Monday, April 30, 2012

CINTA dan AKU



Aku cintakan CINTAku...
sangat cinta...juga amat sayang..dan selalu rindu...


CINTAku memberikan aku kebahagiaan...
dan harapan agar sentiasa dibahagiakan...


Dengan CINTAku ini...
aku semakin bersemangat dan berkobar-kobar...
dalam mengaharungi dugaan juga cabaran yang mendatang...


Senyuman kerap terukir diwajahku...
andai aku membayangkan dan mengingati CINTAku ini...
Ku harapkan agar ianya berkekalan...


Dengarlah CINTAku...
aku tujukan istimewa buat dirimu...
yang membawa sinar bahagia...
semangat yang mebakar jiwa...
dan senyuman indah di bibir juga sanubari...


Tanpamu CINTAku...
aku bisa lemah...hanyut...dan kesepian...


Untuk itu CINTAku...
Janji padaku agar temani diriku...
Selagi tanah ini ku pijak...
Selagi hayatku dikandung badan...
Selagi helaan nafasku hembus...

Friday, April 27, 2012

Hijab Obsession : Outer Syria Chiffon

Nampaknya fesyen tudung chiffon 2 layer sudah melanda semula...kali ini dengan pelbagai corak dan warna yang menarik...last two weeks saya berkesempatan mencuci mata dengan sangat rambang dan excitednya...
kenapa?mestilah sebab fesyen tudung ini memang menjadi pilihan saya sejak mula pakai tudung segera ni...
kebanyakan koleksi tudung Misz Pinky Eyes sememangnya tudung awning chiffon 2 layer...

Mungkin anda boleh katakan saya agak ketinggalan berfesyen berbanding mereka yang pandai bergaya menggunakan pelbagai fesyen selendang juga shwal dan tudung syria...tapi saya tetap setia kerana tudung awning ni sangat mudah dan cepat digayakan...tapi penjagaan awning pula yang perlu dititik beratkan...jika awning rosak seperti mula kembang atau kemek...pasti akan mencacatkan wajah dan seri si pemakai walaupun tudung yang dipakai itu mahal harganya...

Setelah saya perhatikan dan membuat penilaian sendiri (berdasarkan cita rasa sendiri tentunya)...gaya dan corak outer syria chiffon sangat menarik...dengan warna yang terang dan motif yang mempesona...
ditambah lagi dengan fabrik kain chiffon itu sendiri yang lembut dan membuatkan tudung terletak cantik di kepala...lalu saya cuba untuk membeli 2 helai outer syria chiffon dengan harga yang sangat berpatutan..dan pastinya warna kegemaran saya iaitu pink juga hitam putih...


Cantik tak?cantiklaa...hehehe...inilah koleksi tudung outer syria chiffon 2 layer yang saya baru beli beberapa hari lepas...belum berkesempatan dipakai...but bila saya dah pakai nanti of course saya akan upload pict saya...tetapi saya tidak akan pakai inner neck syria...saya akan kenakan dengan tudung awning thai silk saiz s mengikut warna outer syria yang bersesuaian...

p/s : tak sabar nak pakai esok...dan tak sabar nak jejalan di Masjid India lagi untuk tambah koleksi outer syria chiffon ni...yeah

Thursday, April 26, 2012

Cleaning and Caring a PVC Leather Handbag


Taraaa...here is my latest collection of handbag...actually saya dah beli hampir dua bulan lepas...but memang jarang-jarang sangat pakai...coz of sayang + paling baru dibeli + paling mahal dibeli (setakat ini) + saiz yang agak kecik(so tak banyak barang bole disumbat)...

And semalam petang sambil mengemas cupboard...sambil membersihkan dan mengelap koleksi handbag yang ade...saye sempat lagi buat research bagaimana nak menjaga handbag agar tahan lama dan sentiasa berkualiti...

Setiap handbag dibuat daripada pelbagai bahan dan material...so perlu kenal dan tahu serba sedikit akan material sesebuah handbag anda itu sebelum melakukan langkah-langkah pembersihan...

Contoh bagi handbag saya di atas diperbuat daripada PVC iaitu poly vinyl chloride...dan saya terjumpa sebuah blog yang memuatkan tips penjagaan handbag dari jenis material yang sama...jom check it out
www.laman-seri.blogspot.com dan juga www.ehow.com



Things You'll Need :

*Mild laundry detergent
* Sponge
* Soft lint-free cloths
* Automotive vinyl protectant
* Fabric refresher




Instructions :

1. Empty the handbag's contents to make cleaning easier.

2. Add a splash of mild laundry detergent to a bowl of cold or lukewarm water. Dip a clean and non-abrasive sponge into the water, wring it out and gently rub the outer surface of your imitation leather PVC handbag. Rinse the sponge until it is free of detergent and dampen it with water. Wipe off any detergent residue from the PVC and thoroughly dry the bag with a clean dry cloth.


