Wednesday, September 19, 2012

Jom Jogging!!!

Taraaa!!!
okey...dipendekkan cerita...i nak sihat!!! nak kurus!!! nak slim!!! nak buang lemak badan yang ada (especially kat perut yang macam tayar ni...uwaaaa)

Ever since..lepas raye ritu saye berkesempatan untuk buat medical checkup at klinik saringan at my work place...jeng jeng jeng...luckily...BMI saye perfect...21...kate MA (medical assistant) la kan...but dat...kesimpulan yang membuat kan saye risau dan a bit tak tenteram ialah...tubuh badan saye seperti orang yang berumur 29 tahun...errr....itu sudah 2 tahun extra from my actual age...dan faktor penyumbang utama ialah kandungan lemak dalam badan...juga kekuatan muscle di seluruh badan saye...menurut MA tu lagi...dun wori...biasanya semakin kurus seseorang itu, maka semakin muda lah umur yang akan tertera...huahuahua

So...if saye nak lebih muda..or at least umur yang sebenar...TWENTY SEVEN ok!!! saye perlu buang lemak2 yang tidak diingini...emmm...EXERCISE!!! itulah cara yang paling sihat dan berkesan...takkan nak pergi sedut lemak kot!!!huhuhu

Maka...saye lebih bersemangat..taaaaraaa....again...berjaya menge 'pow' my sis...SAAYAANG die...ngeeeee...sepasang sport shoes baru...PINK in colour of course...pada saye dah cukup comey and kiut (same meaning kan) dah design and kaler kasut baru saye ni...jangan jeles ok...dapat FREE lagi..ekekeke
mulalah saye berangan-angan pasti kaki ni rase ringan (dan comey jer) tatkala berjogging dengan kasut pink (lebih banyak kaler putih sbenonyekan)...wow...sila tampar pipi tembam saye jap!!!! ngeh ngeh ngeh


errr....tapi bile saye nak start jogging eh...anyone wanna join me???? hehehe

3 comments:

piko ija said...

hehe..jom jogging ngn piko...

Misz Pinky Eyes said...

jom piko...huhuhu

۩PinkyLady687۩ said...

cntik..jenjln ke blog pink ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...