Tuesday, October 18, 2011

Sentiasa RINDU kamu...


1 tahun...
12 bulan...
365 hari...
8760 jam...
525600 minit...
3153600 saat...

saban hari...
saban malam...
saban waktu...

sentiasa rindu kamu...

Friday, October 14, 2011

SEPET kah aku???

On dat day...my chill day..oppss my chill nite...
tengok movie wif fren...@ Viva...coz ni laa tempat yang paling dekat dengan rumah..hehehe
Before tengok movie of course laa kena isi peyot ni dulu kan...


harus zoom in signboard nye...bukan tukang masak nye...ahakzzz


So my choice is PENANG Fried Station...coz sinilah tempat paling kureng orang...
peyot dah lapar..kang tak sempat mamam kang movie lak dah start...
ahhh...cane tuh???
tapi betol laa kot...paling kureng orang coz maybe paling murah...and bese2 je masakannya...
hehehe...ngengade lak nak komplen2 kan...


lampu kat food court ni so nice...
teringin nak bawak balik rumah..nak gak decorate rumah and my  room kan...


Actually entri ni bukan pasala makan...
bukan pasal movie...or bukan pasal benda lain...
juz about Misz Pinky Eyes yang kononnye...semakin SEPET...
aik...betol ke???ade ''orang tu'' yang cakap tau...


SEPET kah aku???


Betol eh??? aiyak...ni penangan tengok drama korea..then nanges2 laa ni...
dah serupa macam Kassim Selamat kang...
or is it becoz...Misz PE dah less make up biler kuar...
hahaha...correct...malas nak bermekap bagai...
sebabnye saye cuma mahu kelihatan cantik di hadapan insan tertentu sahaja...
wahhh...statement tak tahan...

Misz PE and Design Studio

This is Misz Pinky Eyes Design Studio!!!
Misz PE sudah create official logo yang cukup sinonim dengan trademark Misz PE sendiri...
so anyone..if you all interested untuk Misz PE design logo or header or even blog...
don't forget to PM me @ facebook...or juz shout out loud @ my shoutbox...
and even you can leave your link and comment below...




Di bawah ini merupakan contoh design logo dan header yang Misz PE baru design...
masih banyak lagi yang Misz PE perlu belajar...
Misz PE suka gunakan software Adobe Photoshop dan Adobe Illustrator...
selepas ini Misz PE harap dapat buat doodling seperti rakan blogger yang lain...
jangan lupa nantikan design Misz PE akan datang...ecece

Logo Nuridutas Enterprise
(Misz PE terpaksa edit sikit dari yang asal agar sesuai dipublish di blog)

Header bagi Blog Ayam 'Nuridutas Enterprise'

T-ara Boutique Logo
Header bagi 'T-ara Boutique'
but not yet publish and open to view...
that's why tiada link lagi...sorry...

Aku Yang Penuh Penyesalan

Aku...
kini dihambat rasa kekesalan yang cukup hebat...
gara-gara terlalu mengikut perasaan...
bercakap sebelum memikirkan apa impak dan kesannya...
kepada insan yang mendengar...
dan kepada insan yang terkena...

Aku...
memang seorang yang sangat sensitif...
walhal itu semua bukan salah dirinya...
hanya aku...dan aku...
yang tidak pandai mengawal emosi...
sedangkan semua itu tiada kaitan...
aku sahaja yang pandai-pandai mengaitkan segalanya...

Aku...
terlalu memikirkan sesuatu...
dengan mendalam...
malah ku fikirkan yang negatif lebih dari positif...
lantas...
emosi yang menguasai jiwa...
emosi yang menakluki rasa...

Dan aku...
masih sangat menyesal...
perlukah dia memberi peluang...
sememangnya itu terpulang padanya...

Tapi aku...
masih lagi seorang insan biasa...
yang kerap dan akan sentiasa melakukan kesilapan...

Kerna aku...
adalah diriku...
bukan dia...dan juga dirimu...
jauh di sudut hati...
berilah aku peluang sekali lagi...
dan berkali-kali lagi...
kerna aku...
sentiasa berhak untuk itu...

Papa Junior...mama so sad...and full of regrets..

Tuesday, October 11, 2011

Perlukah Pukul Anak Anda Sedemikian???

Insiden yang berlaku di depan mata kepala Misz PE tatkala pulang dari kerja..
tatkala itu yang ada Misz PE + seorang lelaki (lingkungan umur20-an) + seorang kakak (juga seorang ibu) mendukung anak lelakinya yang kecil dalam umur setahun + kanak-kanak perempuan (umur dalam lingkungan 3-4 tahun) yang juga anak kepada kakak tadi... errr boleh faham kan...huhuhu


Depan lif...
Kami bertiga sahaja golongan dewasa yang menunggu lif petang itu...
sebelum masuk lif lagi...si anak perempuan kepada kakak itu tadi...asyik dok merengek kat ibu die...
entah ape yang die nak...Misz PE pun tak tau...alaaa bebudak kan..tapi takdela pulak mengganggu karenah budak tu...so bile pintu lif terbuka...budak tadi tu merengek lagi dan tidak mahu masuk dalam lif...
So Misz PE dan seorang lelaki tadi masukla dulu ke dalam lif tu dan kami terpaksa menunggu anak-beranak ni masuk...Mak die mula marah dan tolak badan anak dia dalam lif...cian die hampir nak terhumban...

Thursday, October 6, 2011

ABDUCTION movie featuring Taylor Lautner...

