Friday, March 30, 2012

Secret Garden >> Another Best Korean Drama Ever!!!


Alahai...
kenapalah semua drama korea besh-besh kan...
jalan cerita yang tersendiri...romantik...kelakar...sedih...
semua sekali harus ada untuk menjadikan sesebuah drama korea itu menjadi pilihan hati Misz Pinky Eyes..
dan drama Secret Garden ini...cukup segalanya...

Wahhh...dengan bangganya drama ini akan masuk ranking kegemaran Misz PE (termasuk beberapa drama yang pernah Misz PE tulis entri)...even drama ni dah lama sebenarnya...akhir tahun 2010 lagi...tapi almaklumlah busy tengok drama lain...memang dah lama teringin sangat nak tengok drama ni coz of klip video OST drama ni yang selalu kuar kat tv...then banyak entri kat other blog pasal cerita ni yang memang besh + cukup perasa semua la...then ditambah lagi banyak menang award...dan baru-baru ni ada lak kuar kat Astro kan...

So don't miss ur chance to watch diz wonderful + awesome + marvellous drama gitu...
Trust me, no regrets okies...hero and heroin drama ni memang terkenal + talented + hot...
Tepuk-tepuk for Hyun Bin and Ha Ji Won...lurve u both!!!
Wahhh pujian melambung Misz Pinky Eyes bagi nih...hehehe




Title: Secret Garden
Genre: Romance, comedy, fantasy, melodrama
Episodes: 20 + 1 Special
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2010-Nov-13 to 2011-Jan-22
Air time: Saturday & Sunday 21:45




Synopsis


The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.


Cast


Hyun Bin as Kim Joo Won
Ha Ji Won as Gil Ra Im
Yoon Sang Hyun as Choi Woo Young/Oska (Joo Won’s cousin)
Kim Sa Rang as Yoon Seul
Lee Philip as Im Jong Soo



Awards


2011 koreandrama.org‘s Awards : The Best Korean Drama of 2011
2011 Korea Drama Festival Awards: Daesang
2010 SBS Drama Awards: Top Excellence Award, Actor – Drama Special (Hyun Bin)
2010 SBS Drama Awards: Top Excellence Award, Actress – Drama Special (Ha Ji Won)
2010 SBS Drama Awards: Netizen Popularity Award – Drama
2010 SBS Drama Awards: Netizen Popularity Award (Hyun Bin and Ha Ji Won)
2010 SBS Drama Awards: Best Couple Award (Hyun Bin and Ha Ji Won)

4 comments:

Ali and TheBlogg said...

besh giler citer nih...gua layan dah! mmg romantik...hehe:p
lagu u are my everything besh woo...huhu:)

tp betol ke kalo hujan buleh bertukar roh? huhuhu:p

Misz Pinky Eyes said...

memang besh giler kan...
itu kan cerita jer...
lagu yang saye paling suke of course
That Man by Hyun Bin...

Tihara said...

best ey..nak tgk jugak kat KBS ada tak..kul brp n hari ape?

Misz Pinky Eyes said...

memang besh sangat...
harus ketawa+nanges tengok drama ni...sob sob sob
kat KBS takder...yang ni keluar at TV korea SBS...baru-baru ni ade keluar kat Astro Prima...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...