Monday, December 31, 2012

Harry Potter Series Part II

Wahhh...saye masih gilerkan Harry Potter...
walau saye rase macam sudah tua jer...huhuhu

So di bawah ni Misz Pinky Eyes yang sangat baik hati sediakan sinopsis bagi kelapan-lapan sequel movie ni..
Nwae, macih Encik Wikipedia...lap u very strong...


Harry Potter dan Batu ahli falsafah (2001)

Rencana utama: Harry Potter dan Batu ahli falsafah (filem)
Dikenali di Amerika Syarikat dan India sebagai Harry Potter dan Batu Sorcerer
Diarahkan oleh Chris Columbus. Harry Potter adalah seorang anak yatim piatu yang dibesarkan oleh ibu saudara dan bapa saudaranya yang tidak ramah. Pada usia sebelas, setengah gergasi Rubeus Hagrid memberitahu bahawa dia sebenarnya adalah wizard dan ibu bapanya telah dibunuh oleh wizard yang jahat bernama Lord Voldemort. Voldemort juga cuba untuk membunuh Harry berusia setahun pada malam yang sama, tetapi laknat pembunuhan itu misteri pulih semula dan mengurangkan dia bentuk yang lemah dan tidak mampu berbuat apa-apa. Harry menjadi sangat terkenal di Dunia Wizarding akibat. Harry bermula tahun pertamanya di Hogwarts School Sihir dan kepintaran dan belajar tentang sihir. Pada tahun ini, Harry dan rakan-rakan Ron Weasley dan Hermione Granger menjadi terikat dengan misteri Batu ahli falsafah yang disimpan di dalam sekolah.

Harry Potter dan Bilik Rahsia (2002)

Rencana utama: Harry Potter dan Bilik Rahsia (filem)
Diarahkan oleh Chris Columbus. Harry, Ron, dan Hermione kembali ke Hogwarts untuk tahun kedua mereka, yang membuktikan lebih mencabar daripada yang terakhir. Bilik Rahsia telah dibuka, meninggalkan pelajar dan hantu petrified oleh raksasa yang dilepaskan. Harry perlu berdepan dengan dakwaan bahawa dia adalah waris Salazar Slytherin (pengasas Dewan), mendapat tahu bahawa dia boleh bercakap Parseltongue, dan juga mendapati sifat-sifat diari misteri hanya untuk mendapati dirinya terperangkap dalam Dewan Rahsia sendiri.
Harry Potter dan Banduan Azkaban (2004)
Rencana utama: Harry Potter dan Banduan Azkaban (filem)
Diarahkan oleh Alfonso Cuarón. Tahun ketiga Harry Potter melihat wizard budak, bersama-sama dengan kawan-kawannya, yang menghadiri Sekolah Hogwarts sekali lagi. Profesor RJ Lupin menyertai kakitangan sebagai Pertahanan Terhadap guru Seni Jahat, manakala disabitkan pembunuh Sirius Black melarikan diri dari Penjara Azkaban. Kementerian Sihir yang mengamanahkan Dementors Azkaban untuk menjaga Hogwarts dari Black. Harry belajar lebih lanjut mengenai masa lampau dan hubungannya dengan banduan yang melarikan diri.

Harry Potter dan Piala Api (2005)

Rencana utama: Harry Potter dan Piala Api (filem)
Diarahkan oleh Mike Newell. Pada tahun keempat Harry, yang Mark Jahat muncul di langit selepas satu serangan pemakan Kematian di yang Quidditch World Cup, Hogwarts memainkan tuan rumah kepada acara satu legenda: di Kejohanan Triwizard, terdapat adalah satu No baru profesor Alastor Moody dan mimpi buruk yang kerap mengganggu Harry sepanjang tahun . Tiga buah sekolah Eropah telah mengambil bahagian dalam kejohanan itu, dengan tiga 'juara' mewakili setiap sekolah dalam tugas-tugas yang boleh membawa maut. Piala Api memilih Fleur Delacour, Viktor Krum dan Cedric Diggory untuk bersaing antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, secara ingin tahu, nama Harry juga dihasilkan daripada Piala menjadikan beliau juara keempat, yang menyebabkan pertemuan yang menakutkan dengan Lord Voldemort semula dilahirkan.

