Saturday, June 11, 2011

The ''Baby Faced Beauty" Jang Na Ra

Jang Na Ra ohh Jang Na Ra!!!
Misz PE adore this actress ever since pernah ikuti drama dia ''My Love Pattzi''...
''A Successful Story Off A Bright Girl'', ''Wedding'' and movie ''Oh Happy Day''...

comey kan saye???kan kan

Muka dia memang kiut sangat rasanya bole ilang marah and sejuk je ati...apatah lagi bile die buat muke comey and kesian...nak geget2 je if ade budak kecik muke macam Jang Na Ra ni...

Okey back to the topik seperti tajuk entri kat atas nun...Misz PE rasa happy and so excited bila find out ade the latest drama lakonan Jang Na Ra yang dirindui kat channel Astro KBS rite now...
Yup tajuk drama tu ialah ''Baby Faced Beauty'' yang memang sesuai dengan wajah Jang Na Ra yang tak dimakan usia...

Baby Faced Beauty actor and actress

hero nye kureng hensem laa..tapi sesuai dengan wataknya..huhuhu

Mengisahkan Lee So Young (Jang Na Ra) yang berusia 34 tahun dengan wajah yang kelihatan lebih muda dari usianya...Namun dia telah diberhentikan kerja dan mengalami kesukaran mendapat pekerjaan baru kerana umurnya yang kian meningkat...Tetapi semuanya berubah apabila dia menggunakan identiti adiknya yang berusia 25 tahun untuk bekerja di sebuah syarikat fesyen yang terkemuka...

Di samping itu Lee So Young turut mengalami tragedi lucu yang membibitkan perkenalan dengan hero, Choi Jin Wook (Daniel Choi) yang sebenarnya merupakan seorang anak hartawan...tetapi Choi cuba memulakan hidup baru setelah mengalami pertelingkahan dengan keluarga dan cuba berdikari...

Jangan lepaskan peluang menonton drama pelakon kesayangan Misz PE ini di Astro Channel 391 KBS World pada setiap Isnin dan Selasa jam 9.55 malam...


muka yang memang macam budak sekolah

Oleh kerana Misz PE saaaayang sangat Jang Na Ra ni...
sedikit biodata disertakan di bawah tentang my favourite actress of all time...
dia ni bukan saja pandai berlakon...juga seorang penyanyi yang punyai suara halus dan comel sesuai dengan orangnya...kan kan kan....mwah mwah mwah

sekali imbas waktu ni Jang Na Ra macam muka heroin drama Boys Over Flowers
berani cakap saye tua!!!! amik nih!!!


Profile
Name: Jang Na Ra
Nicknames: Jang Nan Han Ya? (It means "Are you playing around?") and Tweety
Chinese name:  Zhang Na La
Profession: Actress and singer
Birthdate: 1981-Mar-18
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 160cm
Weight: 45kg
Star sign: Pisces
Blood type: A
Family: Parents, a brother and grandmother
Talent agency: Pure Entertainment


TV Shows
Baby-faced Beauty (KBS2, 2011)
Diao Man Qiao Yu Yi (2011)
Iron Masked Singer (2010)
Size 55 (TBA, 2009)
Good Morning Shanghai (2007)
Wedding (KBS, 2005)
Banjun Drama (SBS, 2005)
My Bratty Princess (CCTV, 2005)
Dou Kou Nian Hua
Love Is All Around (MBC, 2004)
Hello! Balbari (KBS2, 2003)
My Love Patzzi (MBC, 2002)
Successful Story of a Bright Girl (SBS, 2002)
Nonstop 2 (MBC, 2001)


TV Show Theme Songs
Fan Zhe Ba, My Bratty Princess opening theme song (2005) with Alec Su
Tian Bian, My Bratty Princess insert song (2005)


Movies
Girl's Revolution (2007)
Oh! Happy Day (2003)


Recognitions
15th Chunsa Film Festival: Hallyu Star Award


Trivia
Education: Chungang University (Theater and Art degrees)
Hobbies: Cross-stitch
Specialty: Ocarina, dance and flute
Languages: Korean, Mandarin and English
Religion: Christianity

sumber ihsan dari :  http://wiki.d-addicts.com/Jang_Na_Ra

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...