Monday, March 28, 2011

@};--- Ku Berjanji Kerna Cinta ---;{@

Ku menunggu getar hatiku
Anganku hanya untukmu
‘Tuk bersama selamanya
Kita berdua

Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Ku rasakan bahagiaku
Untukmu selalu
 
Ku berjanji kerna cintaku
Ku berharap kerna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Ku rasakan bahagiaku
Untukmu selalu
 
Meraihmu menggapaimu
 
Ku berjanji kerna cinta..
Kerna cinta
Ku berharap kerna kasih...
Kerna kasih

Pernah berpisah
Sampaikan nanti

p/s : setia menanti...

Saturday, March 19, 2011

@};--- Coffee Over Milk ---;{@

Hyomin, Soyeon - Cofee Over Milk Lyrics (Translations)
 
Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey
I fell in love
When you smile, everytime I see you
I feel good Oh

Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey
I fell in love with you
What's with my heart
Pounding, everytime I see you

Cuter than the cat
More aromatic than the milk
Smell better than the coffee, I like you Oh

Sweeter than cafe latte, Smell better than mocha
Your eyes is more tender than marshmallow
Somehow I don't know my heart, I'm suprised
My heart pounds I don't know how to stop

Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey
I fell in love
When you smile, everytime I see you
I feel good Oh

Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey
I fell in love with you
What's with my heart
Pounding, everytime I see you

Flutters like spring's wind, Tender like a jelly
Twinkling, you're brighter than the jewels

Stronger than espresso, More bitter than chocolate

Your love is more thrilling than roller coaster
You and me round and round, sometimes shakily
But still, our love starts everyday

Oh oh oh my god, Maybe maybe maybe, Why I'm acting cute here
When our hand touched, When we're next to each other
My face turns red again Oh
Oh oh oh my god, Maybe maybe maybe, It's unbelievable
I laugh all day long because I'm thinking about you
Baby I love you

Darling, darling, darling
Oh Honey honey honey
I fell in love with you
What's with my heart, Pounding
Shaking, I love you, I love you, I love you, I love you
 
 
Hyomin, Soyeon - Cofee Over Milk Lyrics (Romanization)

Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey
nan sarang-e ppajyeo beoryeosseo
neo uteul-ddae-mada jakku bolddaemada
naneun kibun-i joh-a Oh

Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey
na neo-e-ge banhae-beoryeosseo
nae simjang-eun eojjeorangeoni
kongdak kongdak ddeolyeo neol bolddaemada

goyangiboda deo gwiyeobgo
uyuboda deo cam gosohae
keopiboda hyanggiroun naneun niga cam joh-a Oh

Kaperaddeboda deo dalkomhae Mokaboda deo hyanggeuthae
Ni nunbiteun meoswimellouboda deo budeureowo
Eojjeoji naneun molla Nae mam-e nado nolla
gaseumi dugeundugeun momculsaenggak molla

Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey

nan sarang-e ppajyeo beoryeosseo
neo uteul-ddae-mada jakku bolddaemada
naneun kibun-i joh-a Oh

Darling, darling, darling
Oh Honey, honey, honey
na neo-e-ge banhae-beoryeosseo
nae simjang-eun eojjeorangeoni
kongdak kongdak ddeolyeo neol bolddaemada

Sallang-sallang bombaram gatgo Mallang-mallang neon jelligatha
Banjjak Banjjak bitinaneun boseokboda neon bitna Oh

Eseupeuresoboda kangryeolhae Cokoboda deo ssabsalhae

Ni sarangeun rolleokoseoteoboda deo seulilneomcyeo
neowa nan bingeul bingeul gakkeum hwiceonghwiceong
geuraedo urieui sarangeun maeil sijakingeol

Omo-omo-omona, eojjeom-eojjeom-eojjeom na war iri gwiyeoungeoni
Son-daheul ddaemada yeop-e galddaemada
Oelguli ddo bolkojyeo Oh
Omo-omo-omona, eojjeom-eojjeom-eojjeom sesang-e ireorsugaitni
Oh oh oh my god, Maybe maybe maybe, It's unbelievable
Harujongil ni saenggak-ddaeme nan utgo itjana

Darling, darling, darling
Oh Honey honey honey
na neo-e-ge banhae-beoryeosseo
nae simjang-eun eojjeorangeoni kongdak kongdak
ddeolyeo neoreul saranghae saranghae saranghae saranghae

p/s : Sarang Hae, Mr CE

Thursday, March 17, 2011

Saye SAYANG CINTA Saye

Hari ini 17 haribulan..saye hampir lupe hari ini hari 'ape'...saye ingat tarikhnye cume saye seperti sudah lupe tidak macam bulan-bulan sebelumnye..kenape ye?..


Tapi CINTA saye telah ingatkan saye..saye rase macam tak percaye bile CINTA saye yang ingat hari ini hari 'ape'...saye yang ingatkan die pada bulan-bulan sebelumnye...saye jadi sedih dan terharu bile CINTA saye yang lebih ingat dari saye..risau pun ade kerane saye benar-benar sudah lupe...

Saye tau yang CINTA saye juge sudah tau bahawasanya saye sudah lupe..tapi die buat macam xde ape-ape...TERIMA KASIH CINTA saye...tapi setiap kali saye cakap begitu die pasti jawab, die sudah lama terima CINTA saye..dan saye sangat suke dengan jawapan die..lalu bile die yang cakap TERIMA KASIH CINTA..saye akan balas yang same...


Saye SAYANG CINTA saye dan terima die seadanye...kerna die juge lebih SAYANG CINTA die dan lebih terima seadenye...sesekali saye nak juge lebih dari die..tapi saye suke bile die sentiase lebih dari saye...

CINTA saye tak pernah kritik saye..kecuali bile die kene pakse dengan saye...saye pula yang banyak kritik tentang diri saye..pada saye siapalah saye..tapi pada die, siapalah die tanpa saye... 

CINTA saye tak pernah tanya saye, kenapa saye punye mata macam ni..kenapa bibir saye tak macam tu...tapi saye yang selalu usik die...kenapa die macam itu dan macam ini...CINTA saye cume cakap die memang begitu begini, macam itu dan macam ini..sambil tersenyum manis pada saye..kalau die yang tanye saye, saye rase dah lame saye muncung je...