Harry Potter dan Order Phoenix (2007)

Rencana utama: Harry Potter dan Order Phoenix (filem)
Diarahkan oleh David Yates. Tahun kelima Harry bermula dengan beliau diserang oleh Dementors dalam Whinging Little. Selepas itu, beliau mendapati bahawa Kementerian Magic adalah dalam penafian pulangan Lord Voldemort. Harry juga dilanda oleh mimpi ngeri yang mengganggu dan realistik manakala Profesor Umbridge, seorang wakil Menteri bagi Magic Cornelius fudge, guru baru No. Oleh itu, pemberontakan yang melibatkan pelajar-pelajar Hogwarts, rahsia Perintah organisasi Phoenix, Kementerian Sihir dan Death Eater bermula.

Harry Potter dan Putera Berdarah Kacukan (2009)

Rencana utama: Harry Potter dan Putera Berdarah Kacukan (filem)
Diarahkan oleh David Yates. Pada tahun keenam Harry di Hogwarts School Sihir dan sihir, Lord Voldemort dan Death Eater telah meningkatkan keganasan mereka ke atas Wizarding dan Muggle dunia. Albus Dumbledore memujuk rakan lama dan rakan sekerja Horace Slughorn untuk kembali ke Hogwarts sebagai seorang profesor kerana terdapat kekosongan untuk mengisi. Walau bagaimanapun, ada sebab yang lebih penting untuk kembali Slughorn. Walaupun dalam pelajaran ramuan, Harry mengambil milik buku teks sekolah yang pelik beranotasi, tertulis 'Ini adalah harta Putera Berdarah Kacukan', yang mengandungi maklumat yang menakjubkan. Sementara itu, Dumbledore dan Harry diam-diam bekerja bersama-sama untuk mencari kaedah bagaimana untuk memusnahkan Voldemort sekali dan untuk semua. Sebagai romantik dan hormon bersembunyi dalam dinding istana sepanjang tahun, Draco Malfoy perjuangan untuk menjalankan amal yang dikemukakan kepadanya oleh Tuhan Jahat.

Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 1 (2010)

Rencana utama: Harry Potter dan Azimat Maut - Part 1
Diarahkan oleh David Yates. Selepas kejadian yang tidak diduga pada akhir tahun sebelumnya, Harry, Ron, dan Hermione diamanahkan dengan usaha untuk mencari dan memusnahkan rahsia Lord Voldemort untuk kekekalan - Horcruxnya. Ia sepatutnya menjadi tahun akhir mereka di Hogwarts, tetapi keruntuhan Kementerian kenaikan Magic dan Voldemort kuasa menghalang mereka daripada menghadiri. Ketiga-tiga mereka menjalani satu pengembaraan yang panjang dengan banyak halangan dalam laluan mereka termasuk Death Eater, peragut, Hallows mayat misteri dan sambungan Harry dengan fikiran Tuhan itu Jahat menjadi pernah lebih kukuh.

Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 2 (2011)

Rencana utama: Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 2
Diarahkan oleh David Yates. Selepas memusnahkan salah satu Horcrux dan menemui kepentingan ketiga-tiga Azimat Maut, Harry, Ron dan Hermione terus untuk mendapatkan Horcruxnya lain dalam usaha untuk menghapuskan Lord Voldemort. Walau bagaimanapun, sekarang bahawa Tuhan Jahat telah mendapat Tongkat Elder lagi yang tiada tandingan, dia bertujuan untuk melengkapkan peringkat akhir untuk kuasa mutlak dan melancarkan serangan ke atas Hogwarts School, di mana pulangan ketiga-tiga untuk satu pertahanan terakhir menentang kuasa-kuasa gelap yang mengancam untuk mengambil alih Wizarding dan Muggle dunia.


Sumber : wikipedia

Wednesday, November 14, 2012

Salam Maal Hijrah 1434 / 2012 Masihi

Salam Maal Hijrah 1434 bersamaan 2012 Masihi...
Buat semua umat Islam seluruh Malaysia...juga seluruh dunia...

Alhamdulillah...
Bersyukur ke hadrat Allah swt...kerna dengan izin-Nya, kita semua masih dan mampu berdiri di atas bumi yang dipinjamkan ini...
Sesungguhnya...semua ini hanya sementara...dunia ini ibarat satu pentas yang cukup menguji dan menduga umat nabi Muhammad saw...

Hati ini cukup sayu dan hiba tatkala membaca makna doa akhir tahun tadi...terasa diri ini begitu kerdil dan serba kekurangan...