3. Spray the handbag with a light mist of silicone-based automotive vinyl protectant, the kind used to clean auto interiors. Wipe the bag with a clean and dry lint-free cloth.

4. Mist the inside lining of the handbag with a spray fabric refresher to keep it smelling fresh.

5. Let your PVC handbag air dry until it is completely moisture-free. Replace the bag's contents only when it has dried completely.



Tips & Warnings :

* Never put a PVC handbag in the washer or dryer. Avoid heating PVC, as it may melt.

* Avoid using solvents, such as acetone nail polish remover on your PVC handbag. Solvents can permanently damage polymers like PVC.




p/s : wanita dan handbag tidak dapat dipisahkan...same goes to me...lalala

Wednesday, April 25, 2012

Starbucks HARAM???

awal pagi sebelum subuh lagi saya dah online...
tetibe mata tertancap dan tertarik akan satu photo yang ditag di facebook home saye...
logo sebuah coffehouse yangsaye suke gak...tapi dah agak lama tak minum kat cafe tu...
last minum pun dalam pertengahan tahun lepas...well lepak situ tak besh sesorang...
kene ade geng bergossip kan...huhuhu


jeng jeng jeng...
yup it's Starbucks...my favourite ever is Java Chip Chocolate...
so saye mule search @ Google tentang isu halal or haram dari JAKIM...
pelbagai isu dan catatan dari blogger yang lain...
isu ni memang sudah hangat diperkatakan dari tahun lepas lagi...
lepas baca n baca lagi...saya klik satu direktori ni yang memberi jawapan...
klik link di bawah ini...


so readers and bloggers...
semua kesahihan halal dari JAKIM itu ada dinyatakan lengkap dengan tarikh luput sijil HALAL itu sendiri...
jom kite semak same2 kay...

WoRdLeSS WeDnEsDaY!!! Getting Older and Getting Wiser not Getting Bigger

23042012

wahhh....Misz Pinky Eyes dah genap 27 tahun!!!!
tepuk2...sukeee ade....risau pun ade....
ape2 pun...TQ very much to all my beloved frenz...
especially my family, ofismate, close frenz and the love of my life...
LOVE u alls warmly and titely.... =D








heppi besday to me...
heppi besday to me...
heppi besday to miss pinky...
heppy besday to me...
lalalala

23 April...tarikh yang menandakan usia semakin bertambah...
terasa semakin berusia..dan terlalu banyak lagi perkara dan impian belum tercapai...
dulu bila bermula tahun baru 2012...macam-macam azam kononnya nak dijadikan realiti...
so start from today onwards...
azam yang dolu-dolu dan awal tahun belum dilaksanakan...
akan saya cuba...berusaha...
untuk menjadikannya kenyataan...
ape die???jeng jeng jeng...biarlah rahsia...

Wednesday, April 11, 2012

The Best Korean Drama of 2011

 The Best Korean Drama of 2011

p/s : rating ini adalah berdasarkan undian peminat...
namun terdapat beberapa drama yang tidak dapat disenaraikan 
kerana drama berkenaan hanya akan tamat siaran pada awal tahun 2012...
Misz Pinky Eyes harap dapat tonton drama-drama di bawah 
terutamanya yang tersenarai dalam top 10 list...

The Best Korean Drama of 2011 (Poll Closed)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Total Votes: 116,377

Tuesday, April 10, 2012

My Top List Korean Actor

Kenapa saye suke drama and movie korea???
Sebab ceritanya yang besh...punye storyline yang kreatif dan tersendiri..
Romantik sangat...terutamanya bila si hero dah jatuh cinta dengan si heroin lalu memulakan langkah-langkah nakal mereka dalam strategi untuk mengurat...kuikuikui
Kelakar...dan melucukan...dalam versi lawak korea...samaada dari segi acting...ayat dialog dan mimik muka yang cukup spontan...

Paling penting...
HERO nya....wahhhhh...
sungguh hensem...macho...stylish...
dengan mata yang sepet (harus)...kulit yang cerah (gelap pun tetap hensem)...
memang kriteria jejaka idaman Misz Pinky Eyes...hehehe

So peeps...this is my top list of korean actor...
ranking ini berdasarkan aura mereka sendiri pada pandangan saye...
mutu dan gaya lakonan yang berkesan...serta pakej yang hensem laa...


Lee Dong Wook


Hyun Bin


Lee Min Ho


Jang Geun Suk

Joong Woo Sung


Song Seung Heon

In 20 Years...

Sunday, April 1, 2012

I'm Addicted...

  i'm addicted...
to hear your voice...
the voice of my strength...
the voice of my love...

i'm addicted...
to see your smiling face...
with your cute little eyes...
with your sincere look...

i'm addicted...
to hold your hands...
feeling safe and protected...
guiding my walks of the day...

i'm addicted...
everything about you...
my LOVE...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...