Tuesday, March 15, 2011

Misz Pinky Eyes and Her Hijabs Collection

Toing toing toing...

Semalam Misz PE dapat SMS dari ex-classmate tempat study dolu-dolu..
"Ann, ko selalu beli tudung katne? Beli kat tenet ke?"
"Beb, aku beli kat Jalan TAR je..nape?"
"Cantik2 tudung ko.."

Then..tiap kali pergi kenduri kawen kat kampung ke..kat KL ni ke...ade je yang cakap...
"Cantikla tudung ko ni..Ariani ke?"
"Beb,aku masuk butik tu tapi terus keluar balik..tak termampu nak beli..."

Sorang member Misz PE yang dah kawen dah pun ni,
"Boleh tak ko belikan aku tudung untuk aku nikah?"
"Gile ko..mane berani aku..kang beli out of ur taste cane tuh?"

Tak termasuk dengan satu-satunya Akak Misz PE kat Melaka nun..bile balik kampung berjumpa dan dia find out Misz PE dah tukar style pakai tudung segera ni aka Tudung Ekin dan Tudung Rozita...Ade ke orang tengah konon comey bersiap nak pergi wedding cousin, die tariknye tudung Misz PE..die rabe2 nye sanggul Misz PE nih...
"Cantik gak eh pakai tudung berlapis-lapis nih!"
"Ini namanye Tudung Rozita Che Wan 2 Layer''
"Ni ko pakai sanggul palsu macam diorang tu ke?''
"Excuse me...rambut adik ko ni memang dah panjang tau"

Bile balik KL...Misz PE terimalah miskol dari Akak Misz PE yang kedekut nak tepon Misz PE..pahamla tuh die suh tepon balik gune tepon ofis..opppssi kantoi gayut..hahaha
Memula rase risau and suspens je coz baru lepas jumpe last week..rupenye,
''Deq An, ko tolong belikan aku tudung macam ko pakai tu..cantikla aku tengok..sebenonye aku ade sembunyi pakai tudung ko ritu..rasenye muke aku sesuai pakai tudung Rozita ni nak banding tudung Ekin..''
''No money, no talk'', senang je nak gertak akak aku yang pemurah ni..
''Kay aku bagi RM200 cukup..ko belikanla 4 helai dulu, warna pink, hijau, purple dengan hitam''
''Boleh sangat. Next week aku datang Melaka bawakkan tudung ko tu'', giler suke Misz PE..untung tu..sehelai baru berapa so 4 helai takkan cecah RM200 (ikut harga tudung bese Misz PE beli kat Masjid India)..hahahaha Misz PE ketawa dengan nada jahat.

Alkisah @ofis lak...Misz PE dapat beberapa tempahan dengan secara tidak rasminya untuk membeli tudung Rozita 2 Layer tu..termasuk la seorang akak yang tengah sarat pregnant anak ke-3 ni...dah 2 round coz dah 2 kali die order, so Misz PE jelajah Masjid India tu dok mencari  tudung dengan warna-warna yang dikehendaki...last order ritu naseb bek Misz PE sempat laksanakan coz keesokan harinya die dah masuk wad dan alhamdulillah selamat melahirkan baby gal..Kak Wanie, nanti jangan lupe order tudung dengan Ann lagi ye..lalalala

Sambung sikit story pasal akak Misz PE ni..sampai je kat rumah die kat Melaka nun..terus grab pakai tudung-tudung yang Misz PE belikan..
''Haaa...baru macam Rozita Che Wan...cantiklaa..''
''Yelaaa...akak aku cantik, aku adiknye tumpang bangga sekali ''
"Boleylaa Deq An oi..Aku Rozita Che Wan..ko lak Ayu Raudhah nye''
''Hahaha..Pulak''...lawak je akak aku sorang nih..

Sekarang ni akak Misz PE dan adeq bongsu Misz PE dah berjinak-jinak dengan pemakaian shawl dan selendang...Misz PE tak ble nak join coz tak reti nak buat lilitan kemas macam you all..lagipun Misz PE kurang yakin dengan bentuk muka Misz PE nih..huhuhu


if muke dah x comey tu..possing cane pun tetap x comey..hahaha
Arakian diceritakan..dulunye Misz PE kurang berkeyakinan untuk pakai tudung-tudung segera ni..kononnye disebabkan bentuk muka Misz PE yang boolatt chubby nih..so i dun think so i can wear diz kind of hijab..but semuanya bermula bile emak Misz PE yang suh belikan tudung Ekin ni..then bermulalah segalanya..belikan untuk orang..akhirnya diri sendiri yang terjebak...selamat tinggal tudung bawal..kuikuikui

Buat rakan-rakan Misz PE, ade banyak collection tudung yang boleh kite servey dan order online..termasuk seorang rakan Misz PE si Kakak Chanteq yang Misz PE survey online collection die, but we all jumpe kat KL Central..TQ Kakak Chanteq yang juge memberi galakan tanpa sedar buat Misz PE pakai tudung segera nih..yelaa bukan sume orang berkesempatan macam Misz PE yang memang pergi balik keje akan ke arah Masjid India nun...juz for sharing with you all too..

p/s : tidak salah untuk kita berpakaian mengikut arus zaman dan fesyen terkini...asalkan pandai mengenakan yang bersesuaian dan tidak bertentangan dengan ajaran agama Islam =D

6 comments:

miss.Bed said...

misz PE, thanx for the promo
FYI, i dah berenti jual tudung itu n blog itu pon dah x wujud lagik..weh ko jual la online, menarik tau =) cuma kena komited je

Misz Pinky Eyes said...

hehehe..haahlaaa..patutlaa aku tak ble nak link..aku siap promote ko lagik..teringat kenangan dolu2 jmpe kt kl cntral..aku baru nk beli tudung awning pusing..ko dah advance pakai tudung 2 layer..aku xble laa nk jual on9 ni...memang x komited la nnt..hehehe

Hayati's Story said...

a'ah lah ann.. apa kata ko jerk jual tudung2 nih..ko beli lah tudung kat masjid india pastu ko jual on9.. bagus tak cadangan aku..macam aku ni nak pergi pasar mlm pun tak sempat..apa lagi nak p masjid india..ann, pk2 kan tau... peluang bagsu nih!!

Misz Pinky Eyes said...

huhuhu..TQ puan Yati Awang atas suggestion ko tu...but i dun think so...kene ade komitmen tau...camni lah...if ade tudung yang ko ble bg spesifik detail..aku ble tlg ko carikan...amcm?spesel offer utk ko ni..huhuhu

Yantie said...

Boleh belikan saya jugak..;)

zeta belweil said...

misz pinky ni catik la...very2 the untung :) alhamdulillah

Zeta’s Collection

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...