Saye suke merajuk..saje ngade2..CINTA saye pujuk dengan rela tanpa dipaksa dan sangat terror...pada saye, perempuan kan memang macam ni..suke manje2..tapi kesian CINTA saye..bile die cube je nak tarik muke, saye pulak tak reti nak pujuk die..saye tak cube sangat pun pujuk die walau saye tahu salah saye..kerna bagi saye lelaki mane boleh majuk macam perempuan..CINTA saye yang pujuk hati die sendiri..bile die dah tak jadi majuk saye pulak yang suke..JAHAT kan saye..

Saye suke bercerita...pada CINTA saye..die lebih suke mendengar cerita saye..saye bercerita banyak perkara..dan saye suke die dengar cerita saye..sesekali saye nak juge die yang bercerita...tapi bile die bercerita memang susah nak berhenti punye..saye lagi suke...

Itulah CINTA saye...tapi saye boleh cerita sikit saje..kerna saye lebih suke bercerita dengan CINTA saye...

Saye SAYANG CINTA saye...

TERIMA KASIH CINTA...

OPPA, SARANG HAE...

Wednesday, March 16, 2011

My 1st Giveaway By Shida and Esya

Buat julung-julung kalinya, setelah Misz Pinky Eyes berblogging selama 
1 Month, 1 Week and 6 Days...
Misz PE telah ditag oleh Auni yang baik hati... TQ =D



SAYA SUKA BUAT BLOG KERANA, BLOG INI IBARAT DIARI DI HUJUNG JARI DENGAN PAPAN KEKUNCI DAN TETIKUS. PELBAGAI INFORMASI DAN PENGETAHUAN KITA BERKONGSI BERSAMA DI SEGENAP PELUSUK DUNIA.

Tag 5 Orang Blogger



Tarikh Tutup : 19 Mac 2011 (Sabtu)

JOM JOIN !!! Sebarang pertanyaan dan kemusykilan sila klik kiut banner di atas.. TQ =D

Tuesday, March 15, 2011

Misz Pinky Eyes and Her Hijabs Collection

Toing toing toing...

Semalam Misz PE dapat SMS dari ex-classmate tempat study dolu-dolu..
"Ann, ko selalu beli tudung katne? Beli kat tenet ke?"
"Beb, aku beli kat Jalan TAR je..nape?"
"Cantik2 tudung ko.."

Then..tiap kali pergi kenduri kawen kat kampung ke..kat KL ni ke...ade je yang cakap...
"Cantikla tudung ko ni..Ariani ke?"
"Beb,aku masuk butik tu tapi terus keluar balik..tak termampu nak beli..."

Sorang member Misz PE yang dah kawen dah pun ni,
"Boleh tak ko belikan aku tudung untuk aku nikah?"
"Gile ko..mane berani aku..kang beli out of ur taste cane tuh?"

Tak termasuk dengan satu-satunya Akak Misz PE kat Melaka nun..bile balik kampung berjumpa dan dia find out Misz PE dah tukar style pakai tudung segera ni aka Tudung Ekin dan Tudung Rozita...Ade ke orang tengah konon comey bersiap nak pergi wedding cousin, die tariknye tudung Misz PE..die rabe2 nye sanggul Misz PE nih...
"Cantik gak eh pakai tudung berlapis-lapis nih!"
"Ini namanye Tudung Rozita Che Wan 2 Layer''
"Ni ko pakai sanggul palsu macam diorang tu ke?''
"Excuse me...rambut adik ko ni memang dah panjang tau"

Bile balik KL...Misz PE terimalah miskol dari Akak Misz PE yang kedekut nak tepon Misz PE..pahamla tuh die suh tepon balik gune tepon ofis..opppssi kantoi gayut..hahaha
Memula rase risau and suspens je coz baru lepas jumpe last week..rupenye,
''Deq An, ko tolong belikan aku tudung macam ko pakai tu..cantikla aku tengok..sebenonye aku ade sembunyi pakai tudung ko ritu..rasenye muke aku sesuai pakai tudung Rozita ni nak banding tudung Ekin..''
''No money, no talk'', senang je nak gertak akak aku yang pemurah ni..
''Kay aku bagi RM200 cukup..ko belikanla 4 helai dulu, warna pink, hijau, purple dengan hitam''
''Boleh sangat. Next week aku datang Melaka bawakkan tudung ko tu'', giler suke Misz PE..untung tu..sehelai baru berapa so 4 helai takkan cecah RM200 (ikut harga tudung bese Misz PE beli kat Masjid India)..hahahaha Misz PE ketawa dengan nada jahat.

Alkisah @ofis lak...Misz PE dapat beberapa tempahan dengan secara tidak rasminya untuk membeli tudung Rozita 2 Layer tu..termasuk la seorang akak yang tengah sarat pregnant anak ke-3 ni...dah 2 round coz dah 2 kali die order, so Misz PE jelajah Masjid India tu dok mencari  tudung dengan warna-warna yang dikehendaki...last order ritu naseb bek Misz PE sempat laksanakan coz keesokan harinya die dah masuk wad dan alhamdulillah selamat melahirkan baby gal..Kak Wanie, nanti jangan lupe order tudung dengan Ann lagi ye..lalalala

Sambung sikit story pasal akak Misz PE ni..sampai je kat rumah die kat Melaka nun..terus grab pakai tudung-tudung yang Misz PE belikan..
''Haaa...baru macam Rozita Che Wan...cantiklaa..''
''Yelaaa...akak aku cantik, aku adiknye tumpang bangga sekali ''
"Boleylaa Deq An oi..Aku Rozita Che Wan..ko lak Ayu Raudhah nye''
''Hahaha..Pulak''...lawak je akak aku sorang nih..

