Wednesday, September 19, 2012

Jom Jogging!!!

Taraaa!!!
okey...dipendekkan cerita...i nak sihat!!! nak kurus!!! nak slim!!! nak buang lemak badan yang ada (especially kat perut yang macam tayar ni...uwaaaa)

Ever since..lepas raye ritu saye berkesempatan untuk buat medical checkup at klinik saringan at my work place...jeng jeng jeng...luckily...BMI saye perfect...21...kate MA (medical assistant) la kan...but dat...kesimpulan yang membuat kan saye risau dan a bit tak tenteram ialah...tubuh badan saye seperti orang yang berumur 29 tahun...errr....itu sudah 2 tahun extra from my actual age...dan faktor penyumbang utama ialah kandungan lemak dalam badan...juga kekuatan muscle di seluruh badan saye...menurut MA tu lagi...dun wori...biasanya semakin kurus seseorang itu, maka semakin muda lah umur yang akan tertera...huahuahua

So...if saye nak lebih muda..or at least umur yang sebenar...TWENTY SEVEN ok!!! saye perlu buang lemak2 yang tidak diingini...emmm...EXERCISE!!! itulah cara yang paling sihat dan berkesan...takkan nak pergi sedut lemak kot!!!huhuhu

Maka...saye lebih bersemangat..taaaaraaa....again...berjaya menge 'pow' my sis...SAAYAANG die...ngeeeee...sepasang sport shoes baru...PINK in colour of course...pada saye dah cukup comey and kiut (same meaning kan) dah design and kaler kasut baru saye ni...jangan jeles ok...dapat FREE lagi..ekekeke
mulalah saye berangan-angan pasti kaki ni rase ringan (dan comey jer) tatkala berjogging dengan kasut pink (lebih banyak kaler putih sbenonyekan)...wow...sila tampar pipi tembam saye jap!!!! ngeh ngeh ngeh


errr....tapi bile saye nak start jogging eh...anyone wanna join me???? hehehe

Tuesday, September 18, 2012

Misz Pinky Eyes and RAYA 2012


possing maut Misz Pinky Eyes..
siap menang antara baju TERCANTIK tau...
jangan mare ar...







Purr by Katy Perry



yezza...finally...MIsz Pinky Eyes berjaya memiliki perfume yang diidamkan sejak 2 tahun lepas rasanya...
well...saye ni bukannya perfume lover...but i love a scent that is sweet...compared to floral scent...
and selalunya saye suke beli perfume Body Shop...yup...banyak range of Body Shop perfume saye dah pernah gunakan...even saye pernah simpan beberapa botol perfume nya yang dah lama habis as a collection...
bila nak pindah rumah last year...rase macam semak je...so dengan hati yang pasrah...buang jelaa...huhuhu

saye mula sukekan perfume Purr by Katy Perry ni bila 1st time try at Sasa...wow...wangi...manis...
plus...the bottle itself...very outstanding...different...and yet cute...but still...don't get me wrong...i'm not a cat lover...hehehehe...and saye punye angan2 is...nak dapatkan another perfume by Katy Perry...MEOW...
see the bottle...so comey...its a PINK cat....i LIKE...


so here i am...with my latest perfume...PURR by Katy Perry...and i bought it online...OMG...online...
diz is my very 1st time...shopping online...pejam mate jelaa...yelaa...price nye jauh lebih murah..but saye buat survey online and terpengaruh with all the testimony...Cheap Original Perfume...you all boleh la page ni at facebook...trust me...berbaloi2... saye order petang ni...and esok tengahari dah dapat...very fast kan..tak macam sesetengah blogshop or shopping online service yang hanya indah khabar dari rupe...
price yang berbaloi...and selalu ade offer...then mereka punya kedai sendiri...so the choice is yours...


saye juge dapat free sample Sunset Hugo Boss...wangi jugak...TQ so much Cheap Original Perfume...
LOVE ya!!!!

Friday, September 14, 2012

Janji Padamu

Tiada kusangka sejak detik itu
Kau membuka pintu kamar dihatiku
Cinta yang terhampar satu tika dulu
Bersinar kembali
Pandainya dikau mencuri hatiku
Dengan kejujuran dan tingkah lakumu
Memberikan aku satu keyakinan
Mendungkan berlalu

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni




bait lagu yang bisa meruntun jiwa...
setiap kali dihayati dan diamati liriknya...
benar...hanya mereka yang benar-benar alami perasaan yang indah seperti dipuitiskan...
mampu menitiskan air mata...

siapa sangka...cinta yang dulunya terhampar...tidak terluah...
mampu bertemu...dan bertaut kembali...
cukup indah saat perkenalan...
dan bertambah manis disulami dengan episod percintaan...

manusia mampu berjanji...merancang masa depan yang indah...
tetapi ada juga yang tidak berpegang pada kata-kata manis itu...
lantaran keterpaksaan...dan juga dugaan yang muncul tidak semena-mena...

tiada siapa yang inginkan...berjauhan dengan insan tersayang...
menanti dengan penuh harapan...dan impian yang indah...
kepada-Nya saja mampu diluahkan dan dipanjatkan doa...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...