Sunday, August 7, 2011

Durian + Minyak Beku + Perigi Batu Pahat

Durian oh durian!!!
Siapa yang tak makan durian???
Misz PE makan jer..tapi tak boleh banyak sangat kang macam ritu...terus pening pale then sendawa je gamaknye...

Adeq Misz PE yang nak jadi model doyan...lalala

Actually lame sangat nak tulis entri ni before puasa lagi...time Misz PE and Adeq balik kampung..
tetibe bole lak Adeq ni ngidam nak makan doyan...maka ayah Misz PE pun memulakan pencariannya dengan menelefon besh fren dia kat  Minyak Beku nun...ade doyan tembaga baik punye!!!

pemandangan di Pantai Minyak Beku...
Muke yang tengah menahan terik matahari...balik kampung mane bawak shades..hahaha

Yezza...member ayah yang memang pemurah siap sediakan kami satu kotak penuh dengan doyan kualiti gred A lah...memang kuning tembaga and beso2...besh bangat...tu yang Misz PE dok hentam sampai luper diri jap...hehehe
Memandangkan rumah member ayah tu dekat je dengan Pantai Minyak Beku...so apa salahnye kan ayah kan..kite singgah jap jom!!! anak-anak ayah ni dah siap bawak kamera dalam beg ni sebenonye...ngeh ngeh

chak...nak mandi tak boleh...nak minum lagi laa tak bole..huhuhu

Berhampiran dengan Pantai Minyak Beku barulah Misz PE tau bahawa sesungguhnya terdapat Perigi Batu Pahat yang merupakan simbolik kepada asal-usul nama daerah kampung halaman Misz PE ni...so ape lagi...possing sikit lah dengan perigi bersejarah ni...susah tu nak pahat batu..lainlah nak pahat kayu ke papan ke..

Asal-usul dan sejarah nama Batu Pahat terpahat di batu ni...nampak tak pe die tulis??

2 comments:

Laila Majuhul said...

Perigi Batu Pahat...cantik la..nak pigi kalo ada masa ;) hehehe

Misz Pinky Eyes said...

Insya-Allah if ade mase and peluang...patik akan bawa sahabatku seorang ni round Bee Pee...
huhuhu =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...