Thursday, August 18, 2011

Perigi Cari Timba...



Nisbah WANITA kepada LELAKI 37 nisbah 1 !!!
Wei, aku tak mahu jadi andartu !!!

Wahh statement di atas adalah statement Diana Amir petikan daripada filem 321 Cinta...
Kenapa Misz PE tengok movie tu sedangkan kureng suke dengan heroin nye..huhuhu...dah movie tu ade lappy ni hasil dari copy and paste dak umah...so layan kan jelaaa...

Betul ke itu memang nisbah sebenar bilangan kaum Hawa berbanding kaum Adam di muka bumi ini...
Macam seram gak dengo kan...if camtu memang susah nak cari partner or boyfren or hubby...
Mungkin itulah juga hikmahnya dibenarkan berpoligami dalam agama Islam...

Wahhh anda kaum lelaki, sukela ye...mule bertepuk tangan dan tersenyum simpul...
Actually bukan nak bincangkan sangat isu nisbah ni...juz tertarik dengan ayat ''Perigi Cari Timba'' tu...
Bagi sesiapa yang masih kureng faham apa maknanye, senang je...dalam ayat ringkas Misz PE ialah...
Orang perempuan yang ngurat orang lelaki dulu!!! hehehe


Pada Misz PE itu bukannya calang-calang wanita...
Hanya wanita yang mempunyai keberanian sahaja mampu berbuat demikian...
Tak salah memang tak salah...malah Misz PE respect wanita yang begini...
Asalkan...masih tahu menjaga nilai dan harga diri...jangan digelar perempuan yang 'mudah' atau terlabel perkataan 'murahan'...

Sebenarnya, mengapa wujudnya wanita perigi cari timba...mari kita kaji...
Mungkin si lelaki yang ingin didekati itu, seorang yang sangat pemalu...dok bagi signal mata jeling-menjeling je tapi nak mulakan first step memang jangan diharapkan...ego tinggi...jual mahal konon...
Si perempuan yang dah terima signal yang egonya jauh lebih rendah, mengalah dan mengorak langkah perkenalan...barulah si lelaki itu kononnya nak menyambut huluran perkenalan mesra...
Walhal dalam hati berbunga riang dan kembang setaman...huhuhu

p/s : ok, that's it...jangan mare buat sesiapa yang terasa...artikel ini ditulis tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati...sekadar luahan rasa Misz Pinky Eyes, dari kaca mata merah jambu ini...

8 comments:

CasaBlander said...

erm. rasanya semua perempuan yg belum kawen tu mmg tak nak jadi andartu pom. tapi jodoh belum sampai...huhuuu~

Misz Pinky Eyes said...

memang betul...siapa yang nak jadi andartu or tak kawen sampai bile2 kan...
jodoh belum sampai...dan mungkin terikat dengan komitmen family, kerjaya n macam2 lagi...

PaK PiS said...

jgn risau..masih ramai lg lelaki bujang.. ^_^

Misz Pinky Eyes said...

lelaki memang tak risau sebab makin berumur makin de value..hehehe

Amirah Suhana said...

hello. terjah dari kelabblogger :)

well jgn risau jodoh pertemuan di tgn tuhan kan:)

Misz Pinky Eyes said...

insya-Allah kite perlu sentiasa yakin yang Allah SWT sentiasa menyediakan yang terbaik buat umatnya yang rajin berdoa+bertawakal+berusaha...Amin
TQ Amirah =D

Finaz Jaafar said...

jodoh mmg ditangan tuhan tapi kan klo tak dicari, duk je satu tmpat tak brgerak tk jmpe jgk

Misz Pinky Eyes said...

hehehe...betol2..tak pon orang lain tolong carikan ke...huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...