Monday, October 3, 2011

My Girlfriend is a Gumiho... TERBAEK!!!

TERBAEK!!!
there's only one word yang keluar dari mulut Misz PE bagi menggambarkan drama korea ni...
My Girlfriend is a Gumiho (Nine Tailed Fox)...
Lakonan hebat dan berkesan Shin Min Ah dan Lee Seung Ki..

Sebenarnya sudah ada rakan yang suggest suapay Misz PE tonton drama ni...
but belum terbuka hati lagi nak tonton...kenapa??? huhuhu
senang jer...jawapannya sebab hero and heroin not my favourite...tak kenal sangat lagi...
then...hero kureng hensem...jangan mare eh...yelaa compare to Gong Chan aka Lee Dong Wook...
heroin tak kiut sangat macam Jang Nara...tak semanis Song Ye Jin...

Tapi bak kate orang tak kenal maka tak cinta kan...
Misz PE tak perasan yang heronya salah seorang pelakon rancangan yang glamour @ KBS ''2 Days and 1 Night''... kemudian heroin nya lak Misz PE pernah ikuti drama lakonannya dalam ''A Love To Kill" lakonan bersama dengan Rain...

Alamak dah jauh membebel nih...dipendekkan cerita..cik Fats my housemate dapat pinjam koleksi cd drama ni...so Misz PE yang dilanda kebosanan dengan bersemangat nya tengoklaa drama ni...and then...
jeng jeng jeng...Misz PE totally fall in love dengan siri pertama...dan seterusnya...dalam satu malam saja Misz PE sudah tonton 6 siri drama ni...juz imagine...totally unstoppable...nak tau kenapa???
1 >>> jalan cerita yang cukup menarik...unik...gabungan hikayat dongeng dan zaman moden...
2 >>> elemen kisah cinta dan kasih sayang...
3 >>> pelbagai aksi komedi dan romantik yang buatkan diri terbuai-buai...ecece
4 >>> alunan muzik dan soundtrack yang cukup mengasyikkan...terutama lagu ''Fox Rain'' yang sedih hampir buat Misz PE meremang tengok sesorang tengah malam...
5 >>> garapan skrip cinta dan bahasa jiwang yang menyayat hati...sob sob sob 
           ( if anda hayati macam Misz PE)
6>>> heppi ending...even a bit suspen pada mulanya...
7>>> buat Misz PE tersenyum + ketawa + menangis + menyanyi sama


Tajuk : My Girlfriend is a Gumiho also known My Girlfriend is Nine Tailed Fox
Genre : Romantik, komedi, fantasi
Episod : 16
Broadcast Network : SBS
Broadcast Period : 30 Sept 2010 - 11 Ogos 2010
Award : * 2010 SBS Drama Awards : Best Actor Award (Lee Seung Ki)
              * 2010 SBS Drama Awards : Best Actress Award (Shin Min Ah)
              * 2010 SBS Drama Awards : Best Couple Award (Lee Seung Ki & Shin Min Ah)
               

p/s : jangan lepaskan peluang anda semua tonton drama yang besh ni...
Misz PE bagi second ranker after drama ''My Girl''....

2 comments:

shazika said...

suka tgk cter ni :)

Misz Pinky Eyes said...

dear Shazika...
wahhh...samelaa dengan Misz PE...
citer ni memang besh kan...
tengok banyak kali pun tak jemu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...