Sekarang ni akak Misz PE dan adeq bongsu Misz PE dah berjinak-jinak dengan pemakaian shawl dan selendang...Misz PE tak ble nak join coz tak reti nak buat lilitan kemas macam you all..lagipun Misz PE kurang yakin dengan bentuk muka Misz PE nih..huhuhu


if muke dah x comey tu..possing cane pun tetap x comey..hahaha
Arakian diceritakan..dulunye Misz PE kurang berkeyakinan untuk pakai tudung-tudung segera ni..kononnye disebabkan bentuk muka Misz PE yang boolatt chubby nih..so i dun think so i can wear diz kind of hijab..but semuanya bermula bile emak Misz PE yang suh belikan tudung Ekin ni..then bermulalah segalanya..belikan untuk orang..akhirnya diri sendiri yang terjebak...selamat tinggal tudung bawal..kuikuikui

Buat rakan-rakan Misz PE, ade banyak collection tudung yang boleh kite servey dan order online..termasuk seorang rakan Misz PE si Kakak Chanteq yang Misz PE survey online collection die, but we all jumpe kat KL Central..TQ Kakak Chanteq yang juge memberi galakan tanpa sedar buat Misz PE pakai tudung segera nih..yelaa bukan sume orang berkesempatan macam Misz PE yang memang pergi balik keje akan ke arah Masjid India nun...juz for sharing with you all too..

p/s : tidak salah untuk kita berpakaian mengikut arus zaman dan fesyen terkini...asalkan pandai mengenakan yang bersesuaian dan tidak bertentangan dengan ajaran agama Islam =D

Monday, March 14, 2011

MISZ PINKY EYES TELAH DI TAG!!! =D

Syonok dan touching sebenarnye coz Misz PE telah ditag oleh adik yang comey lote Syakilla Natashah yang juge giler PINK (kite geng kan)...you all boleh melawat blog Adeq Killa yang memang kiut templatenye...http://pinkyzsya.blogspot.com/...so lets not waste any time...time for Misz PE answer all d hot questions...meh tepuk amai-amai beramai-ramai...

First Tag

1. Sila beritahu nama penuh kamu. Tidak kisahlah sampai nama datuk moyang kamu.
    Siti Raihan Binti Kamarrudin Bin Hj Mohamad Bin Abd Hamid 
    (memang sampai takat tu Misz PE tau)
2. Kamu suka warna pink tak?
    Giler tak suke...sampai mate ni nampak semua benda yang pink tulaa yang paling cantik..
    like i said..PINK sudah mate hitamku ini..
3. Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan pemberi tag ini, apa kamu nak cakap dengan dia?
    Dik Killa, bole bagi Kak Misz PE cobet pipi tu tak??bole laa...plizzzz...
4. Siapa yang paling comel? Maher Zain atau kamu?
    Sayelaaa...Maher Zain rambut kurang..hehehe
5. Mane lagi sedap? Kek atau aiskrim?
    Kek...nak2 flavour cheese...dark chocolate...tiramisu...blackforest...
6. Bila tarikh lahir pemberi tag ini? Kalau kamu ingat, kamu memang hebat.
    10 JUNE 1992...si pemberi tag dah bagi jawapan siap2...TQ =D
7. Ain Maisarah, siapakah dia?
    Novelis remaja dan kanak-kanak..coz Adeq Misz PE ade novel dia yang cover warne pink...
    sure la Misz PE remember kan..
8. Ceritakan sejarah kamu membuat blog. Ikutlah berapa perenggan sekalipun.
    Dah penah citer kat awal entri dolu-dolu..penatlaaa nak tulis..hahaha
9. Apabila hari jadi kamu, apa yang kamu nak saya (pemberi tag) berikan kepada kamu ?
    Tiket penerbangan pergi dan balik  bercuti ke Seoul bersama-sama dengan Johnny  
    Depp..hahaha

Second Tag

10.Single / already taken
     Single but not available...tengah gatai nak kawen...
11. Nama gf / bf ?
      My beloved Mr CE ( Chinese Eyes)
12. Agak-agak umur berapa nak kahwin?
      Umur 22 tahun tapi dah terlajak 4 tahun dah..hehehe..skang ble??
13. Tema perkahwinan ?
      Wedding in a garden, with white roses and pink candles....
14. Beza sahabat dan kawan ?
      Ejaan...
15. Siapa sahabat anda ?
      Mr CE =D
16. Tulis seorang sahaja true friend anda
      Mr CE lagi..dan lagi...
17. Sila upload gambar anda yang paling buruk

Candid yang memang buyok...

18. Sila upload gambar anda yang paling cantik / hensem

Boley eh??? =D

p/s : Misz PE ingat nak tag blogger lain..tapi tak retilaa...nwae TQ again Adik Syakilla Natashah...

Sunday, March 13, 2011

Misz PE Movie Marathon 1000 PM - 0200 AM

Semalam 120311, hari Sabtu...
Misz PE yang macam kebiasaannya tinggal keseorangan di rumah...housemate lain balik kampung, Cik Lels balik Sabah coz adik die kawen, ko bile lagi Cik?huhuhu..Cik Fats pulak memang kewajipan die akan balik setiap minggu..ecece...sebelah siang Misz PE basuh baju marathon...hahaha..so sebelah malam setelah update blog dan fb, movie marathon...Misz PE borrow 4 DVD from Cik Mels..satu movie tu dah tengok last 2 days,but dek kerana kecomelan watak baby tu...Misz PE pun tengok lagi...bukan kena bayar pun kan..kan kan...

Tajuk Filem : Life As We Know It ( 1000 PM - 1200 AM)
Pelakon : Katherine Heigl (The Ugly Truth) dan Josh Duhamel ( Love In Rome)



Sinopsis

Holy (Katherine Heigl) dan Eric (Josh Duhamel), masing-masing merupakan rakan karib kepada pasangan suami isteri, Peter dan Allison yang cuba menyatukan mereka. Namun ternyata Holly dan Eric tidak serasi dan kerap kali bertengkar apabila bertemu. Pasangan Peter dan Allison mempunyai seorang anak perempuan yang cukup comel, Sophie manakala Holly dan Eric turut menjadi godmother dan godfather kepada Sophie. Tanpa diduga satu tragedi kemalangan telah menimpa Peter dan Allison yang meragut nyawa mereka namun Sophie terselamat kerana sewaktu kejadian Sophie tinggal di rumah bersama pengasuh. Lebih memeranjatkan lagi apabila wasiat peninggalan ibu bapa Sophie, adalah supaya Holly dan Eric sama-sama memelihara dan membesarkan Sophie di rumah besar peninggalan mereka. Bayangkan bagaimana keadaan Holly dan Eric seperti anjing dan kucing itu akan tinggal serumah, memelihara Sophie tanpa sebarang pengalaman. Sepanjang tinggal sebumbung, pelbagai aksi komedi romantik yang dipaparkan di antara Holly dan Eric juga keletah si comel Sophie yang akhirnya turut membuatkan Eric seorang playboy jatuh cinta dengan Holly.

