelima Harry bermula dengan beliau diserang oleh Dementors dalam Whinging Little. Selepas itu, beliau mendapati bahawa Kementerian Magic adalah dalam penafian pulangan Lord Voldemort. Harry juga dilanda oleh mimpi ngeri yang mengganggu dan realistik manakala Profesor Umbridge, seorang wakil Menteri bagi Magic Cornelius fudge, guru baru No. Oleh itu, pemberontakan yang melibatkan pelajar-pelajar Hogwarts, rahsia Perintah organisasi Phoenix, Kementerian Sihir dan Death Eater bermula.

Harry Potter dan Putera Berdarah Kacukan (2009)

Rencana utama: Harry Potter dan Putera Berdarah Kacukan (filem)
Diarahkan oleh David Yates. Pada tahun keenam Harry di Hogwarts School Sihir dan sihir, Lord Voldemort dan Death Eater telah meningkatkan keganasan mereka ke atas Wizarding dan Muggle dunia. Albus Dumbledore memujuk rakan lama dan rakan sekerja Horace Slughorn untuk kembali ke Hogwarts sebagai seorang profesor kerana terdapat kekosongan untuk mengisi. Walau bagaimanapun, ada sebab yang lebih penting untuk kembali Slughorn. Walaupun dalam pelajaran ramuan, Harry mengambil milik buku teks sekolah yang pelik beranotasi, tertulis 'Ini adalah harta Putera Berdarah Kacukan', yang mengandungi maklumat yang menakjubkan. Sementara itu, Dumbledore dan Harry diam-diam bekerja bersama-sama untuk mencari kaedah bagaimana untuk memusnahkan Voldemort sekali dan untuk semua. Sebagai romantik dan hormon bersembunyi dalam dinding istana sepanjang tahun, Draco Malfoy perjuangan untuk menjalankan amal yang dikemukakan kepadanya oleh Tuhan Jahat.

Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 1 (2010)

Rencana utama: Harry Potter dan Azimat Maut - Part 1
Diarahkan oleh David Yates. Selepas kejadian yang tidak diduga pada akhir tahun sebelumnya, Harry, Ron, dan Hermione diamanahkan dengan usaha untuk mencari dan memusnahkan rahsia Lord Voldemort untuk kekekalan - Horcruxnya. Ia sepatutnya menjadi tahun akhir mereka di Hogwarts, tetapi keruntuhan Kementerian kenaikan Magic dan Voldemort kuasa menghalang mereka daripada menghadiri. Ketiga-tiga mereka menjalani satu pengembaraan yang panjang dengan banyak halangan dalam laluan mereka termasuk Death Eater, peragut, Hallows mayat misteri dan sambungan Harry dengan fikiran Tuhan itu Jahat menjadi pernah lebih kukuh.

Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 2 (2011)

Rencana utama: Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 2
Diarahkan oleh David Yates. Selepas memusnahkan salah satu Horcrux dan menemui kepentingan ketiga-tiga Azimat Maut, Harry, Ron dan Hermione terus untuk mendapatkan Horcruxnya lain dalam usaha untuk menghapuskan Lord Voldemort. Walau bagaimanapun, sekarang bahawa Tuhan Jahat telah mendapat Tongkat Elder lagi yang tiada tandingan, dia bertujuan untuk melengkapkan peringkat akhir untuk kuasa mutlak dan melancarkan serangan ke atas Hogwarts School, di mana pulangan ketiga-tiga untuk satu pertahanan terakhir menentang kuasa-kuasa gelap yang mengancam untuk mengambil alih Wizarding dan Muggle dunia.


Sumber : wikipedia

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...