Thursday, December 22, 2011

Far Away by Nickelback

Far Away by Nickelback

This time, This place
Misused, Mistakes
Too long, Too late
Who was I to make you wait
Just one chance
Just one breath
Just in case there's just one left
'Cause you know, 
you know, you know

[CHORUS]
That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you'll be with me 
and you'll never go
Stop breathing if 
I don't see you anymore

One my knees, I'll ask
Last chance for one last dance
'Cause with you, I'd withstand
All of hell to hold your hand
I'd give it all
I'd give for us
Give anything but I won't give up
'Cause you know, 
you know, you know

[CHORUS]
So far away
Been far away for far too long
So far away
Been far away for far too long
But you know, you know, you know 

I wanted
I wanted you to stay
'Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
And I forgive you
For being away for far too long
So keep breathing
'Cause I'm not leaving
Hold on to me and, never let me go


Monday, December 12, 2011

Tutorial Daftar Blog Pada Enjin Carian (Ping Blog Di Google, Yahoo dan Bing)

wahhh...
time for tutorial...
jeng jeng jeng...
nape perlu daftar blog kite pada enjin carian 
GOOGLE + YAHOO + BING
TRAFIK UP

so jom check it out tutorial bertajuk 
yang disediakan khas dan istimewa oleh Cik Tomato yang comels ni...
cuma klik pada tajuk entri di atas atau di nama Cik Tomato tu yer...
macih Cik Tom yer!!!

p/s : sharing is caring

Sunday, December 11, 2011

T-ara Boutique Opening

Alhamdulillah...
akhirnya, dengan jayanya...Misz Pinky Eyes sudah punya blogshop sendiri...
hari ini dengan rasminya, Misz PE merasmikan sediri...hehehe
the opening for my blogshop T-ara Boutique...pada 11 Disember 2011...
so you all jangan lepaskan peluang ke blogshop Misz PE ok...
harga sangat berpatutan...buat masa ini masih mempromosikan koleksi handbags...
pelbagai barangan menarik akan dijual pada masa akan datang....jeng jeng jeng
juz klik pada logo T-ara Boutique atau link facebook page kami di bawah...
mari kita terjah!!!!




T-Ara Boutique merupakan butik  handbags dan multi function bag, 
pakaian dan aksesori secara online (akan datang)...
Khusus buat anda semua kaum wanita yang gemar bergaya dan berfesyen...
Tetapi masih mampu menerapkan ciri-ciri ketimuran dan tidak bercanggah dengan tuntutan agama Islam...

Harga yang ditawarkan di T-Ara Boutique sangat berpatutan dan mampu dimiliki oleh segenap lapisan...
Koleksi kami juga turut menjual barangan terpakai ''Garage Sales"(akan datang ) 
yang mana berada dalam keadaan yang baik lagi..

Jika terdapat sebarang pertanyaan, anda juga boleh menghantar emel kepada kami di tiaraboutique333@gmail.com

Anda juga boleh melayari T-Ara Boutique di facebook kami

Friday, December 2, 2011

Perkara Yang Lelaki Harap Kamu Tahu


* Saya selalu fikirkan kamu sebenarnya...cuma tak adalah nak telefon atau SMS setiap kali teringat*


*Saya suka kalau kamu pakai baju yang buat penampilan menyerlah bila keluar dengan kawan-kawan saya*


* Minta saya tanya arah daripada lelaki lain? Perasaannya samalah macam kamu rasa bila saya suruh kamu tanya kawan perempuan mengenai fesyen*


*Menceritakan butiran kitaran haid kamu adalah sama 'menyeronokkan' seperti saya menceritakan sistem perkumuhan saya kepada kamu*


*Kemeja T bundle berharga RM5 yang muat-muat cantik pada tubuh kamu adalah lebih seksi dari pakaian dalam berharga RM100*


*Ya, memang menjengkelkan bila lama kamu bersiap, tapi semuanya berbaloi bila kamu kelihatan cantik menawan*


*Bila kamu bangun untuk ke tandas semasa di restoran, saya akan perhati sekeliling untuk tengok jika ada orang sedang 'mengusha' kamu*


*Jika saya cakap , kamu nampak cantik sejurus berjumpa, maknanya saya cuba beradab. Jika saya cakap kemudian, maknya saya cari alasan untuk merenung kamu*


*Minta saya tolong bawakan beg tangan kamu di tempat membeli belah mungkin meringankan beban kamu. Tapi saya rasa macam sedang pakai skirt, tak macho langsung. Kalau kamu selalu sangat suruh buat, mesti saya rasa meluat*


Sumber ihsan dari Majalah Cosmopolitan September 2011


p/s : so para lelaki...benarkah apa yang tertulis di atas???
mind if you all wanna share...sekadar untuk berkongsi dengan para wanita =D

Monday, November 28, 2011

Maal Hijrah 1433 dan Penghijrahan Diri

Salam Maal Hijrah 1433 buat semua umat Islam di pelusuk dunia...
Saat ini terngiang-ngiang lagu 'Hijrah itu pengorbanan!! 
Hijrah itu persaudaraan!!!"




