Sunday, September 11, 2011

Contagion Movie

Malam semalam...
sempat lagi Misz PE bergonjeng with Cik Yats and Cik Mels @ KLCC...
but no for shopping...tengah pokai ni yelaa after raye kan...


Actually mengikut perancangan dan naluri keinginan yang membuak-buak...
Misz PE nak sangat tonton The SMURF tu...
Teringat time zaman kanak-kanak ribena dolu2 kan...
Kite tengok citer Smurf kat tv kan...if tak silap tv2 kot...
sanggup bangun pagi-pagi semata-mata nak tengok si Smurf yang comey lote tu...


Tapi kan...sampai je kat KLCC...The SMURF movie juz ade 3D yang harganya RM21...
terkojut mak!!!
Begitu mahalnya sekarang harga tiket wayang...even 3D dulu if tak silap dalam RM18-19...
After discuss depan kaunter kitorang pun agree la nak tonton movie yang konon macam besh coz tengok para pelakon nya...MANTOP gitu...pada Misz PE la kan...
juz imagine ade Kate Winslet + Jude Law + Gwyneth Paltrow + Matt Damon...
then Misz Pe nampak gak muke yang selalu berlakon dalam Matrix tu...
barulaa tau yang name die Laurence Fishburne...huhuhu



Kitorang main terjah nak tengok movie tanpa tau sinopsis cerita dan sebagainya...
besela mesti terpengaruh dengan barisan pelakonnya kan...
itupun harga tiket movie biasa dah mencecah RM14...fuyooo
siapa yang cakap murah sila angkat tangan...dah hampir cecah RM15 so dah almost 20 hengget kan...but alang-alang dah sampai tu tengok jelaa kan...dah laa kami ni dah bertempek lame kat kaunter tu...huhuhu
nyesal tak tengok movie kat Viva jer coz rasenye much cheaper...


Rasenye tak keterlaluan if Misz PE nyatakan a bit dissapointed dengan movie ni...OUCHHH!!
Well, cerita ni mengisahkan Gwyneth yang baru pulang ke rumahnya setelah out station ke Hong Kong selama beberapa hari...kemudian dia mati disebabkan satu penyakit yang menyerang dan penyakit itu mengambil masa yang agak lama bagi para doktor dan saintis untuk mengesahkannya...turut menyedihkan apabila virus yang menyerang Gwyneth turut menjangkiti anaknya...seterusnya semakin berleluasa dan mula menjangkiti orang ramai disekeliling...


Ia juga melanda negara asal yang kononnya punca kepada virus itu, iaitu Hong Kong dan China...
Malaysia terkecuali...ecece...malas Misz PE nak cerita panjang coz movie ni memberi kesan pada Misz PE dalam penyebaran virus dan bakteria melalui sentuhan...takut seh...ala2 macam virus H1N1 dulu tu...huhuhu


Nak tau lebih lanjut tengokla movie tu...but itupun if tak dapat tengok movie The SMURF...uwaaa


LURVE

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...