Wednesday, February 23, 2011

Godek2 Photoshop..Part : Pop Art created by Andy Warhol

Misz PE cube menggodek2 Photoshop macam beselaa...diz time Misz PE nak try wat skill Andy Warhol yang cukup popular dengan karya Pop Art artis Marilyn Monroe dan banyak lagi seperti yang di bawah ni..Misz PE nak wat pict sendiri tapi macam tak confident sangat lagi..huhuhu..memule godek2 sendiri and try cari solution sendiri camne nak wat..so Misz PE try pict hero kesayangan hamba aka si Abang Johnny Depp ni..langsung terlupe bahawa skill buat Pop Art ni boleh kite search di hujung jari tutorial online je..takpelaa kan..next time i'll do better..


Misz PE tergelak je each time tengok bibir Abang Johnny ni =D

''Pop Art'' atau Seni Pop, merupakan satu stail seni yang artistik dan mula dikenali di negara Britain sekitar tahun 1950-an. Seni ini mempunyai kualiti yang tidak lapuk dek zaman,oleh itu meskipun stail seni ini telah berusia lebih 50 tahun, namun pelukis dan artis grafik juga jurugambar menghasilkan Pop Art sebagai inspirasi seni mereka hari ini.

Dua motif yang paling popular bagi Pop Art adalah pengulangan  (repetition) dan juga penggunaan warna yang sangat kontras. Kita boleh menggunakan elemen-elemen ini terhadap fotografi dengan mengaplikasikan perisian Adobe Photoshop bagi menghasilkan imej grafik yang menyerlah. Kita menggunakan potret wajah seseorang seperti karya-karya agung Andy Warhol di era 1950-an.

Dipetik dari "The Photographers' Guide To Photoshop 2nd Edition''


Karya Pop Art pelbagai artis terkemuka oleh Andy Warhol


Karya Pop Art Marilyn Monroe oleh Andy Warhol dengan warna-warna kontras yang berbeza 

Tuesday, February 22, 2011

Siakap..Senohong..Gelama..Ikan Duri..,Bercakap Bohong Lama-lama Jadi PENCURI!!!

Misz PE percaya ramai di antara anda semua pernah mendengar pantun dua kerat seperti tajuk entri post kali ini..Yezza..Siakap..Senohong..Gelama..Ikan Duri..,Bercakap Bohong Lama-lama Jadi PENCURI!!!

Siapa yang menjadi pencuri? Siapa pula mangsa yang telah mengalami kerugian dan kehilangan tersebut..?
Pada Misz PE, paling penting adalah kejujuran yang perlu disematkan dalam diri dan jiwa masing-masing..Jika diperhatikan dan diamati akan makna pantun di atas biarpun cukup mudah dan ringkas, banyak kebenarannya..Manusia yang kebiasaannya melakukan kesilapan kecil dan kerap mengulangi kesilapan-kesilapan tertentu, tidak mustahil akan terjebak ke kancah yang akan membinasakan diri..

Bermula dengan pembohongan yang seakan gurauan, seterusnya ditambah lagi dengan tipu daya dan kelicikan..Tidak mustahil perbuatan seperti mencuri,meragut malah merompak dilakukan oleh si penipu yang memang cetek dengan kejujuran..Malah orang di persekitaran kita yang tidak disangka-sangka bisa melakukannya...Dengan hanya bertopengkan senyuman manis yang mesra dan kata-kata yang ramah, janganlah kita mudah percaya apatah lagi terpedaya...


Siapakah yang perlu dipersalahkan dalam hal ini?Si penipu dan pencuri itukah?Atau desakan hidup yang mendorong mereka melakukan perbuatan yang tidak amanah ini..?Begitu banyak faktor yang mendorong perasaan kita sebagai manusia dalam melakukan kesilapan seperti itu..Mungkin juga kurangnya kasih sayang dan perhatian yang diperlukan lantas perasaan ingin cuba meronta-ronta..Menjadikan lidah ini seakan lancar sahaja melunturkan kata-kata dusta...Begitu juga dengan tangan ini yang begitu tertarik dengan barangan yang bukan kepunyaan kita..


