Sunday, June 24, 2012

Dunia Tanpa Warna

Hari Ahad...
cuba bangun pagi dengan bersemangat...namun hampa juga...kenapa dirasakan bosan dan ibarat tiada arah tuju...saban hari yang dilalui semakin sunyi...jiwa rasa kosong...hanya pada Allah SWT tempatku mengadu segalanya...

Umur makin lanjut...rakan-rakan, masing-masing punya agenda dan kehidupan...mereka semakin mengorak langkah ke hadapan...tanpa menoleh ke belakang...tapi aku?...rasanya masih di takuk lama...setiap andai bersendirian...aku hanya mengeluhkan nasib...keluhan yang tidak perlu rasanya dikongsi dengan sesiapa lagi...kerna tiada pun di antara mereka yang cukup mengerti...ya benar...setiap antara kita punya masalah dan dugaan masing-masing...seringkali aku terbaca malah diberitahu juga...bahawa setiap dugaan dan ujian yang dihantar oleh-Nya, hanya untuk mereka yang terpilih sahaja...lantas menduga sejauh mana kesabaran dan keteguhan iman dalam mengharungi dan mengatasinya...


Terkadang ku rasakan...apa yang berlaku andai dunia ini tanpa warna...dapatkah dilihat kecantikan mereka yang indah ciptaan-Nya? keindahan pada wajah misalnya...mungkin sebarang cela dan noda kurang kelihatan...malah kulit wajah juga kelihatan seakan-akan sama...tidak perlu risaukan untuk memakai baju warna apa...tidak perlu menyuai padan kasut dan beg...juga warna tudung tidak semestinya sepadan dengan pakaian...

Andai dunia tanpa warna...kecantikan itu ibarat kurang seri...tiada hijau saujana mata memandang keindahan alam...warna langit yang biru...ahhhh...semuanya kelihatan sama....dan kuharap semua orang bisa beri pandangan yang sama saja terhadap aku berbanding yang lain...kerna ku sedar...aku ini tidak sama seperti mereka...mereka itu cantik...menarik...dan aku? terlalu banyak kekurangannya...tatkala aku sujud pada-Nya, beberapa kali ku tangisi tentang nasib badanku ini...Ya Allah...kenapa dugaan sebegini hebat kurasakan...terkandang aku tak mampu rasanya teruskan...aku sudah jenuh dan jemu...kenapa masyarakat mudah memandang rendah pada mereka yang berbeza?yang mempunyai kekurangan...tidak ku pinta lahir ke dunia dalam keadaan serba kekurangan...tapi lumrah manusia...mereka hanya sukakan yang cantik di luaran sahaja...bak kata pepatah, dari mata turun ke hati...

Untuk itu...Ya Allah...berikanlah hamba-Mu ini kekuatan...akan aku cuba bangkit...dan tidak akan aku berangan atau bermimpi di siang hari...agar dunia ini tiada warna...agar pandangan mereka terhadapku berubah serta-merta...kerna ku tahu...setiap kejadian dan ketentuan oleh-Mu itu bersebab...malah punya hikmah disebaliknya...

Amin...

Friday, June 22, 2012

SAVEE Beauty

Savee Beauty??? who is she??? why is she beautiful??? because she wears the Savee Beauty care products...hahaha...sebenonye kan saye pernah laa terbaca tentang produk kecantikan keluaran Savee yang originally from Singapore....

Nak dipendekkan cerita...@ LRT Stesen Masjid Jamek nun...dari Isnin-Jumaat ni bersamaan dengan 18-22 Jun ni...mereka adakan promosi @ a very small booth inside the lrt station...so ape yang buat mata saye tertancap dan ringan je kaki ni nak melangkah is...promotion RM1 only!!! murahkan??? siapa yang tak suke barang-barang promosi and murah ni...nak tau gak kan ape je barang yang worth RM1 ni...wahhhh...so many face mask...dengan pelbagai scent yang berasaskan semulajadi seperti buah-buahan dan bunga-bungaan...