Buat diri Misz PE...
rasanya hari ini dan saat ini...
perlu bangkit dengan azam baru...
azam tahun sudah yang tidak dan belum dapat dicapai...dikecapi...
aja aja fighting!!!


Yang pastinya...
semuanya perlukan pengorbanan...usaha...disiplin...
dan seterusnya berdoa + bertawakal kepada Allah SWT Yang Maha Esa....


buku Ke Mana Wang Anda...Misz PE sudah ada dari tahun 2009..
tapi ke mana wang Misz PE???
Azam Misz PE yang paling bersemangat untuk dimulakan ialah...
more saving...less spending...
sejak dapat gaji last Thursday...segala perbelanjaan harian = makanan+tambang+topup+shopping!!!
harus ditulis dan dicatat...selama ini Misz PE juz jot down order list dan keuntungan bisnes katalog saje...
but then....ke mana perginya duit untung dan duit belanja???
ke mana perginya duit baki setiap bulan gaji???
haaaa....betol kan...biler dah hujung bulan baru rasa semput2...
awal bulan tak sedar pun ke mana duit semua mengalir...
ataupun buat-buat tak sedar...

Sunday, November 27, 2011

LOVE STORY Andy Williams

Love Story (Where Do I Begin)
by Andy Williams

Where do i begin 
To tell the story 
Of how greatful love can be 
The sweet love story 
That is older than the sea 
That sings the truth about the love she brings to me 
Where do i start 

With the first hello 
She gave the meaning 
To this empty world of mine 
That never did 
Another love another time 
She came into my life 
And made a living fine 
She fills my heart 

She fills my heart 
With very special things 
With angel songs 
With wild imaginings 
She fills my soul 
With soo much love 
That anywhere i go 
Im never lonely 
With her along who could b lonely 
I reach for her hand 
Its always there 

How long does it last 
Can love be measured by the hours in a day 
I have no answers no 
But this much i can say 
I know ill need her till this love song burn away 
And she;ll be there... 
How long does it last 
Can love be measured by the hours in a day 
I have no answers no 
But this much i can say 
I know ill need her till this love song burn away 
And she'll be there...


p/s : salah satu lagu oldies kegemaran Misz PE...
cuba hayati lirik dan maksud yang tersirat tentang cinta seorang jejaka terhadap seorang wanita..
muzik lagu ini juga sering kita boleh dengari di dalam music box...mungkin ada antara yang pernah atau biasa dengarkan... =D

Saturday, November 26, 2011

Greatest oldies LOVE Songs

Sekarang ni...Misz PE suke sangat layan lagu-lagu LOVE yang oldies...
even...lagu-lagu ni sudah dirakamkan pada waktu Misz PE belum lahir lagi...




kenapa lagu oldies???
rasanya...lirik lagu lebih puitis dan menyentuh...
cukup indah tetapi mudah difahami dan dihayati...
yang paling menarik ialah...gubahan lagu dan melodi yang menenangkan...
mampu membuatkan Misz PE tidur dengan lena...
ditambah dengan alunan suara penyanyi yang merdu...matang dan mengasyikkan...
tidak menjerit-jerit macam penyanyi zaman sekarang...


so readers...here's are my list...
for the greatest oldies LOVE songs...