Oleh itu,kita sebagai manusia harus sentiasa berwaspada..Bahaya ada di mana-mana, bukan bahaya itu tertumpu kepada nyawa dan maruah diri semata..Ianya sangat luas dalam pelbagai aspek..Begitu ramai manusia yang bertopengkan Syaitan biarpun topeng itu dipakai sekejap cuma..Anda fahamkan..

I'll shoot you, if you mess with me!!!

Akhir kata dari Misz PE,beringat sebelum terkena...
Chow =D

Sunday, February 20, 2011

The New Central Market aka Pasar Seni Budaya

Hari ini Misz PE berpeluang ke CM aka Central Market..tulaa laluan harian pergi balik kerja selama ini..semua kedai dalam CM, Misz PE dah masuk..hari ini orang lebih ramai apatah lagi para pelancong..memandangkan hari ini hari Ahad, dan rasanya sebab utama mereka sakan bergambar adalah kerana rupa bentuk laluan CM di tepian tu..alaaa tempat penyanyi jalanan selalu tu..yup tempat rancangan Bang Bang Boom selalu shooting dan kenakan orang...shooting drama pun selalu gak kat situ..dah berubah baru..sangat cantik..paling membanggakan lagi memang melambangkan seni budaya permainan tradisional Melayu iaitu Wau..Misz PE also said ''WOW!!! Marvelous!!! I like!!!''

Difahamkan juga perasmian laluan yang setelah beberapa bulan ditutup ini telah dirasmikan malam tadi...dengan persembahan bunga api...Misz PE tak melepaskan peluang mengambil beberapa gambar buat tatapan anda dan simpanan peribadi..hehehe

Persekitaran CM yang masih lagi dengan tema Chinese New Year

Misz PE was totally amazed..jangan lepaskan peluang anda ke mari =D

Godek2 Photoshop..Part : WaterColour Effect

Misz PE kembali dengan artwork yang dihasilkan dalam 30 minit je...cepat sangat kan..so not really details and nice..
Misz PE mengenang kembali kenangan di Langkawi sewaktu menyertai kursus selama seminggu tahun 2007 dulu...
If korang perhatikan aku macam gemokk sikit dari belakang ni...hahaha...

@ MESS PDRM Pasir Hitam

Friday, February 18, 2011

Aku Yang Kebosanan...

Aku sangat kebosanan dan seolah-olah hampir kemurungan sekarang ni..
Puncanya aku kurang pasti,mungkin aku keseorangan di kala ini...
Housemate balik kampung...
Family jauh..
Mr CE juge jauh..
Paling membosankan pabila semua hasil kerja aku kurang menjadi..idea seolah-olah kering kontang..
Lalu aku design desktop baru laptop aku dengan warna yang menggambarkan perasaan aku sekarang..


wajah yang tersenyum tidak semestinya menggambarkan hati yang turut tersenyum

Chop!!!
Buat ape melayan perasaan yang gundah gulana...lantas aku tukar balik desktop aku dengan wallpaper seseorang yang aku kenali..mungkin korang juge kenal die..tapi yang pasti die tak kenal aku ni..hehehe

hensem sungguh dia kan...ade orang cakap muke die seiras orang tu...


Misz PE First Lesson...

OMG!!!
Nape lak tetibe blog aku ni????uwaaa...nape tetibe blog post aku yang same two times appear???
Tulaaa tangan aku yang sentiasa gatai ni dok tukar template design tak abes2...tetibe dah jumpe template yang simple and neat..blog post aku lak appear dua kali...uwaaaa...

Time tu aku dah rase nyesal sangat...aku tau ape puncanye..so almost 2 hours aku cari solution..memule dok upload old template aku..but still the same..aku almost give up...

Then idea sudah mari...aku teringat Mr CE de pesan dolu2 try la tengok2 kat Blogger Help tu...yelaa aku kan budak baru belajar...So aku search la ''How to delete another Blog Post element in my template?"
And aku berjaye jumpe,

Go to Layout>Edit HTML.  Scroll down and find the following:

      <div id='main-wrapper'>
        <b:section class='main' id='main' showaddelement='no'>
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>
</b:section>
      </div>

If there is a <b:widget id='Blog2' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>, delete it.


