Wednesday, May 11, 2011

Misz Pinky Eyes and Her Handbags Collection

Misz PE and her handbags collection...fuh macam banyak sangat laa hb Misz PE ni..huhuhu
Actually nak dijadikan cerita...semalam after work kaki Misz PE ni gatai sikit nak pegi usha my favourite kedai tudung...NurKasih...meh tepuk2 beramai2...tapi diz entri takmo citer pasal tudung...ce bace tajuk entri tu...ce bace ce bace..hehehe

So tatkala menuju ke kedai yang memang Misz PE set in mind coz takot singgah kedai lain kang duit melayang kang...but then...bagai satu tarikan magnet yang cukup kuat..macam ada aura yang selama ni Misz PE tak pernah perasan pun...huhuhu

Misz PE terpandang satu kedai kecil yang di dalamnya tersusun deretan handbag yang kemas di atas rak bertingkat yang melekat di dinding...kedai itu sendiri diwarnakan cat jingga yang memang menyerlah...
Perkataan pertama keluar dari mulut Misz PE ialah, ''wow cantiknya beg ni!!!" sambil terus menggapai sebuah beg kait berwarna pink tanpa mempedulikan adik promoter dan tauke kedai...hahaha..selamba nyah..

Siyes memang Misz PE terpukau plus terpaku dengan semua design handbag di kedai tu...apatah lagi difahamkan its 100% handmade...then ade keychain pada setiap beg yang menambahkan seri dan kiut miut..if nak tau, Misz PE ni suke beli handbag yang ade keychain..ingat tu ade keychain..if takde Misz PE sanggup beli asing then sangkut kat beg berkenaan..kwang3



Buatan tangan yang cukup kemas dan berkualiti tinggi

Laaa...dari tadi Misz PE tak mention name kedai dan brand handbag tu..its ARICA the combination of the two creator Arni Baizura dan Rica Apriani..maka terciptalah jenama ARICA tersebut..butik itu juga ada menjual purse, beg silang dan blouse wanita...Kat mane?kat Jalan Masjid India laaa...huhuhu..sebelum Misz PE melangkah keluar dari butik berkenaan, adik promoter yang peramah telah serahkan pamplet dan name card..TQ dik..sampai saje di rumah Misz PE pun dok promote dengan housemate...adik promoter bagitau gak yang raya nanti akan ada promotion hingga ke 30%..wahh itu sudah bagus...

Koleksi gambar beg adalah sebahagian daripada gambar dari pamplet ARICA
Misz PE siap buat research lagi pasal koleksi ARICA..memandangkan tiada official website maka Misz PE sertakan link di bawah yang ada menjual koleksi ARICA secara online dan juga information dan pelbagai gambar koleksi yang menarik...


http://jombelly.blogspot.com/search/label/Koleksi%20Handbag%20ARICA 
http://canteq-handbeg.blogspot.com/2011/01/blog-post.html 
http://moncherie.blogdrive.com/archive/77.html



Misz PE tak dapat nak upload all the picts of handbag ARICA coz semuanya cantik sangat sampai Misz PE rambang mata...hehehe
So Misz PE tambah upload all my picts with my handbags collection..tu pun hanya sebahagian sahaja...lagipun bile dikenang-kenangkan dan dihitung mitung..banyak sangat beg dan handbag yang Misz PE dah let go to my sis and ade gak yang terpaksa buang coz the leather is not in a good condition anymore...sayang memang sayang..yelaa kite beli pakai duit kan bukan pakai daun..uwaaaa...

Lastly, mari kita menjaga koleksi beg dan handbag kite ye..Misz PE sekadar berkongsi tips penjagaan;

>>> Simpan beg anda di dalam bungkusan atau pun beg sarung yang disertakan
        ketika membeli beg dulu
>>> Rajin-rajinkan diri untuk membelek koleksi beg agar sentiasa dalam keadaan baik...
>>> Tukar pakai koleksi beg yang ade...agar tidak lapuk di dalam simpanan
>>> Jangan gantung beg anda terlalu lama kerana akan merosakkan struktur beg itu,
       adalah lebih baik disimpan di bawah
>>> Elakkan kerap memegang beg dengan tapak tangan, terus saja sarungkan ke lengan
       dan bahu kerana dikhuatiri pemakaian lotion pada tangan umpamanya akan
       merosakkan kulit beg anda
p/s : wanita dan beg tangan tidak dapat dipisahkan..ibarat pelengkap gaya dan fesyen...

2 comments:

dwaty said...

boleh buat galeri handbag ni....

Misz Pinky Eyes said...

hehehe...
dah buat dah..tapi buat galeri dalam wardrobe jelaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...