Comey kan KAMI..iklan gigi satu family =D


tatih..tatih...tatih...


Komen dan Ulasan

Misz PE seronok menyaksikan kisah percintaan yang mungkin tidak sama sekali diduga  berlaku di antara Holly dan Eric ini..bagaimana mereka bersama membahagikan tugas agar memelihara Sophie...juga dengan aksi Sophie yang sememangnya comel..rase nak cobet-cobet pipi si Sophie ni tau =D


Tajuk Filem : Let Me In ( 1200 AM - 0200 AM)
Pelakon : Kodi Smit-McPhee dan Chloe Moretz


Sinopsis

Owen (Kodi Smit-McPhee) seorang budak lelaki yang berumur 12 tahun sering dibuli di sekolah. Dia turut mengalami masalah keluarga kerana ibu bapanya telah berpisah. Dia sering bermain seorang diri pada waktu malam di kawasan bawah apartment tempatnya tinggal. Sehingga muncul jiran baru Abby (Chloe Moretz), seorang kanak-kanak perempuan yang sebaya dengannya dan ayahnya tinggal bersebelahan rumah Owen. Abby merupakan kanak-kanak yang pelik kerana sering tidak memakai kasut dan tidak kesejukan walaupun pada masa itu musim salji. Persahabatan mereka kian akrab dan sering keluar bersama pada waktu malam. Owen sering mendengar pertengkaran kecil dari rumah bersebelahan di antara Abby dan lelaki yang disangkakan ayahnhya itu. Sejak kedatangan Abby, pelbagai peristiwa pembunuhan yang berlaku sehinggalah pada satu malam pihak polis telah mendapati ayah Abby ditimpa kemalangan apabila melecur pada bahagian muka dan tangannya. Mayat ayah Abby turut dijumpai terjatuh dari tingkat atas hospital. Kisah Abby mula terbongkar apabila Abby berubah wajah seakan vampire yang cuba menghisap darah dari jari Owen di lantai. Namun Abby tidak mengapa-apakan Owen dan menyuruh Owen berlalu pergi. Ternyata kisah pembunuhan yang sering berlaku bersangkut-paut dengan Abby. Satu malam Owen memberanikan diri melawat Abby di rumah sebelah dan mendapati bahawa lelaki yang disangka ayah Abby itu adalah teman lelaki Abby selama ini. Gambar mereka pada zaman kanak-kanak membuktikan segalanya, namun Abby tidak dimamah usia. Abby akhirnya meninggalkan Owen namun akan muncul menyelamatkan Owen apabila dia dibuli di sekolah.

''Let me in, will you?''

''I have to go, Owen."


Komen dan Ulasan

Satu kisah cinta dan kasih sayang yang tragik bukan hanya pada Owen dan Abby, tetapi kepada lelaki tua yang disalah erti menjadi ayah kepada Abby. Dia setia dengan Abby hingga ke akhir hayatnya malah turut membantu Abby melakukan pembunuhan bagi mendapatkan bekalan darah manusia buat Abby.
Misz PE tengok movie ni dengan lampu yang terang-benderang..so many blood...huhuhu..

p/s : kisah CINTA sesama MANUSIA, sering tidak disangka-sangka...kita MANUSIA hanya mampu merancang...JODOH ketentuan di tangan TUHAN..

Saturday, March 12, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Semalam, Misz PE berkesempatan menonton filem terbaru terbitan KRU Studios, Hikayat Merong Mahawangsa bersama dengan 3 orang rakan kerja yang lain, 2 orang berbangsa India ( Miss Tee and Mr L) also Sarawakian ( Cik Mels)..Lepas balik dari kerja kami bergegas ke MBO @ Ampang...and biaselaa kan lepas balik keje apatah lagi hari Jumaat, maka stuck in jam la perjalanan kami..filem itu sepatutnya mula jam 6.45 petang tapi kami dapat masuk dalam jam 7 lebih sikit je...maka Misz PE terlepas beberapa minit permulaan filem..sob sob sob

Poster filem yang menarik bersesuain dengan konsep Melayu Epik

Awal tontonan Misz PE sudah mula mengagumi lakonan Stephen Rahman Hughes sebagai Merong Mahawangsa..dia memang layak dan sesuai membawa watak itu berbanding pelakon lain di Malaysia ini dengan badan yang perkasa juga bahasa pertuturan Inggeris yang lancar, filem ini 70% bahasa Inggeris ok .. kos perfileman yang menelan hampir RM8 juta menjadikan filem ini kedua termahal pembikinannya selepas Puteri Gunung Ledang (2004)..kagum juga dengan props dan pakaian yang dipakai oleh para pelakon...ternyata dapat membawa Misz PE ke zaman silam kegemilangan Tanah Melayu..teknik CGI yang memang sinonim dengn filem KRU turut meninggalkan impak yang seterusnya menyempurnakan lagi saat-saat peperangan yang berlaku di dalam filem ini..i was totally amazed..pelakon tempatan lain yang turut membintangi filem ini adalah seperti Dato' Hj Rahim Razali, Ummi Nazeera, Khir Rahman, Umie Aida dan Jehan Miskin...

Saat Merong Mahawangsa ditabalkan menjadi Raja setelah menang dalam beberapa pertarungan

Merong beradu tenaga dengan Ketua Lanun, Kamawas lakonan berkesan Khir Rahman

Filem ini bermula apabila pada tahun 120, Empayar Rom ketika itu dibawah pemerintahan Hadrian sementara di negara China, Dinasti Han merupakan sebuah empayar yang kuat dan telah memperluaskan pemerintahannya ke negara Asia Tengah. Semasa angkatan Rom sedang membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka (dikatakan terletak di utara Malaysia) untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.
Bagaimanapun, puak lanun dari Garuda mempunyai perancangan yang berbeza. Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan. Di hujung pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Garuda. Maka, adalah tugas Merong Mahawangsa untuk menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom bagi sebuah perkahwinan yang menemukan dua tamadun besar dari negara Timur dan Barat.