Dah naik kelabu biji mate aku ni dok search pe yang ditulis kat atas tu..so aku search lagi solution lain but semua answer seems to be the same...dalam hati aku takde cara yang lebih mudah ke nak detect perkataan keramat 'Blog2' tu selain dok baca satu-satu..And finally,aku terbace satu cara yang mudah iaitu,

Press Ctrl 'F' to find certain word on your HTML

Dan aku telah berjaye menemui perkataan keramat itu lalu aku padam dengan senang hatinya..dan aku bertambah senang hati pabila my Misz Pinky Eyes blog is back to normal...

i'm smiling right now
P/S : kita sering melakukan kesilapan..tetapi kesilapan itulah yang memberi pengajaran terbaik kepada kita...

Godek2 Photoshop...Part : Typography Effect

Uwaaa...
Lenguh sudah bahu dan lengan aku ni dok pegang mouse...
yang buat aku bertambah cedey ialah effect yang aku nak tak menjadi pun....
Uwaaa...


Takpe...takpe...bak kate orang..usaha gigih tangga kejayaan kan..
Chaiyok2 Misz PE boley !!!

Thursday, February 17, 2011

Godek2 Photoshop..Part : Express Cartoon Vector

Taadaa...kali ini Misz  PE kembali dengan beberapa artwork..
Masih lagi mengekalkan penggunaan Adobe Photoshop sepenuhnya...so inilah hasil express vector aku yang tidak seberapa ni..
Terima kasih daun keladi..tangan aku masih gatai lagi ni...hehehe

Delima Gurlz in memory 2003-2006...miss u all...

warna baju asal berbeza sebenarnye..hehehe

Logo Design by Misz PE

misz PE studio...design originally by misz PE...




Dengan rasminya Misz PE perkenalkan...logo PE Studio by Misz PE...
But this one is only the beginning...perlu buat beberapa design lagi dan choose one of the best through my pinky eyes....
Latest artwork yang beberapa minit dihasilkan setelah Adobe Photoshop CS5 boleh digunakan..
Gabungan Adobe Illustrator CS5 dan Adobe Photoshop CS5...
Terima Kasih...

Wednesday, February 16, 2011

Misz PE yang TENSION !!!

Nape Misz PE tensen ni???uwaaa...
Mestilaa...coz Adobe Photosop CS5 aku yang extended tu dah tak ble aku gunakan...dahlaa banyak projek dalam pale aku skang..ish ish ish...DUGAAN...

Nape plak dah tak ble guna?
Aku pun tak tau...selalunya x penah mintak serial number coz aku dah install gune Serial Number from keygen aku tu...tapi memandangkan keygen tu lak ade virus kononnye,so laptop aku yang mementingkan 'kebersihan' telah remove keygen itu automatically tanpa kerelaanku sendiri..then bile aku nak download semula keygen baru...tetap tak ble and kuar warning ade itu la..ade inilah...
muke aku yang tensen dikelilingi bunga2...hahaha

Tapi nak wat cane kan..tangan aku ni tetap gatai..nak layan CD Korea pun not in a mood...so aku pun godek2 malas @ Adobe Illustrator ni..konon nak naikkan mood aku..so aku 'taburla' bunga-bungaan kat pict aku ni..hehehe..cam geli je...

Alahai...
Sesiapa yang faham sure tau betapa pentingnya Adobe Photoshop kan..kan kan...
Takpe Misz PE,chaiyok2...fighting2...aku akan cube cari keygen baru dan install baru....

Emak..You Are The Best!!!

