Tuesday, March 1, 2011

Meey@...i'm so happy for u my sweetest fren...

Perkahwinan merupakan satu ikatan yang cukup murni dan indah di sisi agama Islam...
Ikatan yang sah ini lambang cinta dan kasih sayang di antara dua jiwa yang bersatu untuk bersama menjalani hidup susah dan senang hingga ke akhir hayat..
Kehidupan berumah tangga yang direstui oleh keluarga kedua belah pihak akan lebih bermakna dengan kehadiran cahayamata sebagai bukti janji dan ikatan yang termetri...

Aduhai...
Itulah erti perkahwinan dan berumahtangga dari sudut hati kecil Misz PE...
Sesungguhnya suatu perhubungan yang disulami kasih sayang, saling mencintai dan setia di antara satu sama lain semakin indah andainya diakhiri dengan perkahwinan yang sememangnya menjadi impian setiap insan di dunia ini...

Pada 26 Februari 2011, tepat jam 10.12 malam di Masjid Kampung Parit Belemam, Batu Pahat, Johor termaktublah sudah sahabatku Hamizah Abd Samad aka Meey@ menjadi isteri yang sah dengan jejaka pilihan hatinya dari Teluk Intan,Perak iaitu Mohd Fauzi...

time sekolah rendah dolu orang selalu cakap kitorang kembar =D


Misz PE bertuah berada di sisi pengantin baru semasa majlis akad nikah berlangsung...suatu pengalaman baru dirasakan bersama 3 orang rakan yang lain, Cik Nora, Cik Sue dan Cik Dayah..Kami berempat memakai baju warna favourite aka PINK..hehehe...tq Mrs Bride kerana menaja baju PINK Misz PE malam tu...glamour dan ayu sungguh Puan Meey@ dengan baju nikah biru firuz yang lembut gitu...

Possing dengan Mrs Bride Meey@...u look georgous!!!

yeyeh mereka dah kawen..kami berempat single lagi =(
 
Ooopppsss..almost forgot to tell...jeng jeng..petang itu Misz PE and Adeq bongsu MIsz PE sempat berkunjung ke rumah Nora juga sahabatku dari tadika, kerna si Nora ni Cik Chef yang membuat cupcake untuk acara memotong kek sewaktu makan berdamai esoknya...Kami berempat dengan kembang hidungnya telah menjadi sponsor untuk wedding kek Mrs Bride...Nak jadikan cerita,sesampai sahaja Misz PE di rumah Cik Chef sudah siap mencetak bunga-bunga kecil pada fondent yang akan dihias di atas cupcake yang comel..alalala...so dengan berbesar hatinya Misz PE dan Adeq menghulurkan bantuan apa yang termampu..huhuhu...tapi masa semakin suntuk coz we all harus menghadirkan diri sebagai pengapit di majlis akad nikah malam itu...Sejurus selesai majlis akad dan jamuan..haaaa...ape lagi Misz PE dan Cik Chef merempit ke rumah Cik Chef bagi menyelesaikan tugas menggubah cupcake tu..80 biji kesemuanya...jeng jeng...termasuk sebiji kek besar yang akan dipotong oleh pengantin esok...but deko di atas kek besar tu suppose kuntuman mawar merah yang fresh..apakan daya...all the flowers pada Mrs Bride plak...adehh...jam dah pukul 3 pagi...barulah kami beradu dan misi kek terpaksa disambung esok pagi..huhuhu

finally,siap sudah 80 biji cupcake..kiut kan..kan laa....

the wedding cake...sape nak order bole contact Cik Chef  Nora melalui Misz Pe =D


27 Februari 2011 jam 10.00 pagi lebih kurang laa,,,hehehe...misi kek pengantin continued...kami angkut all the cupcakes and big cake + pisau kek + alas 3 tingkat  ke rumah Misz PE..dengan bantuan si bujang senang adeq Misz PE yang jejaka the one and only, Etet..but before dat singgah sebentar ke rumah Mrs Bride untuk amik fresh flowers...tepat jam12.30 tengahari everything settle..credit to Cik Chef Nora...deko kek anda sungguh cantik menawan sampai rase sayang je nak makan biarpun nampak simple...sampai sahaja @ rumah Mrs Bride tugasan menyusun cupcake pula di sambung...ramai orang yang dok pandang-pandang, jeling-jeling...alamak macam lagu Siti Nurhaliza lak..hikhikhik...beres sudah...

tu dia...possing depan  kek..time ni rase lapar dah...

Misz PE hug Mrs Bride kuat2..biar cepat berjangkit kawen..lalala


Cantik sungguh sahabatku Mrs Meey@ dengan pakaian pengantin warna kuning di raja...make up pun very nice..not really heavy and tebal...i like...dalam hati terdetik, bilalah Misz PE akan merasa saat-saat bahagia ini..Terpampang wajah yang sangat bahagia dan gembira pada wajah si pengantin...syoknye...Mr CE bile turn kite lak ni???


pengantin senyum je..tapi muke pengapit ketat je..hehehe


Ohh no...tugas Misz PE belum berakhir..patik perlu mengipas-ngipas si permaisuri di atas pelamin..jadik pengapit ler...kuikuikui...muke kontrol je kan...hihihi...habis je acara bersanding, makan berdamai dan tetamu pun mula pulang..Misz PE, Adeq dan Cik Chef menemankan pengantin untuk menjalani outdoor photoshoot...chewah jadik tukang touch up pulak patik..Cik Chef dan Adeq sila jadik bodyguard eh..hahaha..Misz PE dan Cik Chef siap tertidur dalam kereta baru pengantin lagi ( jangan mare eh) cian kan kitorang ni tak cukup tido kan..kan kan...lebih kurang kul 6.30 petang barulah Misz PE dan Adeq balik rumah...kepala Misz PE memang cukup berat dan pening..mungkin coz kurang tido dan cuaca sekarang ni yang panas membahang...

taadaa

pengantin buat outdoor photoshoot..Misz PE and Cik Chef pun nak gak...korang ade?hihihi

inilah Adeq bongsu Misz PE yang suke berpossing...

amboi2...comey je...tapi korang duk atas kerusi kedai Apek mane entah ni...kot2 ade toot..hahaha

Akhir kata, ucapan istimewa buat Meey@ dan pasangan, Selamat Pengantin Baru, semoga bahagia mengiringi perkahwinan yang berkekalan ke akhir hayat, semoga dikurniakan cahayamata yang elok paras rupa dan perangainya...
Amin...

Misz PE in green..PEACE..nak kawen gak... =D

3 comments:

Norhamizah Abu Seman said...

nice cake..
even nmpk simple ja tp cantik lah...
=)

Misz Pinky Eyes said...

tq...credit to my fren Cik Chef Nora..Name u same dgn my fren yg jadik bride tu...huhuhu

kie said...

...miss pink bila lagi?? :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...