Ya Allah yang Maha Pengampun lagi Maha Mengasihi...kupohon ke hadrat-Mu agar memberiku kesempatan untuk memperbaiki diri daripada pelbagai segi...terutamanya dalam melaksanakan suruhan-Mu...

Amin...

LOVE is in the air

Tuesday, November 13, 2012

Misz Pinky Eyes in sketch guru...


Menu for Today

Menu for today :
Black pepper chicken..together with kangkung goreng belacan...

P/s ; bukan susah pun nak masak black pepper ni...gune jer black pepper sauce yang dah sedia ade dijual dalam botol tu buat penambah perasa...sure terangkat...hehehe

Wednesday, September 19, 2012

Jom Jogging!!!

Taraaa!!!
okey...dipendekkan cerita...i nak sihat!!! nak kurus!!! nak slim!!! nak buang lemak badan yang ada (especially kat perut yang macam tayar ni...uwaaaa)

Ever since..lepas raye ritu saye berkesempatan untuk buat medical checkup at klinik saringan at my work place...jeng jeng jeng...luckily...BMI saye perfect...21...kate MA (medical assistant) la kan...but dat...kesimpulan yang membuat kan saye risau dan a bit tak tenteram ialah...tubuh badan saye seperti orang yang berumur 29 tahun...errr....itu sudah 2 tahun extra from my actual age...dan faktor penyumbang utama ialah kandungan lemak dalam badan...juga kekuatan muscle di seluruh badan saye...menurut MA tu lagi...dun wori...biasanya semakin kurus seseorang itu, maka semakin muda lah umur yang akan tertera...huahuahua

So...if saye nak lebih muda..or at least umur yang sebenar...TWENTY SEVEN ok!!! saye perlu buang lemak2 yang tidak diingini...emmm...EXERCISE!!! itulah cara yang paling sihat dan berkesan...takkan nak pergi sedut lemak kot!!!huhuhu

Maka...saye lebih bersemangat..taaaaraaa....again...berjaya menge 'pow' my sis...SAAYAANG die...ngeeeee...sepasang sport shoes baru...PINK in colour of course...pada saye dah cukup comey and kiut (same meaning kan) dah design and kaler kasut baru saye ni...jangan jeles ok...dapat FREE lagi..ekekeke
mulalah saye berangan-angan pasti kaki ni rase ringan (dan comey jer) tatkala berjogging dengan kasut pink (lebih banyak kaler putih sbenonyekan)...wow...sila tampar pipi tembam saye jap!!!! ngeh ngeh ngeh


errr....tapi bile saye nak start jogging eh...anyone wanna join me???? hehehe

Tuesday, September 18, 2012

Misz Pinky Eyes and RAYA 2012


possing maut Misz Pinky Eyes..
siap menang antara baju TERCANTIK tau...
jangan mare ar...







Purr by Katy Perry



yezza...finally...MIsz Pinky Eyes berjaya memiliki perfume yang diidamkan sejak 2 tahun lepas rasanya...
well...saye ni bukannya perfume lover...but i love a scent that is sweet...compared to floral scent...
and selalunya saye suke beli perfume Body Shop...yup...banyak range of Body Shop perfume saye dah pernah gunakan...even saye pernah simpan beberapa botol perfume nya yang dah lama habis as a collection...
bila nak pindah rumah last year...rase macam semak je...so dengan hati yang pasrah...buang jelaa...huhuhu

saye mula sukekan perfume Purr by Katy Perry ni bila 1st time try at Sasa...wow...wangi...manis...
plus...the bottle itself...very outstanding...different...and yet cute...but still...don't get me wrong...i'm not a cat lover...hehehehe...and saye punye angan2 is...nak dapatkan another perfume by Katy Perry...MEOW...
see the bottle...so comey...its a PINK cat....i LIKE...


so here i am...with my latest perfume...PURR by Katy Perry...and i bought it online...OMG...online...
diz is my very 1st time...shopping online...pejam mate jelaa...yelaa...price nye jauh lebih murah..but saye buat survey online and terpengaruh with all the testimony...Cheap Original Perfume...you all boleh la page ni at facebook...trust me...berbaloi2... saye order petang ni...and esok tengahari dah dapat...very fast kan..tak macam sesetengah blogshop or shopping online service yang hanya indah khabar dari rupe...
price yang berbaloi...and selalu ade offer...then mereka punya kedai sendiri...so the choice is yours...


saye juge dapat free sample Sunset Hugo Boss...wangi jugak...TQ so much Cheap Original Perfume...
LOVE ya!!!!