Selamat Hari Lahir Emak...
16.02.1958
Puan Hamsah Binti Abdul Hamid...
Saaaayaaang Emak sangat-sangat...teramat-amat...
I really hope to see your smile every single day...every single minute...
L.O.V.E

rindooo emak :'(

Tuesday, February 15, 2011

Godek2 Photoshop..Part : Digital Zoom Burst

...Create A Digital Zoom Burst...
ZOOM burst are usually thought of as an in-camera technique. They are produced by turning the zoom ring on your camera's lens during a long exposure, resulting in a picture that has a motion trails radiating from the middle of a frame. (2nd Edition : The Photographers' Guide To PHOTOSHOP)

But still, you all can get over it by creating your zoom burst in Photoshop...
like Misz PE here...lalala

taadaa!!!


with lens flare effect

Godek2 Photoshop..Part :TypoGraphical Art...

Saye budak baru belajar..ambil galah tolong jolokkan..

Sure korang kat luar sane ramai yang terror kan skill buat potrait using tipografi and photoshop..aku baru nak belajar ni..so inilah hasil aku yang pertama dan julung2 kalinya..siapa2 yang master bolela komen ye..sebenonye banyak lagi cara dan hasil yang lebih cantik boleh dihasilkan..tetapi bergantung kepada tahap kerajinan dan usaha individu itu sendiri..juga type font boleh dipelbagaikan dengan saiz dan warna yang variety..uhuk uhuk..

Aku akan berusaha lebih gigih lagi..so lepas ni aku bole gak ajar sesape yang nak belajar kan... =D

cube teka siapakah ini?



Al-Kisah Diet Pengapit...

Ape itu DIET?
Diet adalah penyusunan makanan yang betul dan seimbang yang perlu diselaraskan pengambilannya setiap hari. Diet menyediakan keperluan zat gizi tubuh yang diperlukan untuk pertumbuhan dan mempertahankan kesihatan secara optimal. ( Majalah Rapi Diet '' Inspirasi Langsing Secara Sihat")

Yezza,itulah makna diet yang sebenarnya..tetapi kebanyakan dari kita telah menyalah ertikan atau buat2 salah erti apa itu diet..konon nak kurus cepat tak payah makan nasi la..tapi makan fast food bukan main lagi hentam..makanan yang bergoreng la yang dijadikan kudapan harian..huhuhu..mane aku tau?sebab akulah orang itu..

possing dengan air coz ayam dah abes
So itulah yang berlaku pada aku sejak dua tiga hari ini..aku tak sentuh nasi..tapi Sabtu lepas makan KFC dengan adik aku..wawawa...sedapkan KFC..Mr CE je kureng suke..lepas tu aku makan biskut + maggi + cornflakes + air susu + nescafe 3 in 1 + jeruk mangga = badan aku rase semacam dah..yelaa aku nak pasang badan kononnye aura nak jadik pengapit 26 & 27 ni member aku kawen...aku risau la if baju kurung moden yang aku tempah tu tetibe tak muat ke.. :(

Hari ni,otw balik keje kaki dan lutut aku rase lemah sangat...time nak melintas aku rase skru lutut aku dah longgar..takotnye aku dahlaa balik sorang je..dalam LRT takyah cakaplaa siap berapa kali nak terjatuh..aku cume mampu bertahan dan cakap dalam hati "i must be strong"...time tulaa aku rase nyesal coz aku sedar yang badan aku macam ni disebabkan pemakanan aku lately...

So sampai je kedai depan area apartment,aku terus kuatkan diri singgah supermarket HERO...tepuk2..siap promote lagi ni...aku mesti makan nasi tapi lagi besh if sendiri yang masak kan..sampai umah terus aku masak dengan bersemangat wajanya...pada aku yang paling cepat aku masak ialah ayam masak kicap + sayur campur kubis dan carrot...lepas mandi aku pun mamam la ape lagi..dan sekarang ni aku masih kekenyangan...hehehe


macam nilaa lebey kurang ayam masak kicap aku




 PENGAJARAN : jangan biarkan hidup anda diselubungi diet yang tidak seimbang...rujukla nasihat pakar...

Sunday, February 13, 2011

Happy Birthday my SiS =)

dapat besday kek camni beshkan..lalala
Istimewa buat kakakku tersayang...the one and only...
Mahanum Binti Kamarrudin...
Selamat menyambut hari lahir yang ke-29 pada hari ini, 13 Februari...
Semoga sentiasa ceria dan berbahagia di samping pasangan dan keluarga tercinta...
Semoga impian dan harapan terlaksana...
Semoga sentiasa cantik dan comey macam adik die ni...huhuhu
Amin...