Rakyat jelata Merong Mahawangsa

Saat pemergian Merong untuk menyelamatkan Puteri Cina dan melawan Kaum Lanun Garuda

Bagi anda semua, jangan lepaskan peluang menonton filem tempatan Melayu ini yang mampu mendekatkan kita dengan hikayat dan  sejarah asal Negeri Kedah. Bayangkanlah jika 3 orang rakan Misz PE yang bukan berbangsa Melayu, mengaku selama ini mereka agak skeptikal dengan filem Melayu, tidak habis-habis memberi kata-kata pujian..inikan pula kita orang Melayu sendiri..Open your mind from the other side..jangan terlalu mengagungkan filem luar yang memang sudah lama jauh ke hadapan berbanding filem tempatan yang baru mengorak langkah beberapa tapak..PEACE..


p/s : di bawah ini Misz PE selitkan hasil research Hikayat Merong Mahawangsa, 
pengasas negeri Kedah.

Hikayat Merong Mahawangsa atau Sejarah Kedah adalah hikayat yang menceritakan susur galur Merong Mahawangsa dan pengasas Kedah, sebuah negeri di Malaysia. Sungguhpun terdapat beberapa fakta sejarah, ia turut mengandungi dakwaan yang mengkagumkan. Era yang dirangkumi oleh teks ini bermula dari pembukaan negeri Kedah oleh Merong Mahawangsa, yang didakwa sebagai keturunan Iskandar Agung dari Macedonia sehingga ketibaan Islam pada abad ke-2 M.
Merong Mahawangsa merupakan penganut Hindu dan terdapat sembilan pemerintah Hindu sebelum Phra Ong Mahawangsa memeluk Islam pada 1136 dan mengambil nama Sultan Mudzafar Shah. Hikayat ini turut menggambarkan serangan Chola ke atas Kedah.



Bahagian awal cerita mengemukakan kisah-kisah raja dan pembukaan negeri berdasarkan mitos dan lagenda atau cerita-cerita khayalan yang dipercayai kemasyarakatan, sama ada bersifat tempatan, bersifat Hindu ataupun cerita-cerita yang berasal dari pengaruh Islam. Dalam bahagian inilah hikayat ini menyatakan yang menjadi nenek moyang raja-raja Kedah ialah Raja Merong Mahawangsa, seorang raja yang bukan sahaja mempunyai ikatan kekeluargaan dengan Raja Rom tetapi juga menjadi pembesar kepercayaan Raja Rom.
Angkatan Raja Merong Mahawangsa yang sedang belayar dari Rom ke negeri China telah diserang oleh Garuda. Ia membuka negeri Langkasuka dan diangkat menjadi raja. Ia pulang ke Rom setelah menabalkan puteranya Raja Merong Mahapudisat menjadi raja. Langkasuka ditukar namanya ke Kedah Zamin Turan.
Berpandukan nasihat yang diberikan oleh ayahandanya, Raja Merong Mahapudisat merajakan putera sulungnya menjadi Raja Siam, putera tengah, Raja Ganjil Sarjuna dari Kedah ditabal sebagai Raja Perak dan anakandanya yang ketiga, seorang puteri, sebagai Raja Patani. Putera yang bongsu menggantikan ayahanda mereka sebagai Raja Kedah dengan gelaran Raja Seri Mahawangsa. Raja inilah yang memulakan tradisi menghantar persembahan bunga mas dan bunga perak sebagai hadiah kepada kekandanya, Raja Siam, setiap kali kekandanya mendapat putera.

Raja Seri Mahawangsa mangkat setelah kecewa dengan puteranya yang tidak menurut perintah dan digantikan oleh putera itu dengan gelaran Raja Seri Maha Inderawangsa. Seterusnya putera Raja Seri Maha Inderawangsa menjadi raja dengan gelaran Raja Ong Maha Perita Deria yang lebih terkenal dalam sejarah negeri Kedah sebagai Raja Bersiong. Apabila Raja Bersiong turun dari takhta setelah ditentang kerana kezalimannya, puteranya ditabalkan sebagai Raja Phra Ong Mahapudisat. Raja ini digantikan oleh puteranya, Raja Phra Ong Mahawangsa yang kemudiannya menjadi raja Kedah yang pertama memeluk agama Islam. Syeikh Abdullah Yamani menukarkan namanya kepada Sultan Mudzafar Shah.

Sumber Ehsan : http://ms.wikipedia.org/wiki/Hikayat_Merong_Mahawangsa

Thursday, March 10, 2011

The Best Korean Drama EVER =D

Toing toing toing...

Lame sungguh rasenye Misz PE tak update blog...ayoyo..ape boleh buat lately ni keadaan Misz PE yang tak mengizinkan...tiap kali balik keje ade saje keje dan urusan peribadi yang perlu di settlekan..pe die??ape lagi kalau bukan misi jalan-jalan cari tudung..hahaha...tambah lak skang ni musim hujan petang hari so bile kene ujan sikit kepala Misz PE jadik ting tong...sampai rumah badan dah rase letih dan kurang ade mood nak story mory ni..walhal nak ikutkan hati semua benda nak diluah kat my beloved blog ni..ecece

Tapi sepenat dan seletih manepun Misz PE masih sempat lagi jenguk-jenguk my new follower then hit them back kay..like i post '' I WILL FOLLOW YOU BACK'' so juz gimme "A LOUD SHOUT'' =D

Nak tambah lagi ni...even bahu ni dah rase senget..even mate ni rase pedih..even kaki ni lenguh-lenguh, Misz PE tetap sempat nak menonton my favourite Korean Drama EVER..mari kite shout as loud as we can kay "MY GIRL'' 2005 featuring Lee Da Hae ( si cantik manis ) dan Lee Dong Wook ( si hensem bangat)...
Ape??? U all ade lagi yang tak pernah tengok drama ni...RUGI waa cakap sama lu...Misz PE tengok drama ni dah terlalu banyak kali ever since my Mr CE downloadkan..TQ buchuk...lalala..nak2 tang scene romantik dan touching tu Misz PE siap ulang banyak kali sampai bole hafal dialog diorang...awwww


Comedy romantic drama
Watak Joo Yoo Rin yang penuh tipu helah

Pasangan drama yang serasi dan sepadan
Kiut sangat
 My Girl mengisahkan tentang Seol Gong Chan ( Lee Dong Wook) yang mencari sepupu kandungnya bagi menyelamatkan datuknya yang sedang terlantar sakit. Dalam misi pencarian sepupunya itu, dia telah berkenalan dengan Joo Yoo Rin ( Lee Da Hae ) seorang pemandu pelancong yang sering berbohong dan menipu untuk menyelamatkan diri dan ayahnya yang gemar berhutang. Disebabkan keadaan yang mendesak, Seol Gong Chan telah membuat perjanjian dengan Joo Yoo Rin agar menyamar sebagai sepupu yang dicari selama ini demi menyelamatkan nyawa Datuknya yang semakin nazak dan terkilan tidak dapat bertemu cucu perempuannya itu.

