Friday, May 25, 2012

Eat, Pray, LOVE...Julia Roberts

Saye suke tengok movie...movie pun suke tengok saye...huhuhu
Bile movie yang tengok saye and saye tak tengok die...meaning movie itu boring or saye memang totally exhausted...chup chup chup...ape yang saye merapu meraban ni kan...hehehe

Actually nak story sikit je...sikit jelaa kan...one of my favourite and beloved actress is Julia Roberts..
Well kenapa saye suke die...sebab saye suke tengok muke die yang simple but still cantik...
bibir die yang lebar tapi nipis dengan muke yang mudah tersenyum...and she's been voted for the sweet and sincere smile in a magazine..tapi saye lupe lak mag ape...huhuhu...plus for me muke die sangat keibuan...

The acting...tak perlu cakap la...if not she will not won the Oscar for Best Actress Award...
So antara filem die yang the latest saye tonton is Eat,Pray,Love...Actually if pelakonnya orang lain maybe or should i say i won't watch it...well movie ni a bit slow pada mulenye...tapi saye tahan tengok coz of her...and tetibe terselit lak the hottie James Franco...ececece


Saye sudah tengok movie ni sebanyak 2 kali...dan rasenye akan tengok lagi...
pada saye, banyak pengajaran yang boleh saye ambil dalam meniti kehidupan harian...tajuk saje dan menunjukkan tentang 3 perkara basic yang saye suke...
EAT = makan = saye memang kuat makan...juz name it...as long as halal..but ade certain makanan yang saye memang tak dapat nak telan...but still i love to eat =D
PRAY = doa, solat, sembahyang, ingat pada Allah SWT = rutin harian kita sebagai seorang yang beragama Islam perlu sentiasa ingat akan Pencipta Yang Maha Esa di samping menunaikan suruhan-Nya
LOVE = cinta, kasih dan sayang = saye seorang yang penyayang!!! betul kan??? sila jawab dalam hati bagi mereka yang cukup kenal saye...sudah semestinya perasaan cinta. kasih dan sayang akan wujud dalam jiwa dan diri setiap insan...plus...saye pencinta yang setia =D

Berbalik pada movie ini...saye rase seronok sangat dan sedikit teruja pada Julia dalam filem ini yang mengambil keputusan untuk spending jumlah wangnya dan pergi merantau ke tempat orang...pelbagai pengalaman yang pada saye cukup menyeronokkan dan memberi kesan pada diri saye sendiri of course it will back to the 3 basic EAT + PRAY + LOVE

And dat is when..saye mula membuat perancangan saye sendiri...
Jeng jeng jeng...Nak tahu ape die...jangan lupe bace entri seterusnya...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...