P/S : pepagi lagi akak aku ni dah mesej nak present tudung 2 layer and handbag..bagi duit la Anum oi...aku terus pos laju lagi...hehehe

muke yang memang tak seiras

Me Alone...127 Hours...James Franco...

Hai laa badan...Hai laaa nyawa...

Malam ni kat umah aku ditinggalkan keseorangan lagi sejak malam tadi sbenonye...Cik Lels and Cik Fats balik kampung..aku pun balik Bee Pee gak nanti...tapi akhir bulan coz wedding besfren aku Cik Meeya ( siap jadik pengapit lagi)...wawawa...BOSAN betol...aku rase sume benda aku dah buat dari petang tadi...kemas bilik,kemas umah baru ni,basuh baju,lipat dan gantung baju,ubahsuai kedudukan bilik aku...tido...hehehe...

very nice poster
Yup...movie marathon...aku baru habes tengok movie (tq Cik Mels coz bagi pinjam DVD ni)...jeng jeng..tajuk citer ni "127 Hours"..yang jadik hero James Franco alaa mamat yang berlakon dalam SpiderMan jadi beshfren Tobey tu...haaa betol laa tu..yang hensem2 tu..die punye senyum aku memang admire...

James Franco with his killer smile and eyes..

Well,movie ni based on true stories tau..Aron Ralston seorang yang gemar mendaki gunung dan bekerja sebagai engineer...mengisahkan bagaimana Aron bertahan selama 127 jam dengan hanya berbekalkan sebotol air dan equipment yang dibawa di dalam beg sandangnya ( paling penting pisau lipat made in China) setelah Aron terjatuh ke dalam lorong sempit (aku tak taulaa nak sebut pe) di Grand Canyon,Utah..Aron telah terperangkap selama 127 jam di situ kerana tangan kanannya yang telah tersepit dek batu yang turut jatuh bersama Aron..aduhhsss....macam2 cara Aron buat untuk memboloskan dan membebaskan tangan sasanya tu..huhuhu..lastly dia terpaksa potong tangannya sendiri untuk selamatkan dirinya tu..cian kan...last movie ni ade tunjuk wajah Aron and his family yang sebeno...and he is still climbing..

Aku xmola story and describe secara details...coz aku sendiri tengok sambil peluk bantal then kejap2 tutup mata...ngilu tengok scene Aron cut tangan die tu then banyak darah...fuhhh....cukup2..huhuhu..
Ape2 pun...James Franco..you are so hot...

Sunday, February 6, 2011

Friendly Reminder

Sedang asyik mendownload gunakan broadband...tetibe aku terdengar bunyi burung berkicauan dari laptop kesayanganku ini (beli bersama Mr CE)...aku seakan very familiar dengan bunyi tu...ohh no...aku dah agak dah...itu bunyi each time Encik BB aka BroadBand bagi mesej tu...lalu aku pun buke...ingat apelaa kan..mesejnye berbunyi,
"Friendly Reminder: Yr Broadband usage is reaching the allocated 3GB/mth. Pls purchase additional volume or reduce your usage to avoid having yr speeds managed"

Kwang3...tulaaa pasal dok ngadap laptop and broadband memanjang...download lagu laa(adik aku la ni)...download movie la(aku la ni)...hehehe...ade aku kesah lalu aku teruskan mendownload n surfing dalam lebey kureng berejam gak la..huhuhu...then aku dengo lagi bunyi burung tu...suspens dah ni..lantas aku pun buke mesej from Encik BB,
"Dear customer, you have exceeded the 3GB/mth usage (Celcom FUP). Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ"

Pict burung pun harus pink...tapi burung ape ek nih??sape tau?