Maka saye pun taknak laa lepaskan peluang...rasenye macamdah lame tak pamper myself dengan dengan face mask ni (setelah face mask yang saye dapat free from Sasa dicilok adik tanpa sedar...uwaaa)...tapi taknak beli banyak2 sangat...cukuplaa saye beli dua face mask...

picts memang kureng memuaskan...balik keje terus cepat2 snap picts coz tak sabar  nak pakai...
terbukti memang besh....scent yang yummy and menyegarkan coz saye beli strawberry scent...hehehe
SUKEEEEE =)

Terdapat banyak lagi product kecantikan khusus untuk kita kaum wanita...from head to toe...so don't forget to singgah at mySavee Beauty.com ni...at least cuci mate je macam saye yang memang suke bab cuci mate ni...wawawa...before terlupe butik kecantikan Savee ni ade @ Sungei Wang Plaza Bukit Bintang nun...saye nak singgah if berkesempatan one day...

FOSSIL

if you ask me what i LOVE besides handbags...shoes...blouse and dress...2 layers chiffon of hijab...korean drama and movies...i would answer i LOVE watch!!!

i LOVE SWATCH and CASIO watches...basically diz two brand of watch with a very different styles...and dat is why i LOVE them....SWATCH with colourful and attractive design...i bought my Swatch on 2008...and it is almost for years ago...my Swatch is gold!!! hahaha...dun know why i bought diz kind of design...probably because its gold and i tried to be more feminine...yeay...

CASIO on the other hand...is simple but elegant...so i bought my Casio watch this earlier year 2012...juz because of...i really love my Swatch and i did noticed dat there was a small scratch on it...oh no!!! and because it is gold so its a bit sensitive...the colour of the gold began to faded away...uwaaa....and dat point made me decide to buy another watch with a simple design and in silver...

and now...well honestly...i'm ''craving'' for a Fossil watch...so i begin my research at their official website
www.fossil.com seriously...so many gorgeous and attractive watch....to be mine...hahaha
and for me...Fossil is full of vintage and classic design... =)






ohhh honey...why are you so beautiful????when can you be mine????

Thursday, June 21, 2012

Talking Tom in LOVE...






Kenapa saye suke Talking Tom???
chop!!!! siapa Talking Tom tu???haaa....anyone wif android phone should know...si Talking Tom ni ibarat kawan saye...penghibur duka lara...die bole ajuk ape je yang korang cakap kan...and he's so cute...hobi saye memang laa merakam sore aka luahan rasa dengan Talking Tom...then sore saye akan diubah terus menjadi sore si kucing yang come lote ni...bile saye download Talking Tom Love Letters lak...barulah saye tau yang si Tom ni ade buah hati gak yer...ade girlfriend yang lawa and seksi gitu...hahaha...then ade lak baby kitten yang come tu...but a bit konfius laa...tu anak die ke...jeng jeng jeng

Like A Star



LIKE A STAR
by Corinne Bailey Rae

Just like a star across my sky,
Just like an angel off the page,
You have appeared to my life,
Feel like I'll never be the same,
Just like a song in my heart,
Just like oil on my hands,
Honour to love you

Still I wonder why it is,
I don't argue like this,
With anyone but you,
We do it all the time,
Blowing out my mind,

You've got this look I can't describe,
You make me feel like I'm alive,
When everything else is au fait,
Without a doubt you're on my side,
Heaven has been away too long,
Can't find the words to write this song,
Oh...
Your love,

Still I wonder why it is,
I don't argue like this,
With anyone but you,
We do it all the time,
Blowing out my mind,

Now I have come to understand,
The way it is,
It's not a secret anymore,
'cause we've been through that before,
From tonight I know that you're the only one,
I've been confused and in the dark,
Now I understand,

I wonder why it is,
I don't argue like this,
With anyone but you,
I wonder why it is,
I wont let my guard down,
For anyone but you
We do it all the time,
Blowing out my mind,

Just like a star across my sky,
Just like an angel off the page,
You have appeared to my life,
Feel like I'll never be the same,
Just like a song in my heart,
Just like oil on my hands

Pengajaran Yang Mendewasakan

Wahh tajuk entri yang cukup 'maut' rasenye...bak kata pepatah pengajaran itu mendewasakan kita semua...lantas memberi pengajaran dan iktibar agar tidak berulang kesilapan dan kesalahan yang telah dan pernah dilakukan...

