Saturday, January 21, 2012

Harry Potter Series

Anda suke Harry Potter???
What!!!Nope!!!
rugi wa cakap lu...especially bagi mereka yang suka berkhayal dengan dunia fantasi dan pengembaraan...
macam saye laa siapa lagi...dari alam sekolah rendah hingga sekarang masih suke tonton filem kartun dan fantasi...
tak salah kan...sekadar untuk dijadikan hiburan...bukan nya untuk terus berkhayal tanpa berpijak di bumi yang nyata...
Papa Jr sentiasa teman saye tengok Harry Potter...hehehe


Saye sudah ade koleksi 8 in 1 DVD Harry Potter movies...

1. Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
4. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
6. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
7. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)
8. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)


Saye sangat suke...sebenarnya sudah ade koleksi siri Harry Potter ni juz dat not complete series yet...
Percaya tak yang saye sudah mula simpan koleksi movie ni dari saye form 4 dulu...yup ever since the first movie lagi...semuanya bermula daripada pengaruh rakan-rakan sekolah...dan kami sering duduk berborak bercakap mengenai Harry Potter...kemudian saye sanggup beli majalah yang menceritakan kisah Harry Potter ni...waktu itu nak beli buku Harry Potter memang tak mampu laa...huhuhu...tetibe rindu lak zaman skola menengah dulu...waktu itu semua watak dan jalan cerita Harry memang dalam otak laa wa cakap lu...


Till then...to be continued...

Thursday, January 19, 2012

I Got FREE GIFT from PEACE Collection Boutique!!!

toing toing toing...
after balik keje...patutnye terus balik rumah kan...
tapi nape laa kaki ni rase macam nak ke arah Plaza Kotaraya nun...
huhuhu...saje nak melawat butik baju kurung favourite Misz Pinky Eyes tu...
Butik PEACE Collection...yeay kak Shima ade..naseb bek die tak cuti kan...
dia laa salah seorang pekerja butik tu yang rajin dok melayan karenah saye...


pendek kata...die memang dah tau taste dan favourite saye dalam pemilihan fesyen dan warna baju...tapi...patutlaa die dah lame tak tepon saye...coz memang lately ni banyak baju yang not really my taste...so petang ni saye a bit frust...


tapi lagi...kak Shima and Butik PEACE tu memang besh...nak tau sebab pe...
sebab saye boleh dapat free gift from them....even saye tak beli anything pun dari butik hari ni...
hehehehe...saye sangat suke and mwah mwah mwah to kak Shima yer...
really appreciate that...and saye memang deserve dapat free gift ni actually...
first>>>
saye pelanggan tetap mereka....if saye kira sume dah beribu riban dah...awwww
second>>>
saye peramah dan mesra alam dengan mereka...hehehe (puji diri sikit)
third>>>
saye selalu promote butik ni to any of my frenz and even my own sis...
lastly>>>
last time saye datang and shopping @ PEACE tu...
saye perabih rm120 tapi..free gift boleh lak abes stok...
so i assume dat inilah free gift yang patut saye dapat ritu kan...wawawa


dalam kotak...ade kotak lagi...


inilah free gift yang Misz Pinky Eyes dapat rini....sempat lagi tu saye tanye takde ke yang pink in colour...
hehehe...besela lumrah manusia dah bagi betis nak paha...pink colour not available dear...sob sob sob...
ce bukak pe dalam box yang comey ni...jeng jeng jeng...


nak asah kuku Misz PE sampai tajam menikam laa...huhuhu


inilah set pedicure medicure gitu...haaaa ko ade???? takde kan??? ahakzzzz
so jom laa shopping @ Butik Peace Collection...
PEACE you alls!!!!

Tuesday, January 17, 2012

Revolusi Handphone Misz Pinky Eyes

ish ish ish...
berapa banyakkah handphone yang you alls semua pernah pakai?
cuba dihitung dan dikira...lalu diingat dan diamati...
dari memule zaman handphone hangat diperkenalkan...
dari yang saiz gedabak boleh baling toooot...sampailaa ke saiz yang paling kecil bak tapak tangan sekarang...

waaahhhh...banyakkan!!!!
apatah lagi orang yang tahap ganazzz macam saye ni yang asyik kene tukar pakai handphone jer...
yelaaaa..asyik rosak jer....jatuh laaa...itu dah tak boleh...ini dah tak boleh...
tapi bila passing pakai kat adik saye or jual kat orang len...elok jer diorang pakai...
haaaaa....
nampak sangat kan...yang saye memang sengaja mencari alasan...
walhal tangan dah gatai nak tukar handphone baru...

tak kisahlaa yang terkini mini ke...
asal namanye baru...setiap satu handphone saye paling tahan dan lasak digunakan sebelum i say bubbye...
is dalam tempoh setahun...itu yang paling lama laaa...
tapi i know dat ada di antara anda yang gadget lover ni...of course tukar pakai handphone macam salin baju jer kan...kan kan....baik ngaku...hehehehe

jap jap jap...
i nak test my history gune handphone ni..
saje nak imbau kenangan zaman silam...
memule beli handphone sendiri dulu...ialah masa memule dapat loan study ptptn...hehehe
ele korang pun ade gak macam saye kan...

first and foremost is..
nokia 3315 yang memang glamer dulu-dulu dok asyik tukar housing jer...hahaha
macam-macam warna housing saye pernah pakai...
keypad handphone ala-ala span tebal gitu..hehehe


Monday, January 16, 2012

Take My Heart by SOKO

TAKE MY HEART by SOKO

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like
But not every heart belongs to any other
You and I, you and I are meant to be
I'm the one for you, you are the one for me
You love me as much as I do
When your look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
and you love me more and more?
And my love grows up with you
and you kiss me more and more?
And I kiss you too
And I kiss you too
If I take your heart, I will cherish it everyday
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine
But not every heart belongs to any other
You and I, you and I are meant to be
I'm the one for you, you are the one for me
You love me as much as I do
When your look gets me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more?
And my love grows up with you
And you kiss me more and more?
And I kiss you too
And I kiss you too
I don't care, I don't care if I might been carried away
If you swear, if you swear to give me your heart in return
I don't care, I don't care if I might been carried away
If you swear, if you swear to give me your heart in return
To give me your heart in return


Stephanie Sokolinski atau lebih dikenali dengan SOKO...
kiut gak kan si SOKO ni..huhuhu

p/s : lagu Take My Heart by Soko ni memule Misz PE dengar di music box para blogger juge...
kali pertama dengar dah rase jatuh cinta dengan lagu yang sangat sweet dan comey ni...
saye sukeeeee!!!!

Sunday, January 1, 2012

Happy New Year 2012 'updating my blog via android samsung galaxy ace'


tahun baru muncul...
2012...
angka yang kononnya pelbagai malapetaka dan bencana alam bakal terjadi...
semoga tahun baru ini...
hidupku dilimpahi rezeki yang diberkati oleh-Mu...
diberikan kekuatan dan ketabahan dalam mengharungi pelbagai liku-liku dan cabaran...
dipermudahkan dalam menjalani pelbagai urusan dan kepayahan...
dimakbulkan permintaan+impian+harapan...
Amin....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...