Ahakzzz....well tu bukan probsnye..yang jadi masalahnye skang ni..cmne aku nak tukar bunyi mesej tu biar sedaplaa cket didengo..xmolaaa bunyi burung2 ni...aku nak bunyi lagu Korea ke...mcm ringtone BB aka Blackberry aku ni...lalala

Friday, February 4, 2011

My Book List

@ KL Library ari tu...aku x dibenarkan atau senang cakap x layak lagi untuk pinjam buku..ala sedar2 diri ni baru je daftar jadik ahli...tapikan xde kad keahlian pun if nak pinjam buku gune no IC je..alaaaa x beshlaa..aku ni suke bab kumpul2 kad ni..huhuhu...and according to librarian aku ble start pinjam 7hb Feb ni...besh2..banyak buku aku dah sempat usha...tapi ni ade dua buah buku je yang sempat aku belek2 n jot down information yang cmbesh dari buku tu...

Do you exactly know what is graphic design???yargh yargh yargh

Tajuk Buku : What Is Graphic Design?
Penulis : Quentin Newark
Penerbit : Essential Design Handbooks


Banyak example design yang cambesh dalam book ni

Tajuk Buku : The Big Book Of Design Ideas 3
Penulis : David E. Carter / Suzanna MW Stephens
Penerbit : Collins Design

Tapi sayang kan aku x layak lagi nak pinjam buku2 ni...terpakse laa membelek2 je...huhuhu...lantas aku pun membuat research di hujung jari jemari yang makin runcing ni dek tekan keyboard je..hehehe

Iqra'...Bacalah...Jadikan membaca satu amalan...

Membaca itu satu amalan yang mulia...hampir semua ilmu itu bermula dari pembacaan yang tidak terhad kepada pelbagai genre dan jenis bahan bacaan tertentu...


Secara sengajanye aku telah membuat lawatan rasmi ke Perpustakaan Kuala Lumpur(sure ramai antara anda yang x tau ktne kan) yang berdekatan dengan Dataran Kuala Lumpur tu aka aku ble jalan straight je dari tempat aku kijo nun...
Actually library ni telah lama dipromote oleh member aku Cik Qistina yang manis...yelaa die ni kaki novel yang tiap ade mase balik kijo singgah jap cari novel n pnjam novel (aku pnjam dari die je) kat sini...

foto ehsan dari www.asiaexplorer.com

Dari jauh aku sudah terbaca banner yang terpampang tulis "Keahlian percuma Perpustakaan Kuala Lumpur bagi pendaftaran yang dibuat sepanjang bulan Februari 2011"...huhuhu..free tu...besenye kena bayar RM12 keahlian seumur hidup...so ape lagi...grab it...Marilah join aku jadik member Perpustakaan Kuala Lumpur...Macih ('',)

Shhh...antara KEKUATAN dan KELEMAHAN Misz PE...

comey x aku possing depan aquarium..PE suke ikan laa...
Setelah membuat research,inilah antara yang menarik interest aku...coz memang ade banyak benarnye...berdasarkan tarikh lahir patik yang same dengan tarikh kelahiran dan kematian William Shakespere..jeng jeng jeng...tarikh keramat 23 April...

Kekuatan:
Dilahirkan dengan sikap kepimpinan yang kuat. Suka mengambil risiko. Suka mencuba perkara-perkara yang baru. Berkarisma dan boleh memimpin. Kebiasaannya memegang jawatan yang tinggi. Sangat rajin dan sentiasa focus untuk mencapai kejayaan di masa hadapan, jika dia mahu. Seorang yang realistic, tegas, sangat munasabah dan tidak suka berangan-angan. Perlukan kepelbagaian dan sentiasa teruja dalam melakukan sesuatu.

Kelemahan:
Tidak suka disekat dalam membuat sesuatu. Selalunya cerewet dalam isu-isu kecil. Kadangkala beliau memang degil dalam melakukan sesuatu. Mereka juga jarang relaks. Juga, kurang teliti dalam melakukan sesuatu.

Perkara yang patut di ubah:
1) Lebih relaks, tidak cerewet dalam isu-isu kecil
2) Melihat sesuatu dengan teliti

My Dream BedRoom...lalala

Last week..on 29th January...aku telah berpindah ke rumah baru @ Cheras bersama2 Cik Lels aka Kepala Rumah dan Cik Fats aka Pengantin Baru..huhuhu...

