Thursday, May 31, 2012

Trip to Pulau Pangkor Part 3

Hari ni 27 Mei 2012...besday my bro...saye wish pada die yang berada di kampung...my bro penah pegi Pangkor dengan kekawan die beberapa tahun lepas...camping trip pulak tu...jeles saye coz saye suke camping sebenonye...tapi die tak berkesempatan nak pegi snorkeling...which is i had dat morning...huhuhu

Udah ler tak tau berenang kan...malas lah nak cerita my bad experience in snorkeling...but i should say a bit excited biler saye dapat tengok 2 ekor ikan kuning belang biru...ape tah name ikan tu...yang tak syoknye muke and mate saye sudah mule gatal and pedih...tahan kan jelaa...actually untuk trip snorkeling ni rm15 per person...kami dibawa menaiki bot ke Pulau Giam...dalam pukul 10 pagi...sampai saje di Pulau Giam tu..wahhh memang ramai yang sudah snorkeling...kanak-kanak pun sudah terror berenang and snorkeling...


Then lebih kurang pukul 12 dapat lak pergi ke Teluk Man...tempat ni memang cantik dengan warna laut yang biru kehijauan...if nak tau Teluk Man ni merupakan tempat shooting Fasha Sandha and Piere Andre dalam filem 9 September...memandangkan kami kene check out pukul 12 sebenarnya...so dalam 1230 kami bertolak balik ke resort...

Dan akhirnya kami check out dalam 110 petang tu...dan teksi warna pink tetap setia menjemput kami ke jeti...sampai jeti harus makan dulu...if not lapar kan..kami dapat naik feri dalam pukul 230 petang...


Sampai di Lumut...shopping lagi...diz is the final shops...hehehe...then makan lagi...bas kami pun pukul 530 rasenye memang lambat lagi...dalam bas sambung tido...and reach KL around 1030 pm...


So dats it...bubbye Pangkor Island!!! if saye berkesempatan pergi ke sana lagi...saye akan cuba pula aktiviti lain...but not snorkeling anymore...balik saje dari Pangkor tu...saye terpakse pakai shades coz keliling mate saye merah-merah...dan bibir saye mula gatal-gatal...saye terlupe yang saye memang a bit allergic...uwaaaa
maka saye terpakse pegi jumpe doc untuk dapatkan ubat yang sepatutnya...yelaa keliling atas bibir saye bengkak+gatal+pedih..terutamanya selepas saye makan ikan dan ayam...uwaaa i am so hating it...but now i'm getting better..even puan doc bagi ubat sapu vaseline yang buat saye rase kebas dan juga pil tahan gatal yang buat saya tido tak sedar diri 2-3 malam ni...uwaaaa...satu perkataan
DUGAAN!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...