Wednesday, April 24, 2013

Hari Lahir Bersama Mereka Yang Tersayang Part 1

23 April merupakan tarikh yang cukup bermakna buat aku saban tahun...tarikh inilah yang akan membuatkan aku bersemangat dengan azam baru..err...setelah azam maal hijrah dan tahun baru kecundang atau terbantut di tengah jalan...bukan senang untuk berubah kan...perlu ada determination dan sokongan padu dari insan sekeliling kita...elehh...sebenarnya semuanya perlu dari diri kita sendiri...

Rasanya tahun ni memang banyak surprise dari mereka yang tersayang dan disayang...keluarga...sahabat...rakan sekerja...dan cinta hati...alhamdulillah...rasa diri disayangi dan dihargai...ecece...itulah pentingnya jika kita hidup bergaul dan saling berhubungan antara satu sama lain...

Bermula dengan surprise kek pada 11 April lagi...pagi itu tiba-tiba aku kena panggil pergi row call...disuruh ke depan dengan beberapa orang yang lain..in charge tanye pada aku...ade ke sebarang salah silap aku buat...mak ai...suspens gak time tu...sebabnya aku adelah sound sorang pegawai tu dalam phone..itu jela yang terlintas..tak lama lepas tu..kek pun sampai atas meja..laa rupenya nak celebrate mereka yang lahir bulan April..siap ade nasi lemak bungkus utk semua..then ade pakcik sorang ni yang memang birthday did jatuh hari tu sponsor pulut kuning dan rendang...alhamdulillah...rezeki di pagi hari...tapi hari tu aku taknak berpossing bagai..sebabnya muke dah macam apam balik..mate lak dah macam panda...hehehe


Another surprise was on 19 April...yang ni aku lagi pelik..bile mase lak ofismate aku ni plan ek...hari tu pun memang birthday sorang mamat ni..namanye rase tak perlu dimention la..huhu...hari ni gak la perut aku meragam...pagi2 lagi aku dah kene diarhea...semua aku makan kuar balik..memang takde selera la..beli bihun sup tak abis makan pun..'pelaburan' tetap besar..time rehat pegi sogo wif kak sue..ter shopping lak kemeja floral print radioactive..ngeh ngeh ngeh...terbeli lak ikan pari panggang wif sambal tempe...walhal aku tau if aku makan keluar gak nanti...time shopping tu aku rase perut aku memang memulas gak la..tapi cover tu..haha..sampai ofis..makan time...aku pelik gakla tengok kak mas rajin beno snap pict petang ni..jap2 die amik pict aku makan dengan dak lain laa...aku possing jelaa kan..tetibe die panggil aku suh benti makan jap then ajak pegi belakang (ade meja panjang kat sudut tu yang ade fail..radio..etc)..aku cakap jap la..coz aku tau if aku benti makan aku susah nak sambung balik..lagi2 time perut aku camni..sayang lak ikan pari nikan..then kak sue and torin lak panggil kononnye aku tertinggal surat la kat komputer belakang tu..time tu aku masih tak perasan ramai dah berkumpul kat belakang..bile aku datang..maka..jeng jeng jeng...wahhhhh...ade kek and snack..pisang goreng..macih la u olls...buat susah2 jer..habes sume orang sku peluk coz rase terharu sangat...

To be continued....

2 comments:

marniey zul said...

wahh, besh nya diaaa. ngehhh. mintak kek sikit. >.<

Misz Pinky Eyes said...

Hehehe...besh kan...nanti besday marniey zul sure dapat kek gak..btw thanx...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...