Friday, September 14, 2012

Janji Padamu

Tiada kusangka sejak detik itu
Kau membuka pintu kamar dihatiku
Cinta yang terhampar satu tika dulu
Bersinar kembali
Pandainya dikau mencuri hatiku
Dengan kejujuran dan tingkah lakumu
Memberikan aku satu keyakinan
Mendungkan berlalu

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni




bait lagu yang bisa meruntun jiwa...
setiap kali dihayati dan diamati liriknya...
benar...hanya mereka yang benar-benar alami perasaan yang indah seperti dipuitiskan...
mampu menitiskan air mata...

siapa sangka...cinta yang dulunya terhampar...tidak terluah...
mampu bertemu...dan bertaut kembali...
cukup indah saat perkenalan...
dan bertambah manis disulami dengan episod percintaan...

manusia mampu berjanji...merancang masa depan yang indah...
tetapi ada juga yang tidak berpegang pada kata-kata manis itu...
lantaran keterpaksaan...dan juga dugaan yang muncul tidak semena-mena...

tiada siapa yang inginkan...berjauhan dengan insan tersayang...
menanti dengan penuh harapan...dan impian yang indah...
kepada-Nya saja mampu diluahkan dan dipanjatkan doa...


Friday, July 27, 2012

Macih Sayang!!!


Yeay...terima kasih daun keladi...lepas ni boleh bagi yang besar lagi!!!
heheheh....mood, saye sangat sukeeee!!!

Macih banyak sayang!!!

dan saye masih sangat sukeee!!!

Sunday, June 24, 2012

Dunia Tanpa Warna

Hari Ahad...
cuba bangun pagi dengan bersemangat...namun hampa juga...kenapa dirasakan bosan dan ibarat tiada arah tuju...saban hari yang dilalui semakin sunyi...jiwa rasa kosong...hanya pada Allah SWT tempatku mengadu segalanya...

Umur makin lanjut...rakan-rakan, masing-masing punya agenda dan kehidupan...mereka semakin mengorak langkah ke hadapan...tanpa menoleh ke belakang...tapi aku?...rasanya masih di takuk lama...setiap andai bersendirian...aku hanya mengeluhkan nasib...keluhan yang tidak perlu rasanya dikongsi dengan sesiapa lagi...kerna tiada pun di antara mereka yang cukup mengerti...ya benar...setiap antara kita punya masalah dan dugaan masing-masing...seringkali aku terbaca malah diberitahu juga...bahawa setiap dugaan dan ujian yang dihantar oleh-Nya, hanya untuk mereka yang terpilih sahaja...lantas menduga sejauh mana kesabaran dan keteguhan iman dalam mengharungi dan mengatasinya...


Terkadang ku rasakan...apa yang berlaku andai dunia ini tanpa warna...dapatkah dilihat kecantikan mereka yang indah ciptaan-Nya? keindahan pada wajah misalnya...mungkin sebarang cela dan noda kurang kelihatan...malah kulit wajah juga kelihatan seakan-akan sama...tidak perlu risaukan untuk memakai baju warna apa...tidak perlu menyuai padan kasut dan beg...juga warna tudung tidak semestinya sepadan dengan pakaian...

Andai dunia tanpa warna...kecantikan itu ibarat kurang seri...tiada hijau saujana mata memandang keindahan alam...warna langit yang biru...ahhhh...semuanya kelihatan sama....dan kuharap semua orang bisa beri pandangan yang sama saja terhadap aku berbanding yang lain...kerna ku sedar...aku ini tidak sama seperti mereka...mereka itu cantik...menarik...dan aku? terlalu banyak kekurangannya...tatkala aku sujud pada-Nya, beberapa kali ku tangisi tentang nasib badanku ini...Ya Allah...kenapa dugaan sebegini hebat kurasakan...terkandang aku tak mampu rasanya teruskan...aku sudah jenuh dan jemu...kenapa masyarakat mudah memandang rendah pada mereka yang berbeza?yang mempunyai kekurangan...tidak ku pinta lahir ke dunia dalam keadaan serba kekurangan...tapi lumrah manusia...mereka hanya sukakan yang cantik di luaran sahaja...bak kata pepatah, dari mata turun ke hati...