Tanggal 10 Jun 2012 yang lalu...sedang aku khusyuk dan asyik ber'blogwalking'...tetibe muncul satu link yang ditinggalkan oleh seorang yang bernama Maya..kononnya dah follow aku and ask me to follow her back...so kononnya sebagai orang yang baik hati aku pun klik link yang ditinggalkan oleh si Maya ni...kemudian muncul pula website oleh Encik Google yang selama baik hati dengan aku kan coz aku register blogspot gune yahoo tapi die tak mare pun selama ni...tapi................

Monday, June 11, 2012

-ROOT RAIDER WAS HERE © 2012-

trimas ye tuan blog kasi tumpang sini kejap ;p

hihihii.bye

Sunday, June 10, 2012

Possing of The Day 09062012

craving and waiting for the food

wow...so many lol...ayam masak hijau @ the Chicken Rice Shop

statue out of the mirror in front MANGO Mid Valley

with my new frens, Mickey Mouse the Rainbow
@ the center of Mid Valley

oh no..i was scolded by the promoter @ Misz Selfridge Mid  Valley...
but i managed to finish my posed...hahaha

Snow White and The Huntsman



semalam... 9 Jun 2012...
yeay saye dah tonton movie baru SNOW WHITE and THE HUNTSMAN...lakonan mantap Charlize Theron (why is she so beautiful) dan Kristen Stewart (falling in love with her ever since Twilight)...

TQ cik Innocent Girl aka Cik Yatie coz sudi temankan saye tengok movie ni...actually cik yang ajak dulu kan...hahaha...tapi cian kite kan...ajak member lain tapi diorang ade komitmen masing-masing..maka tinggallah kami berdua bergonjeng di Mid Valley tu...

Over all movie ni memang agak berbeza dengan cerita dongeng Snow White yang biasa kita baca mahupun tonton di tv dan wayang sebelum ini...jika dulu watak Snow White lebih kepada seorang gadis yang ayu (masih lagi cantik untuk watak lakonan Kristen Stewart ni)..tetapi dalam filem ini watak yang diketengahkan lebih lasak dan bersemangat perang demi menegakkan keadilan dan menakluki semula negeri jajahan mendiang Raja iaitu ayah kepada Snow White sendiri...begitu juga dengan watak pemburu upahan yang diarahkan membunuh dan menyerahkan jantung Snow White kepada permaisuri kejam agar permaisuri itu kekal menjadi yang paling cantik...sebelum ini kita biasa tahu watak pemburu itu akan melepaskan Snow White tetapi menggantikan jantung rusa buat dipersembahkan kepada permaisuri...tetapi dalam filem ini, The Huntsman itulah yang akan sentiasa menemani Snow White hingga berjaya menang dalam peperangan...

Still PINKY


Still PINKY...

