Saturday, June 2, 2012

Black+White+Grey

i LOVE to wear outfit in BLACK+GREY+WHITE = look more skinny + taller + fairer skin
wawawawawa

Itu pada saye laa kan...tapi rasenye ramai yang harus setuju..sebabnya its a fact...if you wanna look a bit skinny...juz wear something black...but kena la pandai pilih fabrik dan jenis kain yang kita pakai tu...if pakai yang jenis sendat and melekat pekat tu...hahaha...haruslah nampak segala isi lemak badan pulak kan...huhuhu
even dalam kebanyakan majalah dan tips fesyen ada menyatakan pemilihan warna gelap seperti hitam terutamanya ibarat penyelamat fesyen anda pada waktu dan hari malas anda...

Warna hitam adalah satu warna yang kuat dalam penggunaan harian kita...cuba tengok saja keliling kita...begitu banyak warna hitam yang diaplikasikan...tidak ketinggalan warna tulisan pada keyboard dan huruf-huruf yang sedang saya taip ini...sememangnya warna hitam ibarat warna yang tidak gentar dengan warna lain atau faktor lain yang mampu mengotorkan...

juga...anda akan kelihatan lebih seksi dengan warna hitam...tapi ianya juga bergantung pada warna kulit...dan pemadanan pakaian juga aksesori yang bersesuaian...wahhh terasa diri ibarat fashion consultant pulak...lempang sikit saye ni...ouchhhh



Bagi si penggaya warna putih pula...kita akan kelihatan bersih...lemah lembut dan mulus...
suci gitu...juga nampak sopan kan...putih itu sendiri membawa erti yang cukup positif....
seputih salju...ada satu fakta fesyen yang menyatakan baju kemeja putih anda mampu menyerlahkan gaya yang cukup matang, stylish and sejuk mata memandang...cuma perlukan sedikit sentuhan warna lain yang berpadanan...jangan pakai semuanya warna putih from head to toe...anda akan kelihatan seperti berada dalam kemurungan or even worse seakan nak bernikah kali kedua....hehehe

Akhir sekali...warna grey atau kelabu...merupakan satu warna yang berada di tengah-tengah hitam dan putih...namun harus diakui gabungan 3 warna ini dalam pemilihan pakaian akan membuatkan anda nampak biasa-biasa saje...kerana kini setiap pemakaian kita memerlukan satu 'fashion statement' dengan warna yang terang dan lebih menyerlah...untuk itu jika anda mengenakan pakaian dari gabungan hitam+putih=kelabu...
jangan lupe untuk gayakan dengan aksesori lain seperti belt, hijab, kasut atau handbag dari rangkaian warna yang cukup menyerlah..maybe PINK!!!!

yezzzaaa...itu dari sudut pandangan Misz Pinky Eyes...
P.E.A.C.E

4 comments:

Abey Mirul said...

Hurm, kalau lelaki bulih ikut dak ? Macam best ja. Haha!

Salam perkenalan dari Abey. :)

Misz Pinky Eyes said...

hehehe...
sure boleh...cuma pada warna..
bukan pada jenis pakaian yer...

salam kenal too =D

ejulz said...

hitam itu menawan.. hehe

Misz Pinky Eyes said...

betol...
hitam-hitam si tampok manggis...
walaupun hitam tetap manis...
ececece

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...