Sunday, February 13, 2011

Me Alone...127 Hours...James Franco...

Hai laa badan...Hai laaa nyawa...

Malam ni kat umah aku ditinggalkan keseorangan lagi sejak malam tadi sbenonye...Cik Lels and Cik Fats balik kampung..aku pun balik Bee Pee gak nanti...tapi akhir bulan coz wedding besfren aku Cik Meeya ( siap jadik pengapit lagi)...wawawa...BOSAN betol...aku rase sume benda aku dah buat dari petang tadi...kemas bilik,kemas umah baru ni,basuh baju,lipat dan gantung baju,ubahsuai kedudukan bilik aku...tido...hehehe...

very nice poster
Yup...movie marathon...aku baru habes tengok movie (tq Cik Mels coz bagi pinjam DVD ni)...jeng jeng..tajuk citer ni "127 Hours"..yang jadik hero James Franco alaa mamat yang berlakon dalam SpiderMan jadi beshfren Tobey tu...haaa betol laa tu..yang hensem2 tu..die punye senyum aku memang admire...

James Franco with his killer smile and eyes..

Well,movie ni based on true stories tau..Aron Ralston seorang yang gemar mendaki gunung dan bekerja sebagai engineer...mengisahkan bagaimana Aron bertahan selama 127 jam dengan hanya berbekalkan sebotol air dan equipment yang dibawa di dalam beg sandangnya ( paling penting pisau lipat made in China) setelah Aron terjatuh ke dalam lorong sempit (aku tak taulaa nak sebut pe) di Grand Canyon,Utah..Aron telah terperangkap selama 127 jam di situ kerana tangan kanannya yang telah tersepit dek batu yang turut jatuh bersama Aron..aduhhsss....macam2 cara Aron buat untuk memboloskan dan membebaskan tangan sasanya tu..huhuhu..lastly dia terpaksa potong tangannya sendiri untuk selamatkan dirinya tu..cian kan...last movie ni ade tunjuk wajah Aron and his family yang sebeno...and he is still climbing..

Aku xmola story and describe secara details...coz aku sendiri tengok sambil peluk bantal then kejap2 tutup mata...ngilu tengok scene Aron cut tangan die tu then banyak darah...fuhhh....cukup2..huhuhu..
Ape2 pun...James Franco..you are so hot...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...