Untuk itu...Ya Allah...berikanlah hamba-Mu ini kekuatan...akan aku cuba bangkit...dan tidak akan aku berangan atau bermimpi di siang hari...agar dunia ini tiada warna...agar pandangan mereka terhadapku berubah serta-merta...kerna ku tahu...setiap kejadian dan ketentuan oleh-Mu itu bersebab...malah punya hikmah disebaliknya...

Amin...

Friday, June 22, 2012

SAVEE Beauty

Savee Beauty??? who is she??? why is she beautiful??? because she wears the Savee Beauty care products...hahaha...sebenonye kan saye pernah laa terbaca tentang produk kecantikan keluaran Savee yang originally from Singapore....

Nak dipendekkan cerita...@ LRT Stesen Masjid Jamek nun...dari Isnin-Jumaat ni bersamaan dengan 18-22 Jun ni...mereka adakan promosi @ a very small booth inside the lrt station...so ape yang buat mata saye tertancap dan ringan je kaki ni nak melangkah is...promotion RM1 only!!! murahkan??? siapa yang tak suke barang-barang promosi and murah ni...nak tau gak kan ape je barang yang worth RM1 ni...wahhhh...so many face mask...dengan pelbagai scent yang berasaskan semulajadi seperti buah-buahan dan bunga-bungaan...


Maka saye pun taknak laa lepaskan peluang...rasenye macamdah lame tak pamper myself dengan dengan face mask ni (setelah face mask yang saye dapat free from Sasa dicilok adik tanpa sedar...uwaaa)...tapi taknak beli banyak2 sangat...cukuplaa saye beli dua face mask...

picts memang kureng memuaskan...balik keje terus cepat2 snap picts coz tak sabar  nak pakai...
terbukti memang besh....scent yang yummy and menyegarkan coz saye beli strawberry scent...hehehe
SUKEEEEE =)

Terdapat banyak lagi product kecantikan khusus untuk kita kaum wanita...from head to toe...so don't forget to singgah at mySavee Beauty.com ni...at least cuci mate je macam saye yang memang suke bab cuci mate ni...wawawa...before terlupe butik kecantikan Savee ni ade @ Sungei Wang Plaza Bukit Bintang nun...saye nak singgah if berkesempatan one day...

FOSSIL

if you ask me what i LOVE besides handbags...shoes...blouse and dress...2 layers chiffon of hijab...korean drama and movies...i would answer i LOVE watch!!!

i LOVE SWATCH and CASIO watches...basically diz two brand of watch with a very different styles...and dat is why i LOVE them....SWATCH with colourful and attractive design...i bought my Swatch on 2008...and it is almost for years ago...my Swatch is gold!!! hahaha...dun know why i bought diz kind of design...probably because its gold and i tried to be more feminine...yeay...

CASIO on the other hand...is simple but elegant...so i bought my Casio watch this earlier year 2012...juz because of...i really love my Swatch and i did noticed dat there was a small scratch on it...oh no!!! and because it is gold so its a bit sensitive...the colour of the gold began to faded away...uwaaa....and dat point made me decide to buy another watch with a simple design and in silver...

and now...well honestly...i'm ''craving'' for a Fossil watch...so i begin my research at their official website
www.fossil.com seriously...so many gorgeous and attractive watch....to be mine...hahaha
and for me...Fossil is full of vintage and classic design... =)






ohhh honey...why are you so beautiful????when can you be mine????

Thursday, June 21, 2012

Talking Tom in LOVE...






Kenapa saye suke Talking Tom???
chop!!!! siapa Talking Tom tu???haaa....anyone wif android phone should know...si Talking Tom ni ibarat kawan saye...penghibur duka lara...die bole ajuk ape je yang korang cakap kan...and he's so cute...hobi saye memang laa merakam sore aka luahan rasa dengan Talking Tom...then sore saye akan diubah terus menjadi sore si kucing yang come lote ni...bile saye download Talking Tom Love Letters lak...barulah saye tau yang si Tom ni ade buah hati gak yer...ade girlfriend yang lawa and seksi gitu...hahaha...then ade lak baby kitten yang come tu...but a bit konfius laa...tu anak die ke...jeng jeng jeng

Like A Star



LIKE A STAR
by Corinne Bailey Rae

Just like a star across my sky,
Just like an angel off the page,
You have appeared to my life,
Feel like I'll never be the same,
Just like a song in my heart,
Just like oil on my hands,
Honour to love you