Place : in front of The Malaysia Hotel, Bukit Bintang
Hijab : Nurins Collection
Blouse : Radio Active Girl
Vest : Summit Parade BP
Jeans : Vior
Sandal : Larrie
Handbag : Alfio Raldo

wahhh...selalu teringin nak possing gini...then tulis entri 'what i wear' from head to toe...macam selalu blogger lain buat...macam retis je kan...LOL =D

Friday, June 8, 2012

Turqoise Blue Or Cyan


At this moment...i kinda have a thought that...after PINK...
i probably gonna fall in LOVE for other favourite colour...which is obviously i wore in this picture...
yup...its TURQOISE blue or other named it CYAN blue...its a blue which almost to green...
and i think i look good in this colour too... yeay (perasan sendiri) LOL

Kesalahan Dalam Bersenam

Jom mulakan rutin yang baru dengan lebih sihat dan cergas...
Biarlah apa orang lain cakap...kononnya anda memang sudah kurus jadi tidak perlu berdiet dan bersenam..
SALAH...senaman dan diet bukan untuk kurus...tetapi untuk SIHAT tubuh badan...
percayalah jika badan sihat dan cergas dengan gaya hidup serta pemakanan yang betul...
kita akan lebih segar...tidur lebih lena...juga perasaan lebih gembira...

Kesalahan Dalam Bersenam :


1. Perut Kosong
2. Tiada Pemanasan Badan
3. Tidak Konsisten
4. Tidak Menjaga Pemakanan
5. Tidak Dilakukan Secara Berperingkat


Tetapi itulah...dalam dua bulan yang lepas saye cukup bersemangat untuk bersenam...mulakan dengan pembacaan majalah-majalah serta artikel berkaitan dengan kesihatan dan diet yang seimbang...
kemudian paling seronok apabila terjumpa beberapa klip video senaman dan 'work out' di laman youtube..
cukup mudah dan seronok untuk diikuti...jurulatih dengan nama Tiffany Rothe...senaman yang diketengahkan adalah gaya aerobik dengan lagu rancak yang terkini...mestilah orang seperti saye cepat tertarik...

When I Need You



"When I Need You"
originally sing by Leo Sayer

When I need you
Just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you
It's only a heart beat away

When I need love
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

Miles and miles of empty space in between us
A telephone can't take the place of your smile
But you know I wont be traveling for ever
It's cold out, but hold out and do like I do

When I need you
Just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you babe
It's only a heartbeat away

It's not easy when the road is your driver
Honey, that's a heavy load that we bear
But you know I won't be traveling a lifetime
It's cold out but hold out and do like I do
Oh I need you

When I need you
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

When I need you
Just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you
It's only a heart beat away

True LOVE


true LOVE...
LOVE does not consist in getting at each other...
but looking together in the same direction...


CINTA sejati ...
CINTA bukan mendapatkan di antara satu sama lain ...
tetapi melihat bersama-sama dalam arah yang sama ...


anda FAHAM???
cuba FAHAMI...
kerna saya masih cuba memahaminya...

Its Time To MakeOver

dulu....
kini....
jeng jeng jeng...
kenapa yer saye seolah-olah bersemangat semula nak berblogging ni...rasenye dah lame sangat tak rajin update blog...godek-godek ape yang patut...snap picts and edit bagi banyak effect...then tepek muke saye banyak-banyak...blog saye kan...suke sayelaa...

sila abaikan luahan di atas...tiada kena mengena dengan sesiapa pun...cuma saye rase rindu nak berblogging bersungguh-sungguh macam tahun lepas....di awal perkenalan dan kemesraan saye di dunia blog ni...tapi takpelah...inilah saje tempat luahan hati yang penuh dengan freedom...tapi saye masih ade prinsip bahawa tidak akan menyelitkan isu-isu sensitif...ataupun mana-mana entri yang bisa meruntun jiwa orang lain...wahhh perkataan yang sangat hebat digunakan...hehehe

sebenarnya picts di header ni...merupakan antara picts terbaru saye...kebetulan pulak i was wearing PINK...maka tersangatlah bersesuaian dengan konsep blog Misz Pinky Eyes ni kan...then dulunya blog ni dengan 3 column...rasenye macam sempit lak kan...bile saye tengok blog mereka yang femes dengan header yang simple but still nice...and mostly 2 column je...nampak neat and tidy...senang nak baca and focus to the entry...also the pictures....saye pun mulekanlah misi dan agenda dengan blog kesayangan saye ni...

rasenye...cukuplah ni kot...buat masa nilah kan...dah banyak sangat meluahkan rasa sendiri ni...
but like i said...i only have my blog...for me to share...and write anything...from the view of my pinky eyes...and my pinky heart...

