Sunday, May 15, 2011

CINTA itu BUTA...jangan dibutakan kerna CINTA...

Pernah tak kalian mengalami situasi berikut, di mana pabila seseorang meluahkan rasa suka, minat dan admire...
Kalian rase OMG!!!..biar betul..macam tak percaye je...yelaaa diri sendiri pun dah lame suke dan minat nih...ece

Tapi bile difikir-fikirkan semula...nape si dia bole jatuh suka kat kite kan...
siapalah aku ini? hanya insan biasa...
Hidung kembang + penyek..then pipi lak tembam bagai apam yang dipam-pam..
Apatah lagi bila si dia tu hensem macam Remy Ishak...tak pun if anda lelaki, si dia cun melecun comey bagai Lisa Surihani...actually Misz PE memang minat Lisa ni..siap like FB die...and penah terjumpe die kat Times Square time promotion Lip Ice dulu...memang cantik..tinggi...kurus...muke kecik je tapi dalam tv macam beso kan...oppsss terlebih sudah..iklan semata-mata ni...

Lisa Surihani is behind the glass...Misz PE ambil from FB die...nice picts rite...

Itulah dia kuasa CINTA...ouchh...
benarkan CINTA itu buta dan boleh membutakan mata...
Jangan dibutakan hati kita juga kerna CINTA...

Tiada yang mustahil di dalam berCINTA...percayalah bahawa segalanya mungkin...
Indah sungguh CINTA pabila bukan paras rupa yang dilandaskan..
tetapi budi pekerti, agama, sikap peribadi yang diambil kira...

Oleh itu, percayalah bahawa sesiapa saja boleh jatuh CINTA pada sebarang jenis manusia...
Mungkin kita rasa bagai tak percaya saja kan pabila si isteri yang gorgeous dan hot diceraikan si suami kerna wanita yang kurang segala segi berbanding isterinya tadi...kenapa ya?tapi perlu diingat kita hanya dapat memandang dari sudut fizikal dan luaran saja...
itulah dia...pasti ada sebabnya...hanya mereka yang tahu...atau kita anggap saja jodoh mereka tidak panjang...

Bagaimana pula jika Misz PE ambil contoh seperti, artis dan selebriti Barat...Heidi Klum dan suaminya penyanyi Seal...paras rupa  bagai Beauty and The Beast...Heidi itu jelitawan model yang masih wanted dalam bidang peragaan...so sudah pasti ada keistimewaan Seal yang tiada pada insan lain pada pandangan Heidi..

Berbalik pada cerita Beauty and The Beast itu sendiri...keakraban dua insan yang berbeza juga mampu memutik rasa CINTA dan sayang...perasaan itu boleh lahir tanpa disedari...
Maka tidak mustahil juga andai suami orang mudah saja jatuh CINTA dengan isteri orang lain...apatahlagi jika kerap berjumpa, berkomunikasi dan saling meluahkan masalah masing-masing...
Memang bahaya..maka kita perlu ambil langkah berjaga-jaga...

Remaja kini pula, pabila baru jatuh CINTA sudah mula menyambut pelbagai janji manis pasangan...
Walaupun si pendatang asing dan pendatang tanpa izin...sanggup tinggalkan keluarga mengikut kekasih kononnya pulang ke negara jiran...
Tergamaknya hati mereka meninggalkan keluarga yang membela mereka dari kecil..dan mengharapkan mereka menjadi orang berguna dan seterusnya membantu keluarga...

Gud morning my readers...lets have a cup of coffee with LOVE...

Parah juga ya pabila jatuh CINTA...
Oleh itu...ambil langkah berjaga-jaga dan pelihara diri kita...
Sesungguhnya CINTA itu BUTA...jangan dibutakan kerna CINTA...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...