Still I wonder why it is,
I don't argue like this,
With anyone but you,
We do it all the time,
Blowing out my mind,

You've got this look I can't describe,
You make me feel like I'm alive,
When everything else is au fait,
Without a doubt you're on my side,
Heaven has been away too long,
Can't find the words to write this song,
Oh...
Your love,

Still I wonder why it is,
I don't argue like this,
With anyone but you,
We do it all the time,
Blowing out my mind,

Now I have come to understand,
The way it is,
It's not a secret anymore,
'cause we've been through that before,
From tonight I know that you're the only one,
I've been confused and in the dark,
Now I understand,

I wonder why it is,
I don't argue like this,
With anyone but you,
I wonder why it is,
I wont let my guard down,
For anyone but you
We do it all the time,
Blowing out my mind,

Just like a star across my sky,
Just like an angel off the page,
You have appeared to my life,
Feel like I'll never be the same,
Just like a song in my heart,
Just like oil on my hands

Pengajaran Yang Mendewasakan

Wahh tajuk entri yang cukup 'maut' rasenye...bak kata pepatah pengajaran itu mendewasakan kita semua...lantas memberi pengajaran dan iktibar agar tidak berulang kesilapan dan kesalahan yang telah dan pernah dilakukan...

Tanggal 10 Jun 2012 yang lalu...sedang aku khusyuk dan asyik ber'blogwalking'...tetibe muncul satu link yang ditinggalkan oleh seorang yang bernama Maya..kononnya dah follow aku and ask me to follow her back...so kononnya sebagai orang yang baik hati aku pun klik link yang ditinggalkan oleh si Maya ni...kemudian muncul pula website oleh Encik Google yang selama baik hati dengan aku kan coz aku register blogspot gune yahoo tapi die tak mare pun selama ni...tapi................

Monday, June 11, 2012

-ROOT RAIDER WAS HERE © 2012-

trimas ye tuan blog kasi tumpang sini kejap ;p

hihihii.bye

Sunday, June 10, 2012

Possing of The Day 09062012

craving and waiting for the food

wow...so many lol...ayam masak hijau @ the Chicken Rice Shop

statue out of the mirror in front MANGO Mid Valley

with my new frens, Mickey Mouse the Rainbow
@ the center of Mid Valley

oh no..i was scolded by the promoter @ Misz Selfridge Mid  Valley...
but i managed to finish my posed...hahaha

Snow White and The Huntsman



semalam... 9 Jun 2012...
yeay saye dah tonton movie baru SNOW WHITE and THE HUNTSMAN...lakonan mantap Charlize Theron (why is she so beautiful) dan Kristen Stewart (falling in love with her ever since Twilight)...

TQ cik Innocent Girl aka Cik Yatie coz sudi temankan saye tengok movie ni...actually cik yang ajak dulu kan...hahaha...tapi cian kite kan...ajak member lain tapi diorang ade komitmen masing-masing..maka tinggallah kami berdua bergonjeng di Mid Valley tu...

Over all movie ni memang agak berbeza dengan cerita dongeng Snow White yang biasa kita baca mahupun tonton di tv dan wayang sebelum ini...jika dulu watak Snow White lebih kepada seorang gadis yang ayu (masih lagi cantik untuk watak lakonan Kristen Stewart ni)..tetapi dalam filem ini watak yang diketengahkan lebih lasak dan bersemangat perang demi menegakkan keadilan dan menakluki semula negeri jajahan mendiang Raja iaitu ayah kepada Snow White sendiri...begitu juga dengan watak pemburu upahan yang diarahkan membunuh dan menyerahkan jantung Snow White kepada permaisuri kejam agar permaisuri itu kekal menjadi yang paling cantik...sebelum ini kita biasa tahu watak pemburu itu akan melepaskan Snow White tetapi menggantikan jantung rusa buat dipersembahkan kepada permaisuri...tetapi dalam filem ini, The Huntsman itulah yang akan sentiasa menemani Snow White hingga berjaya menang dalam peperangan...

Still PINKY


Still PINKY...

