Friday, March 4, 2011

Misz PE The New Blogger ??? Am I ???

What is a BLOG ???

Well the first thing come out of my mind is...blog itu tempat meluahkan perasaan writers or should i say the bloggers...it is like a diary with keyboard and cursor...adding some interesting templates and designs...walaaa...that is a BLOG for me...dolu-dolu kay...


Misz PE's  favourite candid of all times...jeng jeng jeng

But time passing by...Misz PE baru tersedar daripada mimpi yang many information that we get from the internet is from all the blogs in the world...meaning from all the bloggers itself...from something very rare to something very complicated and interesting...rite...now i know...ce cite ce cite ce cite ( movie Hantu Kak Limah punye line yang glamer skang nih)..huhuhu...yelaaa kan...try taip any question or ape2 jelaa...sure yang tertera @ Google adalah luahan hati dan information dari bloggers...try buat skang...hehehe

Dats why...i dun really consider myself as a blogger yet...''saye budak baru belajar''..Mrs DaisyPath said 1 month and 1 day..and even my followers is below 80 people ( in the future bertambah la..amin)...but i have a blog title ''Misz Pinky Eyes'' ever since last 3 February 2011..diz little kiut miut piut blog i mean...awww...dat means i am a blogger..kan kan kan..

Memule kan...Misz PE tertarik nak ber blogging ni coz my ofismate Cik Yats yang dok bagitau  die ade blog...my first impression is, rajinnye Cik Yats ko de blog...my first question is, ko tulis pe ek?? Cik Yats dok promote pasal blog die and suh Misz PE bace..So tangan yang gatai ni ape lagilaa...oooooo...berpuluh harkat Misz PE sebut oooo...hehehe...then Misz PE pun register..then bermulalah segalanya....Misz PE taip jelaaa secara spontan..then godek2 tukar layout and templates..syok gak kan...dalam satu malam je Misz PE belajo sume sendiri...dok view blog others yang link dengan blog Cik Yats ( tq Cik)..then dok klik sane...dok klik sini...maka terciptalah my beloved blog Misz Pinky Eyes nih...

So many new things Misz PE discovered...so many things Misz PE dunno yet and will discover it..amboi macam Discovery Channel dah ni...yelaa blog ni lain compared FB yang konon jadi fenomena rite now...huhuhu..but yang buat Misz PE tertarik tentang blog ni adalah seperti berikut ;

1 >>> Boleh tulis anything yang terlintas dalam fikiran dan jauh di sudut hati kite...dengan panjang lebarnye...even we can put our lovely photos...yang penting isu yang tidak sensitif dan tidak menyinggung mana-mana pihak...

2 >>> Boleh design templates and layout mengikut citarasa sendiri...with all the nice
           gadgets...memang besh...

3 >>> Boleh promote iklan yang mendatangkan fulus untuk kawen...baguihnye...
          ( Misz PE belum register la) 

4 >>> Ada lak contest...Give Away...Award for Bloggers...Banner...
          ( ni memang Misz PE banyak kene study)

5 >>> Followers yang cambesh...always blogwalking...sharing opinions and info...

p/s : camne Misz PE nak buat Banner yang kiut miut piut iut macam you all ni??? plizzzz help me..

2 comments:

Muhammad Shukri Che Lah said...

banner tu sy wat sendiri je..just simple.. :)

Misz Pinky Eyes said...

SIMPLE but NICE..Misz PE pun dah buat banner..TQ coz dah amik kan.. =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...