Thursday, February 3, 2011

Happy Chinese New Year ('',)


Gong Xi Fa Chai..
Specially for all Chinese in Malaysia and the whole world...

Dag dig dug...berdebar sungguh rasa coz diz is my very first time to write sumtink..in a blog...fuh...tak pernah terfikir pun nak ade blog ni...but y not coz all bloggers ade chance nak share anything in their blog...mcm2 kan yang kite ble citer...ble luah dari sudut hati dan pandangan mata kasar masing2...through my pinky eyes...lalala...

Well, rini tawon baru Cina...so tetibe terimbau lak kenangan time aku keje di kelilingi Chinese yang memang rajin and produktif ni..around 2007..lepas abes study poli aku try la aplly utk jadik Grafik Designer @ sebuah kilang biskut yg memang popular kat Bee Pee tanah airku itu...or should is say yg popular gak @ Malaysia negaraku terCINTA ni...tak lain and tak bukan Munchy's Food Industry...tepuk amai2 beramai2...hehehe...

Dipendekkan cerita,HR Manager aka Mr Ian Koh ( u are such a nice person) menyatakan tidak ada kekosongan jawatan..sob sob sob..sedey den...but the next day...ring2 hpku berbunyi (  time tu aku pakai Nokia model pe tah eh)...yezzza aku dapat kijo mak!!!but as a HR Clerk..ble pe..sape nak bagi gaji free kan kan kan..walhal aku br duk umah tanam anggur smggu lebey cket je..sauk jelaa...amik experience..jgn memilih sangat kijo mak aku pesan..huhuhu

Syonok gak kijo Munchy's wif HR team Kak Yana (yang mmg besh) and Mr Jerry Yan (hensem woh tp xtau la dah kawen lum skang ni)...aku ble join diorg interview sape yg nak mhn kijo situ..tapi saat yang paling besh and xkan aku lupe is...jeng3...aku telah dioffer as billboard model 4 Munchy's..bkn aku sorang kay..ramai lagi but sume worker yg terpilih saje (hidung kembang jap tp mmg dah kembang pun)...huhuhu..merasa la aku saat2 mnjadi model yg di make up tebal kan..then cket2 after shoot ade org datang touch up..hikhikhik...mak rase mcm artis nyah...lps tu ble lak dpt ang pow rm200 sorg satu..niat aku nak bagi la mak n ayah aku kan..tup2 mak aku cakap "mak xmola duit2 model ni",sambil mak aku trsengih saje nak sakat aku..die suh aku simpan je duit tu...duit gaji je kang br bagi kat die..mak mmg besh..

Dipanjangkan cket citer..model2 ni terbahagi into groups yg akan possing ikut theme masing2...so if i'm not mistaken group aku wat theme having tea wif biskut Munchy's laa...tup2 tak sangka lak yg group aku ni la yg telah berjaya menarik interest bos utk dijadikkan billboard...wa manyak talak sangka woo...hehehe...sukee sungguh patik..maka muke aku yg tgh tergelak (x comey la tu pict candid tau) telah trpampang @ highway otw to Shah Alam..Damansara...mne tah lgi...cian area Bee Pee xde la...hehehe..tp billboard beselaa kejap je brganti pict len kan...nnt next time aku try upload billboard tu...

Skang aku nak titon dulu...banyak lak aku terbebel utk julung2 kalinye di blog aku ni...tata titi tutu...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...