Sepanjang tempoh penyamaran Joo Yoo Rin itu pelbagai aksi komedi berlaku di antara mereka berdua yang akhirnya membibitkan rasa cinta di antara mereka. Di akhir siri drama ini pula lebih mengisahkan aksi romantik Seol Gong Chan terhadap Joo Yoo Rin setelah dia meluahkan isi hatinya. Namun percintaan mereka terhalang kerana wujudnya batu penghalang dari pihak ketiga yang sama-sama ingin memenangi hati hero dan heroin ini. Ditambah lagi apabila rahsia penyamaran telah terbongkar dan diketahui oleh Datuk Seol Gong Chan...
 

Wajah Lee Da Hae yang sweet dan cantik
Gaya yang elegan dan semakin matang
Name : Lee Da Hae  Birthday 19 April 1984 : Height 170 cm : Weight : 47 kg


Wajah Hero Korea yang paling hensem..bole eh??huhuhu


Ade jugak Lee Dong Wook yang bermisai kan..I LIKE...kuikuikui..
 Name : Lee Dong Wook Birthday : 6 November 1981 Height : 184 cm Weight : 74 kg

setiap kali menonton aksi lucu Joo Yoo Rin pasti Misz PE akan tergelak dan ketawa sesorang...dan..setiap kali menonton aksi sedih pasti Misz PE bergenang dan mengalirkan airmata...ditambah pulak dengan lagu OST drama ni yang lemak merdu...uwaaaa....nak tengok lagilaaa...hehehe =D

p/s : Jangan lepaskan peluang u all tau untuk menonton drama favourite Misz PE ni..
no regrets!!!

Sunday, March 6, 2011

SEDIKIT-SEDIKIT, LAMA-LAMA JADI KAYA =))

KAYA??? siapa yang tidak mahu menjadi orang KAYA sila angkat tangan anda!!! laaa nape sembunyi-sembunyi tangan tu...takut dan malu nak mengaku bahawa anda punya impian dan cita-cita untuk jadi kaya..atau tidak percaya yang anda akan jadi kaya atau boleh jadi kaya satu hari nanti...

PERCAYALAH..bahawa semua itu ketentuan dari Allah SWT..sesungguhnya berkat usaha gigih kita pasti akan membuahkan hasil sama ada cepat atau lambat..itu sahaja bezanya..

REZEKI itu ada di mana-mana...ada rezeki dan tuah yang datang bergolek..jadi jangan lepaskan peluang untuk menjadi KAYA atau sekurang-kurangnya menjadikan hidup kita lebih senang berbanding sekarang..tetapi usaha perlu tetap disuntik diiringi dengan doa lalu bertambah berkat rezeki yang kita perolehi atau bakal peroleh itu...

BUKAN semua orang yang bertuah dilahirkan sebagai anak orang KAYA...jadi apa kata kita berusaha untuk menjadikan anak-anak kita sebagai anak orang KAYA...

ANDA pasti ada mengamalkan sikap menabung, sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit..tetapi macam mana nak jadi bukit jika hutang bertimbun..duit simpanan awal bulan gaji tetap akan dikorek pada akhir bulan kerana ada sahaja bayaran dan hutang-piutang yang perlu dijelaskan..ditambah lagi dengan nafsu membeli dan godaan jualan murah ..adakalanya duit simpanan dikeluarkan bagi menampung isu-isu kecemasan yang tidak disangka-sangka..

MANUSIA hanya mampu merancang...tetapi selebihnya TUHAN yang menentukan..tetapi perlu juga dikaji dan dilihat bagaimana perancangan itu dibuat...setakat merancang secara HANGAT-HANGAT TAHI AYAM sahaja...memanglah kurang menjadi...


Lagak orang KAYA..hahaha

Oleh itu, jangan lepaskan peluang untuk cuba melepaskan diri anda dari kepompong hidup susah...IZINKAN dan BENARKAN diri anda menyahut CABARAN dan DUGAAN dalam meningkatkan taraf hidup...

BAGAIMANA caranya??? jangan lupa hubungi Misz Pinky Eyes @ http://throughmypinkyeyes.blogspot.com/ atau @ FB Aiezz Ahmad

 
p/s : Misz PE sudah..ANDA bile lagi???

I Am So Down Rite Now...

i am NOT  beautiful
i am NOT  gorgeous
i am NOT attractive
i am NOT pretty
i am NOT cute
i am NOT like you

BUT

i am WHO i am

DO

accept WHO i am
the WAY i am

Misz PE yang sedang mengalami kemurungan saat ini...sob sob sob
 
p/s : there's no one perfect in this world...this time i am so down..i really need my own space...

Friday, March 4, 2011

Misz PE The New Blogger ??? Am I ???

What is a BLOG ???

Well the first thing come out of my mind is...blog itu tempat meluahkan perasaan writers or should i say the bloggers...it is like a diary with keyboard and cursor...adding some interesting templates and designs...walaaa...that is a BLOG for me...dolu-dolu kay...


Misz PE's  favourite candid of all times...jeng jeng jeng

But time passing by...Misz PE baru tersedar daripada mimpi yang many information that we get from the internet is from all the blogs in the world...meaning from all the bloggers itself...from something very rare to something very complicated and interesting...rite...now i know...ce cite ce cite ce cite ( movie Hantu Kak Limah punye line yang glamer skang nih)..huhuhu...yelaaa kan...try taip any question or ape2 jelaa...sure yang tertera @ Google adalah luahan hati dan information dari bloggers...try buat skang...hehehe

Dats why...i dun really consider myself as a blogger yet...''saye budak baru belajar''..Mrs DaisyPath said 1 month and 1 day..and even my followers is below 80 people ( in the future bertambah la..amin)...but i have a blog title ''Misz Pinky Eyes'' ever since last 3 February 2011..diz little kiut miut piut blog i mean...awww...dat means i am a blogger..kan kan kan..

