Thursday, March 10, 2011

The Best Korean Drama EVER =D

Toing toing toing...

Lame sungguh rasenye Misz PE tak update blog...ayoyo..ape boleh buat lately ni keadaan Misz PE yang tak mengizinkan...tiap kali balik keje ade saje keje dan urusan peribadi yang perlu di settlekan..pe die??ape lagi kalau bukan misi jalan-jalan cari tudung..hahaha...tambah lak skang ni musim hujan petang hari so bile kene ujan sikit kepala Misz PE jadik ting tong...sampai rumah badan dah rase letih dan kurang ade mood nak story mory ni..walhal nak ikutkan hati semua benda nak diluah kat my beloved blog ni..ecece

Tapi sepenat dan seletih manepun Misz PE masih sempat lagi jenguk-jenguk my new follower then hit them back kay..like i post '' I WILL FOLLOW YOU BACK'' so juz gimme "A LOUD SHOUT'' =D

Nak tambah lagi ni...even bahu ni dah rase senget..even mate ni rase pedih..even kaki ni lenguh-lenguh, Misz PE tetap sempat nak menonton my favourite Korean Drama EVER..mari kite shout as loud as we can kay "MY GIRL'' 2005 featuring Lee Da Hae ( si cantik manis ) dan Lee Dong Wook ( si hensem bangat)...
Ape??? U all ade lagi yang tak pernah tengok drama ni...RUGI waa cakap sama lu...Misz PE tengok drama ni dah terlalu banyak kali ever since my Mr CE downloadkan..TQ buchuk...lalala..nak2 tang scene romantik dan touching tu Misz PE siap ulang banyak kali sampai bole hafal dialog diorang...awwww


Comedy romantic drama
Watak Joo Yoo Rin yang penuh tipu helah

Pasangan drama yang serasi dan sepadan
Kiut sangat
 My Girl mengisahkan tentang Seol Gong Chan ( Lee Dong Wook) yang mencari sepupu kandungnya bagi menyelamatkan datuknya yang sedang terlantar sakit. Dalam misi pencarian sepupunya itu, dia telah berkenalan dengan Joo Yoo Rin ( Lee Da Hae ) seorang pemandu pelancong yang sering berbohong dan menipu untuk menyelamatkan diri dan ayahnya yang gemar berhutang. Disebabkan keadaan yang mendesak, Seol Gong Chan telah membuat perjanjian dengan Joo Yoo Rin agar menyamar sebagai sepupu yang dicari selama ini demi menyelamatkan nyawa Datuknya yang semakin nazak dan terkilan tidak dapat bertemu cucu perempuannya itu.

Sepanjang tempoh penyamaran Joo Yoo Rin itu pelbagai aksi komedi berlaku di antara mereka berdua yang akhirnya membibitkan rasa cinta di antara mereka. Di akhir siri drama ini pula lebih mengisahkan aksi romantik Seol Gong Chan terhadap Joo Yoo Rin setelah dia meluahkan isi hatinya. Namun percintaan mereka terhalang kerana wujudnya batu penghalang dari pihak ketiga yang sama-sama ingin memenangi hati hero dan heroin ini. Ditambah lagi apabila rahsia penyamaran telah terbongkar dan diketahui oleh Datuk Seol Gong Chan...
 

Wajah Lee Da Hae yang sweet dan cantik
Gaya yang elegan dan semakin matang
Name : Lee Da Hae  Birthday 19 April 1984 : Height 170 cm : Weight : 47 kg


Wajah Hero Korea yang paling hensem..bole eh??huhuhu


Ade jugak Lee Dong Wook yang bermisai kan..I LIKE...kuikuikui..
 Name : Lee Dong Wook Birthday : 6 November 1981 Height : 184 cm Weight : 74 kg

setiap kali menonton aksi lucu Joo Yoo Rin pasti Misz PE akan tergelak dan ketawa sesorang...dan..setiap kali menonton aksi sedih pasti Misz PE bergenang dan mengalirkan airmata...ditambah pulak dengan lagu OST drama ni yang lemak merdu...uwaaaa....nak tengok lagilaaa...hehehe =D

p/s : Jangan lepaskan peluang u all tau untuk menonton drama favourite Misz PE ni..
no regrets!!!

9 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu...suke jgk cite ni..
best2..

Misz Pinky Eyes said...

yeahhh..ade geng...beshkan...OST die pun sume beshkan...

nurul ainul farhain said...

sy pon mmg suka sgt ngan cte ni.dah byk kali ulang tgk.tk pna bosan.hehe lagu dy pon sume superb.

Misz Pinky Eyes said...

yezzaa...plus hero die yang hensem kan...

sueRAFE said...

sangat suka cerita nie. suka part yang yoo rin jual limau masa duduk dekat rumah dekat hotel tuh. ta igt lah tapi part dy jual limau tu best

Misz Pinky Eyes said...

betol2...time tu Yoo Rin kiut sangat...kelakar sangat bile time die kantoi curi limau Gong Chan...

nazira said...

memang bez sangat citer ni.. sweet couple la hero n heroin dia 2.. suke tgk mereka berdua.. hero dia mmg feberet saya.. mmg paling hensem la..he3..

Misz Pinky Eyes said...

hahaha..memang yg paling hensem..dan diorang couple paling sepadan kan..

Yantie said...

aku pun lepas tengok My Girl baru la start tgk koren drama yg lain..best gile tgk berkali2 pn x jemu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...