P.I.N.K

Thursday, June 7, 2012

Misz Pinky Eyes is craving

satu...

dua...

tiga...ngap ngap ngap

p/s : i LOVE to eat...anything yang halal of course...
sila jangan menyampah dengan picts saye yang mengade-ngade possing nak makan ni...

Monday, June 4, 2012

Thousand Years

THOUSAND YEARS
OST Twilight Breaking Dawn Part 1
By Christina Peri

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow

One step closer

(Chorus)
I have died everyday
waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

(Verse 2)
Time stands still
beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything
Take away
What's standing in front of me
Every breath,
Every hour has come to this

One step closer

(Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

One step closer
One step closer

(Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

p/s : last time i sang this song during my madly karaoke session wif my little sis...and guess what...my tears almost drop...i feel so sad and yet so touch...uwaaa

Saturday, June 2, 2012

Black+White+Grey

i LOVE to wear outfit in BLACK+GREY+WHITE = look more skinny + taller + fairer skin
wawawawawa

Itu pada saye laa kan...tapi rasenye ramai yang harus setuju..sebabnya its a fact...if you wanna look a bit skinny...juz wear something black...but kena la pandai pilih fabrik dan jenis kain yang kita pakai tu...if pakai yang jenis sendat and melekat pekat tu...hahaha...haruslah nampak segala isi lemak badan pulak kan...huhuhu
even dalam kebanyakan majalah dan tips fesyen ada menyatakan pemilihan warna gelap seperti hitam terutamanya ibarat penyelamat fesyen anda pada waktu dan hari malas anda...

Warna hitam adalah satu warna yang kuat dalam penggunaan harian kita...cuba tengok saja keliling kita...begitu banyak warna hitam yang diaplikasikan...tidak ketinggalan warna tulisan pada keyboard dan huruf-huruf yang sedang saya taip ini...sememangnya warna hitam ibarat warna yang tidak gentar dengan warna lain atau faktor lain yang mampu mengotorkan...

juga...anda akan kelihatan lebih seksi dengan warna hitam...tapi ianya juga bergantung pada warna kulit...dan pemadanan pakaian juga aksesori yang bersesuaian...wahhh terasa diri ibarat fashion consultant pulak...lempang sikit saye ni...ouchhhh



Bagi si penggaya warna putih pula...kita akan kelihatan bersih...lemah lembut dan mulus...
suci gitu...juga nampak sopan kan...putih itu sendiri membawa erti yang cukup positif....
seputih salju...ada satu fakta fesyen yang menyatakan baju kemeja putih anda mampu menyerlahkan gaya yang cukup matang, stylish and sejuk mata memandang...cuma perlukan sedikit sentuhan warna lain yang berpadanan...jangan pakai semuanya warna putih from head to toe...anda akan kelihatan seperti berada dalam kemurungan or even worse seakan nak bernikah kali kedua....hehehe

Akhir sekali...warna grey atau kelabu...merupakan satu warna yang berada di tengah-tengah hitam dan putih...namun harus diakui gabungan 3 warna ini dalam pemilihan pakaian akan membuatkan anda nampak biasa-biasa saje...kerana kini setiap pemakaian kita memerlukan satu 'fashion statement' dengan warna yang terang dan lebih menyerlah...untuk itu jika anda mengenakan pakaian dari gabungan hitam+putih=kelabu...
jangan lupe untuk gayakan dengan aksesori lain seperti belt, hijab, kasut atau handbag dari rangkaian warna yang cukup menyerlah..maybe PINK!!!!

yezzzaaa...itu dari sudut pandangan Misz Pinky Eyes...
P.E.A.C.E

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...