Memule kan...Misz PE tertarik nak ber blogging ni coz my ofismate Cik Yats yang dok bagitau  die ade blog...my first impression is, rajinnye Cik Yats ko de blog...my first question is, ko tulis pe ek?? Cik Yats dok promote pasal blog die and suh Misz PE bace..So tangan yang gatai ni ape lagilaa...oooooo...berpuluh harkat Misz PE sebut oooo...hehehe...then Misz PE pun register..then bermulalah segalanya....Misz PE taip jelaaa secara spontan..then godek2 tukar layout and templates..syok gak kan...dalam satu malam je Misz PE belajo sume sendiri...dok view blog others yang link dengan blog Cik Yats ( tq Cik)..then dok klik sane...dok klik sini...maka terciptalah my beloved blog Misz Pinky Eyes nih...

So many new things Misz PE discovered...so many things Misz PE dunno yet and will discover it..amboi macam Discovery Channel dah ni...yelaa blog ni lain compared FB yang konon jadi fenomena rite now...huhuhu..but yang buat Misz PE tertarik tentang blog ni adalah seperti berikut ;

1 >>> Boleh tulis anything yang terlintas dalam fikiran dan jauh di sudut hati kite...dengan panjang lebarnye...even we can put our lovely photos...yang penting isu yang tidak sensitif dan tidak menyinggung mana-mana pihak...

2 >>> Boleh design templates and layout mengikut citarasa sendiri...with all the nice
           gadgets...memang besh...

3 >>> Boleh promote iklan yang mendatangkan fulus untuk kawen...baguihnye...
          ( Misz PE belum register la) 

4 >>> Ada lak contest...Give Away...Award for Bloggers...Banner...
          ( ni memang Misz PE banyak kene study)

5 >>> Followers yang cambesh...always blogwalking...sharing opinions and info...

p/s : camne Misz PE nak buat Banner yang kiut miut piut iut macam you all ni??? plizzzz help me..

Wednesday, March 2, 2011

Misz PE and a cup of hot coffee...

Would you like to have a cup of hot coffee with Misz PE???
 
thumbs up..coz time ni on Cik Mel's treat...yezza


slurrppp

Huhuhu..cannot..if nak pegila buat sendiri...ble eh gitu...takpun lets go to Starbuck jom...sedapnye...
Misz PE tetibe saat ini, ketika ini...sedang mengalami perasaan or keinginan or mengidam la senang cakap...
I want Starbucks Coffee..ohh no...Misz PE pun tak tau gerangan kempunan apakah yang melanda ketika ini..
Teringatkan member satu ofis Cik Mels yang memang hantu Starbucks ni..every year sure die grab Starbucks Planner yang very cute ala2 coffee theme...then now die siap ade member card Starbucks lagi..Korang ade??Misz PE pun takde..hehehe...

having a slice of cake with Misz PE fav Java Chip Frappuccino =D
Well bukannye ape, teringin je so rite now Misz PE nak g bancuh nescafe + gula = nes o panas..taraaa...
Cik Mels,sila belanja Misz PE  Hot Classic Latte tomorrow...uhuk uhuk uhuk..but Misz PE favourite of all is Java Chip Frappuccino Blended...foreva and eva...super duper nyummy...but then a bit muak and kenyang laa...Di bawah ni Misz PE menyempatkan diri buat research about coffee..tq Mr Wikipedia...a very good information to be shared with you all..

Kopi adalah minuman yang dicampurkan dengan air panas yang disedia daripada benih panggang, biasanya dipanggil biji kopi, bagi tumbuhan kopi. Disebabkan kandungan kafeinnya, kopi mempunyai kesan perangsang pada manusia. Hari ini, kopi adalah satu daripada minuman paling disukai itu di seluruh dunia.
Kopi adalah pertama diminum dalam abad kesembilan, apabila ia telah ditemui di tanah tinggi Etiopia. Dari situ, ia merebak ke Mesir dan Yemen, dan pada abad ke-15, telah sampai Armenia, Farsi, Turki, dan di utara Afrika. Dari dunia Islam, penyebaran kopi ke Itali, dan seluruh Eropah, dan ke Amerika.

Kajian saintifik telah memeriksa hubungan antara penggunaan kopi dan satu pameran keadaan perubatan. Penemuan adalah bertentangan sebagai mana kopi sama ada mempunyai sebarang faedah kesihatan khusus, dan keputusan adalah serupa bertentangan mengenai kesan-kesan negatif bagi pengambilan kopi.Keseluruhan kesan lebih biasa kafein,komponen aktif utama dalam kopi. Penggunaan kopi telah menunjukkan untuk mempunyai minimum atau tiada kesan, positif atau negatif, pada pembangunan kanser;bagaimanapun, penyelidik terlibat dalam 22 tahun kajian yang sedang dijalankan oleh Sekolah Kesihatan Awam Harvard menyatakan yang "imbangan keseluruhan risiko-risiko dan faedah-faedah [penggunaan kopi] adalah pada sebelah faedah-faedah."pelbagai Kajian lain pernah menunjukkan pengurangan-pengurangan ketara dalam risiko-risiko bagi penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson, penyakit jantung, diabetes melitus jenis 2, sirosis hati, dan gout.

 Sumber ehsan : http://ms.wikipedia.org

p/s the latest info, any 3 in 1 either nescafe ke..ape ke..adalah tidak elok untuk kesihatan kerana ianya mengandungi gula tiruan...better bancuh dengan gula yang boleh kita sukat sendiri..kan kan..

@);--- - Sedetik Lebih - ---;(@

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku...ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...
The ''Sedetik Lebih Shoes''

p/s : a million thanks to Mr CE for the song and the lyric ''Sedetik Lebih'' by Anuar Zain ;x

Tuesday, March 1, 2011

Meey@...i'm so happy for u my sweetest fren...