Place : in front of The Malaysia Hotel, Bukit Bintang
Hijab : Nurins Collection
Blouse : Radio Active Girl
Vest : Summit Parade BP
Jeans : Vior
Sandal : Larrie
Handbag : Alfio Raldo

wahhh...selalu teringin nak possing gini...then tulis entri 'what i wear' from head to toe...macam selalu blogger lain buat...macam retis je kan...LOL =D

Friday, June 8, 2012

Turqoise Blue Or Cyan


At this moment...i kinda have a thought that...after PINK...
i probably gonna fall in LOVE for other favourite colour...which is obviously i wore in this picture...
yup...its TURQOISE blue or other named it CYAN blue...its a blue which almost to green...
and i think i look good in this colour too... yeay (perasan sendiri) LOL

Kesalahan Dalam Bersenam

Jom mulakan rutin yang baru dengan lebih sihat dan cergas...
Biarlah apa orang lain cakap...kononnya anda memang sudah kurus jadi tidak perlu berdiet dan bersenam..
SALAH...senaman dan diet bukan untuk kurus...tetapi untuk SIHAT tubuh badan...
percayalah jika badan sihat dan cergas dengan gaya hidup serta pemakanan yang betul...
kita akan lebih segar...tidur lebih lena...juga perasaan lebih gembira...

Kesalahan Dalam Bersenam :


1. Perut Kosong
2. Tiada Pemanasan Badan
3. Tidak Konsisten
4. Tidak Menjaga Pemakanan
5. Tidak Dilakukan Secara Berperingkat


Tetapi itulah...dalam dua bulan yang lepas saye cukup bersemangat untuk bersenam...mulakan dengan pembacaan majalah-majalah serta artikel berkaitan dengan kesihatan dan diet yang seimbang...
kemudian paling seronok apabila terjumpa beberapa klip video senaman dan 'work out' di laman youtube..
cukup mudah dan seronok untuk diikuti...jurulatih dengan nama Tiffany Rothe...senaman yang diketengahkan adalah gaya aerobik dengan lagu rancak yang terkini...mestilah orang seperti saye cepat tertarik...

When I Need You



"When I Need You"
originally sing by Leo Sayer

When I need you
Just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you
It's only a heart beat away

When I need love
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

Miles and miles of empty space in between us
A telephone can't take the place of your smile
But you know I wont be traveling for ever
It's cold out, but hold out and do like I do

When I need you
Just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you babe
It's only a heartbeat away

It's not easy when the road is your driver
Honey, that's a heavy load that we bear
But you know I won't be traveling a lifetime
It's cold out but hold out and do like I do
Oh I need you

When I need you
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

When I need you
Just close my eyes and I'm with you
And all that I so want to give you
It's only a heart beat away

True LOVE


true LOVE...
LOVE does not consist in getting at each other...
but looking together in the same direction...


CINTA sejati ...
CINTA bukan mendapatkan di antara satu sama lain ...
tetapi melihat bersama-sama dalam arah yang sama ...


anda FAHAM???
cuba FAHAMI...
kerna saya masih cuba memahaminya...

Its Time To MakeOver

dulu....
kini....
jeng jeng jeng...
kenapa yer saye seolah-olah bersemangat semula nak berblogging ni...rasenye dah lame sangat tak rajin update blog...godek-godek ape yang patut...snap picts and edit bagi banyak effect...then tepek muke saye banyak-banyak...blog saye kan...suke sayelaa...

sila abaikan luahan di atas...tiada kena mengena dengan sesiapa pun...cuma saye rase rindu nak berblogging bersungguh-sungguh macam tahun lepas....di awal perkenalan dan kemesraan saye di dunia blog ni...tapi takpelah...inilah saje tempat luahan hati yang penuh dengan freedom...tapi saye masih ade prinsip bahawa tidak akan menyelitkan isu-isu sensitif...ataupun mana-mana entri yang bisa meruntun jiwa orang lain...wahhh perkataan yang sangat hebat digunakan...hehehe

sebenarnya picts di header ni...merupakan antara picts terbaru saye...kebetulan pulak i was wearing PINK...maka tersangatlah bersesuaian dengan konsep blog Misz Pinky Eyes ni kan...then dulunya blog ni dengan 3 column...rasenye macam sempit lak kan...bile saye tengok blog mereka yang femes dengan header yang simple but still nice...and mostly 2 column je...nampak neat and tidy...senang nak baca and focus to the entry...also the pictures....saye pun mulekanlah misi dan agenda dengan blog kesayangan saye ni...

rasenye...cukuplah ni kot...buat masa nilah kan...dah banyak sangat meluahkan rasa sendiri ni...
but like i said...i only have my blog...for me to share...and write anything...from the view of my pinky eyes...and my pinky heart...

P.I.N.K

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...