Monday, November 28, 2011

Maal Hijrah 1433 dan Penghijrahan Diri

Salam Maal Hijrah 1433 buat semua umat Islam di pelusuk dunia...
Saat ini terngiang-ngiang lagu 'Hijrah itu pengorbanan!! 
Hijrah itu persaudaraan!!!"




Buat diri Misz PE...
rasanya hari ini dan saat ini...
perlu bangkit dengan azam baru...
azam tahun sudah yang tidak dan belum dapat dicapai...dikecapi...
aja aja fighting!!!


Yang pastinya...
semuanya perlukan pengorbanan...usaha...disiplin...
dan seterusnya berdoa + bertawakal kepada Allah SWT Yang Maha Esa....


buku Ke Mana Wang Anda...Misz PE sudah ada dari tahun 2009..
tapi ke mana wang Misz PE???
Azam Misz PE yang paling bersemangat untuk dimulakan ialah...
more saving...less spending...
sejak dapat gaji last Thursday...segala perbelanjaan harian = makanan+tambang+topup+shopping!!!
harus ditulis dan dicatat...selama ini Misz PE juz jot down order list dan keuntungan bisnes katalog saje...
but then....ke mana perginya duit untung dan duit belanja???
ke mana perginya duit baki setiap bulan gaji???
haaaa....betol kan...biler dah hujung bulan baru rasa semput2...
awal bulan tak sedar pun ke mana duit semua mengalir...
ataupun buat-buat tak sedar...

Sunday, November 27, 2011

LOVE STORY Andy Williams

Love Story (Where Do I Begin)
by Andy Williams

Where do i begin 
To tell the story 
Of how greatful love can be 
The sweet love story 
That is older than the sea 
That sings the truth about the love she brings to me 
Where do i start 

With the first hello 
She gave the meaning 
To this empty world of mine 
That never did 
Another love another time 
She came into my life 
And made a living fine 
She fills my heart 

She fills my heart 
With very special things 
With angel songs 
With wild imaginings 
She fills my soul 
With soo much love 
That anywhere i go 
Im never lonely 
With her along who could b lonely 
I reach for her hand 
Its always there 

How long does it last 
Can love be measured by the hours in a day 
I have no answers no 
But this much i can say 
I know ill need her till this love song burn away 
And she;ll be there... 
How long does it last 
Can love be measured by the hours in a day 
I have no answers no 
But this much i can say 
I know ill need her till this love song burn away 
And she'll be there...


p/s : salah satu lagu oldies kegemaran Misz PE...
cuba hayati lirik dan maksud yang tersirat tentang cinta seorang jejaka terhadap seorang wanita..
muzik lagu ini juga sering kita boleh dengari di dalam music box...mungkin ada antara yang pernah atau biasa dengarkan... =D

Saturday, November 26, 2011

Greatest oldies LOVE Songs

Sekarang ni...Misz PE suke sangat layan lagu-lagu LOVE yang oldies...
even...lagu-lagu ni sudah dirakamkan pada waktu Misz PE belum lahir lagi...




kenapa lagu oldies???
rasanya...lirik lagu lebih puitis dan menyentuh...
cukup indah tetapi mudah difahami dan dihayati...
yang paling menarik ialah...gubahan lagu dan melodi yang menenangkan...
mampu membuatkan Misz PE tidur dengan lena...
ditambah dengan alunan suara penyanyi yang merdu...matang dan mengasyikkan...
tidak menjerit-jerit macam penyanyi zaman sekarang...


so readers...here's are my list...
for the greatest oldies LOVE songs...


1. Unchained Melody by Righteous Brothers
2. Love Me Tender by Elvis Presley
3. Love Story (Where Do I Begin) by Andy Williams
4. Only You by Elvis Presley
5. You Are My Everything by Santa Esmeralda
6. You Mean Everything To Me by Neil Sedaka
7. My Endless Love by Lionel Richie and Diana Ross
8. L.O.V.E Is For The Way You Look At Me by Frank Sinatra
9. I Just Call To Say I Love You by Stevie Wonder
10. All I Have To Do Is Dream by The Everly Brothers
11. How Deep Is Your Love by Bee Gees
12. I Wanna Know What Love Is by Foreigner
13. Can't Take My Eyes Of You by Frankie Valli
14. Everlasting Love by Gerald Joling
15. I Wanna Hold Your Hands by The Beatles
16. Unforgettable by Nat King Cole
17. More Than Words by Extreme
18. What A Wonderful World by Louis Armstrong
19. My Girl by Temptations
20. Save The Best For Last by Vanessa Williams


p/s : make sure anda juga ada lagu-lagu di atas in your playlist...
banyak lagi lagu oldies and 80's yang besh..
but Misz PE buat list for the top 20 of my own list

Saye Dapat Gift Kerana Saye Banyak Shopping!!!

wahhh...
tajuk entri yang cambesh jer kan...
bile shopping and spent duit banyak...tetibe dapat hadiah plak...


actually camne eh Misz PE ble dapat gift yang tak disangka dan diduga ni...
as u can see...lame bebeno Misz PE tak update my beloved blog ni...
bukan tak sudi...tapi bz memanjang...
macam2 hal dan perkara yang membuatkan Misz PE terpaksa dahulukan perkara yang lain...




ini lah dia gift yang Misz PE terima...
dua buah coffee cup..satu untuk Misz PE...satu untuk cik abang...hehehe...
sebenarnya bukan kerana Misz PE yang banyak shopping...
tapi orang-orang lain yang banyak shopping melalui Misz PE...
haaaa cane tuh???
menarik kan...sebenarnya, Misz PE join member stokis OSM Marketing...
yang menjual pelbagai barangan keperluan rumah...perhiasan...mekap...pakaian dan etc...
banyak lagi la...so Misz PE menjadi agen bagi barangan yang terdapat dalam katalog yang Misz PE dapat secara percuma dari stokis ni...
maka di atas dedikasi dan keaktifan Misz PE order barang dari OSM...
Misz PE pun dapatlah reward yang tidak diduga ni..even baru join sebulan...
berapa sales Misz PE tuh???wahhh...adelaa dalam ribu riban...jeng jeng jeng


so...with lots of LOVE to all my ofis mate and my housemate...
TQ very much kerana sudi membeli barangan dari katalog yang Misz PE suke2 or saje2 bawak tuh...
oleh kerana banyak spent...so banyak juge point yang Misz PE collect...
tapi sayang rasenye nak gune point and redeem barang...


sebab tulaa entri Wordless Wednesday sebelum ni Misz PE sertakan picts dua keping kad membership...
satu kad member OSM Marketing...and another one member City Explorer yang mana Misz PE boleh redeem my point and pilih barangan yang menjadi pilihan...ala2 Real Reward gitu...

Tuesday, November 22, 2011

WAHHHH...

WAHHHHHH!!!!

sangat panjang wahhh (dengan gaya dan riak yang benar-benar tekejut)...
kenape ye Misz PE memberikan reaksi sebegini...
ececece

SAYA SANGAT RINDU BLOG SAYE!!!!




SAYE SUDAH LAME TIDAK UPDATE BLOG SAYE!!!!






APA YANG TERJADI????




jeng jeng jeng...





sangat segan dan malu rasenye bile tengok bloglist di tepi tu...
entri untuk bulan NOVEMBER 2011masih kosong...
belum ada langsung...




begitulah DEMAM yang melanda MISZ PINKY EYES sekarang...
dan masih lagi demam ni...


SAYE DEMAM TENGOK DRAMA KOREA!!!
TANPA HENTI!!!!
UWAAAA!!!!

kita bertemu di lain entri...
kuikuikuikui... =D




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...