Perkahwinan merupakan satu ikatan yang cukup murni dan indah di sisi agama Islam...
Ikatan yang sah ini lambang cinta dan kasih sayang di antara dua jiwa yang bersatu untuk bersama menjalani hidup susah dan senang hingga ke akhir hayat..
Kehidupan berumah tangga yang direstui oleh keluarga kedua belah pihak akan lebih bermakna dengan kehadiran cahayamata sebagai bukti janji dan ikatan yang termetri...

Aduhai...
Itulah erti perkahwinan dan berumahtangga dari sudut hati kecil Misz PE...
Sesungguhnya suatu perhubungan yang disulami kasih sayang, saling mencintai dan setia di antara satu sama lain semakin indah andainya diakhiri dengan perkahwinan yang sememangnya menjadi impian setiap insan di dunia ini...

Pada 26 Februari 2011, tepat jam 10.12 malam di Masjid Kampung Parit Belemam, Batu Pahat, Johor termaktublah sudah sahabatku Hamizah Abd Samad aka Meey@ menjadi isteri yang sah dengan jejaka pilihan hatinya dari Teluk Intan,Perak iaitu Mohd Fauzi...

time sekolah rendah dolu orang selalu cakap kitorang kembar =D


Misz PE bertuah berada di sisi pengantin baru semasa majlis akad nikah berlangsung...suatu pengalaman baru dirasakan bersama 3 orang rakan yang lain, Cik Nora, Cik Sue dan Cik Dayah..Kami berempat memakai baju warna favourite aka PINK..hehehe...tq Mrs Bride kerana menaja baju PINK Misz PE malam tu...glamour dan ayu sungguh Puan Meey@ dengan baju nikah biru firuz yang lembut gitu...

Possing dengan Mrs Bride Meey@...u look georgous!!!

yeyeh mereka dah kawen..kami berempat single lagi =(
 
Ooopppsss..almost forgot to tell...jeng jeng..petang itu Misz PE and Adeq bongsu MIsz PE sempat berkunjung ke rumah Nora juga sahabatku dari tadika, kerna si Nora ni Cik Chef yang membuat cupcake untuk acara memotong kek sewaktu makan berdamai esoknya...Kami berempat dengan kembang hidungnya telah menjadi sponsor untuk wedding kek Mrs Bride...Nak jadikan cerita,sesampai sahaja Misz PE di rumah Cik Chef sudah siap mencetak bunga-bunga kecil pada fondent yang akan dihias di atas cupcake yang comel..alalala...so dengan berbesar hatinya Misz PE dan Adeq menghulurkan bantuan apa yang termampu..huhuhu...tapi masa semakin suntuk coz we all harus menghadirkan diri sebagai pengapit di majlis akad nikah malam itu...Sejurus selesai majlis akad dan jamuan..haaaa...ape lagi Misz PE dan Cik Chef merempit ke rumah Cik Chef bagi menyelesaikan tugas menggubah cupcake tu..80 biji kesemuanya...jeng jeng...termasuk sebiji kek besar yang akan dipotong oleh pengantin esok...but deko di atas kek besar tu suppose kuntuman mawar merah yang fresh..apakan daya...all the flowers pada Mrs Bride plak...adehh...jam dah pukul 3 pagi...barulah kami beradu dan misi kek terpaksa disambung esok pagi..huhuhu

finally,siap sudah 80 biji cupcake..kiut kan..kan laa....

the wedding cake...sape nak order bole contact Cik Chef  Nora melalui Misz Pe =D


27 Februari 2011 jam 10.00 pagi lebih kurang laa,,,hehehe...misi kek pengantin continued...kami angkut all the cupcakes and big cake + pisau kek + alas 3 tingkat  ke rumah Misz PE..dengan bantuan si bujang senang adeq Misz PE yang jejaka the one and only, Etet..but before dat singgah sebentar ke rumah Mrs Bride untuk amik fresh flowers...tepat jam12.30 tengahari everything settle..credit to Cik Chef Nora...deko kek anda sungguh cantik menawan sampai rase sayang je nak makan biarpun nampak simple...sampai sahaja @ rumah Mrs Bride tugasan menyusun cupcake pula di sambung...ramai orang yang dok pandang-pandang, jeling-jeling...alamak macam lagu Siti Nurhaliza lak..hikhikhik...beres sudah...

tu dia...possing depan  kek..time ni rase lapar dah...

Misz PE hug Mrs Bride kuat2..biar cepat berjangkit kawen..lalala


Cantik sungguh sahabatku Mrs Meey@ dengan pakaian pengantin warna kuning di raja...make up pun very nice..not really heavy and tebal...i like...dalam hati terdetik, bilalah Misz PE akan merasa saat-saat bahagia ini..Terpampang wajah yang sangat bahagia dan gembira pada wajah si pengantin...syoknye...Mr CE bile turn kite lak ni???


pengantin senyum je..tapi muke pengapit ketat je..hehehe


Ohh no...tugas Misz PE belum berakhir..patik perlu mengipas-ngipas si permaisuri di atas pelamin..jadik pengapit ler...kuikuikui...muke kontrol je kan...hihihi...habis je acara bersanding, makan berdamai dan tetamu pun mula pulang..Misz PE, Adeq dan Cik Chef menemankan pengantin untuk menjalani outdoor photoshoot...chewah jadik tukang touch up pulak patik..Cik Chef dan Adeq sila jadik bodyguard eh..hahaha..Misz PE dan Cik Chef siap tertidur dalam kereta baru pengantin lagi ( jangan mare eh) cian kan kitorang ni tak cukup tido kan..kan kan...lebih kurang kul 6.30 petang barulah Misz PE dan Adeq balik rumah...kepala Misz PE memang cukup berat dan pening..mungkin coz kurang tido dan cuaca sekarang ni yang panas membahang...

taadaa

pengantin buat outdoor photoshoot..Misz PE and Cik Chef pun nak gak...korang ade?hihihi

inilah Adeq bongsu Misz PE yang suke berpossing...

amboi2...comey je...tapi korang duk atas kerusi kedai Apek mane entah ni...kot2 ade toot..hahaha

Akhir kata, ucapan istimewa buat Meey@ dan pasangan, Selamat Pengantin Baru, semoga bahagia mengiringi perkahwinan yang berkekalan ke akhir hayat, semoga dikurniakan cahayamata yang elok paras rupa dan perangainya...
Amin...

Misz PE in green..PEACE..nak kawen gak... =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...