Thursday, June 9, 2011

Rindooo Giler Blog Saye!!!!!

Rindoooo bangat nih...rasenye udah lame bebeno tak meluahkan rasa..
isi hati..pendapat...and aktiviti yang dilalui Misz PE seharian...
emmm...actually bukannya takde benda yang ingin dikongsi..diceritakan...ataupun diluahkan...
namun lantaran pelbagai sebab musabab dan hal isu semasa dan persekitaran yang menjadi batu penghalang...
ouchhh...ayat tak tahan...huhuhu

nak baby comey macam Boo...ngeh ngeh ngeh

Awal berblogging dulu kira-kira 4 bulan yang lepas...Misz PE pernah sematkan dalam hati untuk tulis entri
sekurang-kurangnya satu dalam sehari....
tetapi rupanya...dunia berblogging (dari sudut Misz PE) banyak dugaannya...
Ia memang betul bak kata pepatah, hendak seribu daya...enggan seribu alasan...

Tapi..memang betol pe...mungkin bukan semua blogger bertuah dapat meluangkan masa menatap lappy atau pc lantas dengan pantas menaip apa yang terlintas untuk dijadikan entri dan tatapan readers lain...

Kenapa Misz PE katakan ada blogger yang cukup bertuah..mungkin mereka punya kemudahan internet yang tidak terbatas kala bekerja, tidak dipantau pegawai mahupun penyelia..ataupun memang kerjaya mereka yang menuntut untuk melayari internet sepanjang waktu bertugas...
Mungkin juga mereka tidak bekerja seperti surirumah tangga yang punya masa terluang ataupun mereka sendiri akan mencuri-curi masa setelah siap segala kerja-kerja rumah...

Nak dibandingkan Misz PE...fuh nak melayari internet kat ofis...mata kena melilau tengok line clear or not...takpun gunakan Wifi ofis kat handphone..tapi mana puaskan...yelaaa Misz PE bukannya guna IPad or IPhone...sekadar guna Blackberry Bold ece...itupun kedekut takmo activate BIS (Blackberry Internet Service) macam orang lain...
Then bila balik rumah ngadap lappy...aduhhhss...punyelaa laju macam siput tooot...huhuhu...yelaa Misz PE mampu guna broadband dengan usage 3GB je setiap bulan...ditambah lak dengan speed yang memang hampeh...so each time nak tatap blog...Misz PE memang diduga tahap kesabaran...

Tapi..tulaaa bila tak update entri dan tak buat blogwalking rasanya macam bersalah pada diri sendiri dan bloggers lain yang sudi menjenguk blog Misz PE ni...terima kasih banyak-banyak Misz PE ucapkan dari lubuk hati ini..ecece...

Sebagai anak yang sentiasa cuba untuk menjadi yang terbaik buat mak dan ayah...Misz PE sekarang balik kampung di Bee Pee, Johor dua kali sebulan...if dolu-dolu sebulan sekali tapi memandangkan mak kurang sihat..(doakan mak Misz PE cepat sembuh dan kuat mental emosinya..amin...) memerlukan Misz PE balik kerap bagi membantu apa yang termampu di rumah dan tengok mak dengan mata kepala sendiri..baru rasa puas hati even dalam sebulan dapat jaga mak beberapa hari je...kat kampung tak payah cakaplah tahap kelajuan broadband tu memang tahap toooot....adehhh...if tak ngadap lappy kat sebelah tingkap, jangan mimpilah nak loading google chrome hatta mozilla...uwaaaa

Well....Misz PE akui..yang diri ini tidak sekreatif insan-insan blogger tegar yang tidak pernah kering dengan idea penulisan yang menarik...kekadang tu jika dibaca tajuk entah ape2..tapi gaya penulisan yang pada Misz PE ringkas dan menarik...senang difahami dan tidak terlalu meleret...bisa buat Misz PE nak bace je entri blog berkenaan...

Terkadang pabila diri Misz PE dilanda masalah...jiwa kacau...fikiran kusut masai..hidup rasa tunggang langgang...or i feel totally lost...honestly...Misz PE tak dapat nak menulis or ape-ape yang sewaktu dengannya...risau juga jika berblogging dan terbawa-bawa perasaan kemudian entri yang dihasilkan bisa mengguris hati dan perasaan pihak tertentu...ish ish ish...tidak pernah terlintas langsung...


Till then...
I LOVE BLOGGING!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...