Last weekend Misz PE sempat tonton movie @ Viva Cheras togetha with Cik Mels...
TQ cik coz belanjer I mamam popcorn and air coke...(lepas ni serik nak minum air gas time bendera jepun berkibar coz balik rumah sangat2 sakit perut...Misz PE terpaksa sapu minyak panas then telan uphamol sebijik tau..baru dapat tidur lena...serik+taubat!!!)
Ok back to the movie...''Abduction'' lakonan yang boleh la tahan mantop si abang Jacob ni..
or should i mention  Taylor Lautner si exboyfren Taylor Swift ni...
dan heroin yang comey Lily Collins ( first time tengok awek ni berlakon tapi kening die dalam movie ni tebal semacam...opsssi)..dengan aksi gado2 macho and aksi kejar-mengejar yang besh la gak...layan jer...hehehe
Mengisahkan seorang remaja, Nathan, yang menjadi anak kepada ejen risikan...tanpa pengetahuannya sendiri...dan kerana identiti bapa kandungnya, Nathan selama ini dibesarkan oleh keluarga angkat bagi melindungi dirinya dari sebarang ancaman musuh ayahnya...

Wednesday, October 5, 2011

10 Things I HATE About You


I hate the way u talk to me,
And the way u cut your hair.
I hate the way u drive my car,
I hate it when u stare.
I hate ur big dumb combat boots
And the way u read my mind.
I hate u so much it makes me sick,
It even makes me rhyme.
I hate the way u're always right,
I hate it when u lie.
I hate it when u make me laugh,
Even worse when u make me cry
I hate it when u're not around,
And the fact that u didn't call
But mostly I hate the way I don't hate u,
Not even close…
Not even a little bit…
Not even at all...



p/s : a very cute and nice movie...
featuring Julia Stiles and Heath Ledger...
Let's not hating each other...
People make mistakes...
And we are not perfect..
P.E.A.C.E

Monday, October 3, 2011

Fox Rain OST My Girlfriend is a Gumiho


''Fox Rain'' by Lee Sun Hee 
OST My Girlfriend is a Gumiho






















I still don’t understand love
So I can’t get any closer
But why does my foolish heart
keep pounding?

I’m haunted by you again and again
I just can’t get away
This hopeless love
Hurts my heart so much

Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?

The heart follows love
What am I going to do?
This hopeless love
Hurts my heart so much

Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru
dubirubiruraffa

Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru...~

Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?

The day when my pain fades away
Will that day ever come?
Being so pitiful and silly
What can I do after all?

The moonlight is so beautiful
I just can’t get away
Let me lie down by your side for a moment
A moment, just a moment

[x8]
Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru
dubirubiruraffa..~

My Girlfriend is a Gumiho... TERBAEK!!!

TERBAEK!!!
there's only one word yang keluar dari mulut Misz PE bagi menggambarkan drama korea ni...
My Girlfriend is a Gumiho (Nine Tailed Fox)...
Lakonan hebat dan berkesan Shin Min Ah dan Lee Seung Ki..

Sebenarnya sudah ada rakan yang suggest suapay Misz PE tonton drama ni...
but belum terbuka hati lagi nak tonton...kenapa??? huhuhu
senang jer...jawapannya sebab hero and heroin not my favourite...tak kenal sangat lagi...
then...hero kureng hensem...jangan mare eh...yelaa compare to Gong Chan aka Lee Dong Wook...
heroin tak kiut sangat macam Jang Nara...tak semanis Song Ye Jin...

Tapi bak kate orang tak kenal maka tak cinta kan...
Misz PE tak perasan yang heronya salah seorang pelakon rancangan yang glamour @ KBS ''2 Days and 1 Night''... kemudian heroin nya lak Misz PE pernah ikuti drama lakonannya dalam ''A Love To Kill" lakonan bersama dengan Rain...

Alamak dah jauh membebel nih...dipendekkan cerita..cik Fats my housemate dapat pinjam koleksi cd drama ni...so Misz PE yang dilanda kebosanan dengan bersemangat nya tengoklaa drama ni...and then...
jeng jeng jeng...Misz PE totally fall in love dengan siri pertama...dan seterusnya...dalam satu malam saja Misz PE sudah tonton 6 siri drama ni...juz imagine...totally unstoppable...nak tau kenapa???

Sunday, October 2, 2011

Misz Pinky Eyes shopping time wif my Big Sista !!!

Last time Misz PE sempat pegi Melaka...
my big sis house...sempatlaa pow ape yang patut...hehehe
tapi ini entri memang totally dah berkulat actually...but who cares...sajer nak paparkan wajah heppi dapat duit shopping...besh kan...u alls ade??? hahaha




Okay...bukan nak berlagak possing kat butik ni...tapi sejujurnya...bukan Misz PE yang shopping...
paper bag tu not mine okies...nape entah bile dah dapat duit rasa sayang nak berbelanja...
siyes tau...dat time Misz PE treat my sis makan sampai kenyang..
but still come back to Kay Ell wif satisfaction...hehehe



Cik Melle..in memories...

Jumat lepas...
merupakan minggu terakhir Cik Mels bekerja satu ofis dengan Misz PE...
sedih gak rasenye...kehilangan sorang rakan yang sudah 4 tahun dikenali...

dari kita mula-mula sama masuk keja...tup2 cik Mells dapat better offer...
semoga cik semakin berjaya di tempat baru kelak...

ingat tak zaman kita selalu bergonjeng???huhuhu
shopping same...tengok movie same...karaoke same...
bergossip same...makan same...banyaklaa benda same2...
uwaaaa...
we will miss cik Melissa Anak Bumphray...
p/s : dun forget to keep in touch fren...ece macam ko pegi jauh jer...hehehehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...