Semoga penghijrahan kami ini sentiasa diberkati dan diredhai...Amin...Setiap sorang dapat satu bilik but byk lagi stuff aku x dapat kemas lagi...coz aku cm dah xtau nak kemas cne..hahaha..tapi kan aku dah berangan sakan siap wat research lagi..kononnye nak wat theme bedroom aku tu PINK and WHITE...sesuai la dengan keayuan,kelembutan dan keromantisan jiwaku ini...ececece...malooooo saye...

Kononnye nak wat bedroom aku cm pict kat bawahni...ade sesape nak tulun kah???huhuhu

ade tirai cmni cmbesh je...rase if dh titon xmo bgun dah...

ala2 retro design...but more to white...

Thursday, February 3, 2011

Happy Chinese New Year ('',)


Gong Xi Fa Chai..
Specially for all Chinese in Malaysia and the whole world...

Dag dig dug...berdebar sungguh rasa coz diz is my very first time to write sumtink..in a blog...fuh...tak pernah terfikir pun nak ade blog ni...but y not coz all bloggers ade chance nak share anything in their blog...mcm2 kan yang kite ble citer...ble luah dari sudut hati dan pandangan mata kasar masing2...through my pinky eyes...lalala...

Well, rini tawon baru Cina...so tetibe terimbau lak kenangan time aku keje di kelilingi Chinese yang memang rajin and produktif ni..around 2007..lepas abes study poli aku try la aplly utk jadik Grafik Designer @ sebuah kilang biskut yg memang popular kat Bee Pee tanah airku itu...or should is say yg popular gak @ Malaysia negaraku terCINTA ni...tak lain and tak bukan Munchy's Food Industry...tepuk amai2 beramai2...hehehe...

Dipendekkan cerita,HR Manager aka Mr Ian Koh ( u are such a nice person) menyatakan tidak ada kekosongan jawatan..sob sob sob..sedey den...but the next day...ring2 hpku berbunyi (  time tu aku pakai Nokia model pe tah eh)...yezzza aku dapat kijo mak!!!but as a HR Clerk..ble pe..sape nak bagi gaji free kan kan kan..walhal aku br duk umah tanam anggur smggu lebey cket je..sauk jelaa...amik experience..jgn memilih sangat kijo mak aku pesan..huhuhu

Syonok gak kijo Munchy's wif HR team Kak Yana (yang mmg besh) and Mr Jerry Yan (hensem woh tp xtau la dah kawen lum skang ni)...aku ble join diorg interview sape yg nak mhn kijo situ..tapi saat yang paling besh and xkan aku lupe is...jeng3...aku telah dioffer as billboard model 4 Munchy's..bkn aku sorang kay..ramai lagi but sume worker yg terpilih saje (hidung kembang jap tp mmg dah kembang pun)...huhuhu..merasa la aku saat2 mnjadi model yg di make up tebal kan..then cket2 after shoot ade org datang touch up..hikhikhik...mak rase mcm artis nyah...lps tu ble lak dpt ang pow rm200 sorg satu..niat aku nak bagi la mak n ayah aku kan..tup2 mak aku cakap "mak xmola duit2 model ni",sambil mak aku trsengih saje nak sakat aku..die suh aku simpan je duit tu...duit gaji je kang br bagi kat die..mak mmg besh..

Dipanjangkan cket citer..model2 ni terbahagi into groups yg akan possing ikut theme masing2...so if i'm not mistaken group aku wat theme having tea wif biskut Munchy's laa...tup2 tak sangka lak yg group aku ni la yg telah berjaya menarik interest bos utk dijadikkan billboard...wa manyak talak sangka woo...hehehe...sukee sungguh patik..maka muke aku yg tgh tergelak (x comey la tu pict candid tau) telah trpampang @ highway otw to Shah Alam..Damansara...mne tah lgi...cian area Bee Pee xde la...hehehe..tp billboard beselaa kejap je brganti pict len kan...nnt next time aku try upload billboard tu...

Skang aku nak titon dulu...banyak lak aku terbebel utk julung2 kalinye di blog aku ni...tata titi tutu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...