Tuesday, January 17, 2012

Revolusi Handphone Misz Pinky Eyes

ish ish ish...
berapa banyakkah handphone yang you alls semua pernah pakai?
cuba dihitung dan dikira...lalu diingat dan diamati...
dari memule zaman handphone hangat diperkenalkan...
dari yang saiz gedabak boleh baling toooot...sampailaa ke saiz yang paling kecil bak tapak tangan sekarang...

waaahhhh...banyakkan!!!!
apatah lagi orang yang tahap ganazzz macam saye ni yang asyik kene tukar pakai handphone jer...
yelaaaa..asyik rosak jer....jatuh laaa...itu dah tak boleh...ini dah tak boleh...
tapi bila passing pakai kat adik saye or jual kat orang len...elok jer diorang pakai...
haaaaa....
nampak sangat kan...yang saye memang sengaja mencari alasan...
walhal tangan dah gatai nak tukar handphone baru...

tak kisahlaa yang terkini mini ke...
asal namanye baru...setiap satu handphone saye paling tahan dan lasak digunakan sebelum i say bubbye...
is dalam tempoh setahun...itu yang paling lama laaa...
tapi i know dat ada di antara anda yang gadget lover ni...of course tukar pakai handphone macam salin baju jer kan...kan kan....baik ngaku...hehehehe

jap jap jap...
i nak test my history gune handphone ni..
saje nak imbau kenangan zaman silam...
memule beli handphone sendiri dulu...ialah masa memule dapat loan study ptptn...hehehe
ele korang pun ade gak macam saye kan...

first and foremost is..
nokia 3315 yang memang glamer dulu-dulu dok asyik tukar housing jer...hahaha
macam-macam warna housing saye pernah pakai...
keypad handphone ala-ala span tebal gitu..hehehe


lepas tu saye tukar lak pakai Nokia 8250 aka Butterfly si kecil molek...
butterfly memang besh dulu..sebab saiz nye yang kecik and comel...
selalu tak jumpe cari dalam beg study beso dulu...huhuhu

lepas tu saye pakai 2 lagi Nokia series yang bese but polyphonic ringtone...
tapi memang tak ingat laa ape model yer...but if tengok saye ingat laa...huhuhu
Nokia 6230 saye pakai yang takde kamera...
but ade model dengan kamera Nokia 6230i


but saye still ingat saye penah beli Nokia 6230 second hand...saye pakai kejap jer..
then saye trade in dengan...emmm...rase macam dah bosan dengan nokia...
saye try lak motorola L6 Silver...yang saye tau ayah saye yang beri duit untuk beli handphone ni...wawawa
L6 memang nipis dan saye suke pakai...
tapi keypad nye memang hancur dikerjakan dok taip sms jer...hehehe

dah rase pakai handphone yang design and keypad same jer...
tangan gatai nak pakai yang slide punye...
then pakai lak Nokia 6288...warne hitam...
handphone ni tebal sikit...eh banyaklaa...

emm...memang sensitip slide phone ni apatah lagi yang gune ganaz macam saye ni...
so i switch ke flip handphone...Motorola Razr Pink
inilah satu-satunya handphone saye kaler pink...awww
lepas tu muncul lak Nokia E series dengan keypad huruf satu persatu ala-ala Blackberry tu...
time saye dah berangan sangat nak pakai BB aka Blackberry tu tapi oang cakap mahal...
sebagai pengguna setia Nokia...saye beli lak Nokia E63 Black in colour gitu...
now my E63 dijaga dan digunakan oleh Mr CE dengan sangat baiknye...wawawa

lepas tu kan...keinginan untuk memilik BB masih membuak-buak...
saye dengan tak tahu malu asyik dok merengek dengan Mr CE kesayangan saye...
hehehe...mama suke laa Blackbery...macam besh jer kan....macam executive...then retis ramai yang pakai...
maka...saye telah dihadiahkan Blackberry Bold 9000 in WHITE colour...
awwww...i'm totally in love...suke....
macih encik Yayang...memang terbaek laa...
siap temankan saye cari rubber casing yang warne pink tapi cedey tak jumpe...
dapatlaaa yang warne merah...
dan saye masih setia menggunakan Blackberry Bold 9000 pemberian Mr CE tersayang ni...

Papa Junior possing wif my lovely Blackberry Bold
tapi TUNGGU!!!!

seperti yang anda tahu...kan saye ni suke sangat tengok movie and drama korea kan...
then...nape hero and heroin die pakai handphone yang cambesh...
bile nak jawab kol juz slide jer...screen pun nampak besar jer...
sekarang ni kan musim orang pakai touch screen kan...then....uwaaa
saye teringin laaa nak pakai handphone yang main touch mengetouch ni...
uwaaaa...sangat teringin tau...nak pakai i-phone rase macam mahal jer kan...saaaayaaang duit...hahaha

maka zaman kegemilangan Samsung series muncul...dengan aplikasi Android...
yang saye memule kureng paham untuk ape...
lalu...saye pun grab..taaaraaaa...Samsung Galaxy Ace...yang saye dok survey satu Low Yatt...
saje teringin...hehehe...menariknya anda akan dapat dua warna casing belakang tu White and Black..so bile-bile masa saje boleh tukar baju...hahaha



lagipun memang dah lame saye nak plan gunakan dua nombor handphone...
satu official>>> Celcom  dan satu lagi khas untuk family>>>Maxis
sume my family members mak+ayah+adik+akak gune Maxis...
abes jatuh giler kredit if saye as a Celcom user contact diorang...huhuhu
and now...
saye masih setia menggunakan BB saye...dan Samsung Galaxy Ace...hehehe


p/s : notice tak yang saye tak pernah langsung menggunakan Sony Ericson...
belum terbuka hati lagi kot...ececece

3 comments:

Jue said...

nak sgt bb bold 3 color putihhh..huwaaaaaaaaaaa..masih menanti...now just used nokia e72 jeak..huk3


*jue singgah n follow cnie..:-D

Misz Pinky Eyes said...

yup bb in white is so exclusive+smart+innocent...i like it too...but semalam Misz PE jumpe bb curve in pink @ kedai hp...so sweet...rase nak makan jer...huhuhu

Anonymous said...

Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...