1. Unchained Melody by Righteous Brothers
2. Love Me Tender by Elvis Presley
3. Love Story (Where Do I Begin) by Andy Williams
4. Only You by Elvis Presley
5. You Are My Everything by Santa Esmeralda
6. You Mean Everything To Me by Neil Sedaka
7. My Endless Love by Lionel Richie and Diana Ross
8. L.O.V.E Is For The Way You Look At Me by Frank Sinatra
9. I Just Call To Say I Love You by Stevie Wonder
10. All I Have To Do Is Dream by The Everly Brothers
11. How Deep Is Your Love by Bee Gees
12. I Wanna Know What Love Is by Foreigner
13. Can't Take My Eyes Of You by Frankie Valli
14. Everlasting Love by Gerald Joling
15. I Wanna Hold Your Hands by The Beatles
16. Unforgettable by Nat King Cole
17. More Than Words by Extreme
18. What A Wonderful World by Louis Armstrong
19. My Girl by Temptations
20. Save The Best For Last by Vanessa Williams


p/s : make sure anda juga ada lagu-lagu di atas in your playlist...
banyak lagi lagu oldies and 80's yang besh..
but Misz PE buat list for the top 20 of my own list

Saye Dapat Gift Kerana Saye Banyak Shopping!!!

wahhh...
tajuk entri yang cambesh jer kan...
bile shopping and spent duit banyak...tetibe dapat hadiah plak...


actually camne eh Misz PE ble dapat gift yang tak disangka dan diduga ni...
as u can see...lame bebeno Misz PE tak update my beloved blog ni...
bukan tak sudi...tapi bz memanjang...
macam2 hal dan perkara yang membuatkan Misz PE terpaksa dahulukan perkara yang lain...




ini lah dia gift yang Misz PE terima...
dua buah coffee cup..satu untuk Misz PE...satu untuk cik abang...hehehe...
sebenarnya bukan kerana Misz PE yang banyak shopping...
tapi orang-orang lain yang banyak shopping melalui Misz PE...
haaaa cane tuh???
menarik kan...sebenarnya, Misz PE join member stokis OSM Marketing...
yang menjual pelbagai barangan keperluan rumah...perhiasan...mekap...pakaian dan etc...
banyak lagi la...so Misz PE menjadi agen bagi barangan yang terdapat dalam katalog yang Misz PE dapat secara percuma dari stokis ni...
maka di atas dedikasi dan keaktifan Misz PE order barang dari OSM...
Misz PE pun dapatlah reward yang tidak diduga ni..even baru join sebulan...
berapa sales Misz PE tuh???wahhh...adelaa dalam ribu riban...jeng jeng jeng


so...with lots of LOVE to all my ofis mate and my housemate...
TQ very much kerana sudi membeli barangan dari katalog yang Misz PE suke2 or saje2 bawak tuh...
oleh kerana banyak spent...so banyak juge point yang Misz PE collect...
tapi sayang rasenye nak gune point and redeem barang...


sebab tulaa entri Wordless Wednesday sebelum ni Misz PE sertakan picts dua keping kad membership...
satu kad member OSM Marketing...and another one member City Explorer yang mana Misz PE boleh redeem my point and pilih barangan yang menjadi pilihan...ala2 Real Reward gitu...

Tuesday, November 22, 2011

WAHHHH...

WAHHHHHH!!!!

sangat panjang wahhh (dengan gaya dan riak yang benar-benar tekejut)...
kenape ye Misz PE memberikan reaksi sebegini...
ececece

SAYA SANGAT RINDU BLOG SAYE!!!!




SAYE SUDAH LAME TIDAK UPDATE BLOG SAYE!!!!






APA YANG TERJADI????




jeng jeng jeng...





sangat segan dan malu rasenye bile tengok bloglist di tepi tu...
entri untuk bulan NOVEMBER 2011masih kosong...
belum ada langsung...




begitulah DEMAM yang melanda MISZ PINKY EYES sekarang...
dan masih lagi demam ni...


SAYE DEMAM TENGOK DRAMA KOREA!!!
TANPA HENTI!!!!
UWAAAA!!!!

kita bertemu di lain entri...
kuikuikuikui... =D




Tuesday, October 18, 2011

Sentiasa RINDU kamu...


1 tahun...
12 bulan...
365 hari...
8760 jam...
525600 minit...
3153600 saat...

saban hari...
saban malam...
saban waktu...

sentiasa rindu kamu...

Friday, October 14, 2011

SEPET kah aku???

On dat day...my chill day..oppss my chill nite...
tengok movie wif fren...@ Viva...coz ni laa tempat yang paling dekat dengan rumah..hehehe
Before tengok movie of course laa kena isi peyot ni dulu kan...


harus zoom in signboard nye...bukan tukang masak nye...ahakzzz


So my choice is PENANG Fried Station...coz sinilah tempat paling kureng orang...
peyot dah lapar..kang tak sempat mamam kang movie lak dah start...
ahhh...cane tuh???
tapi betol laa kot...paling kureng orang coz maybe paling murah...and bese2 je masakannya...
hehehe...ngengade lak nak komplen2 kan...


lampu kat food court ni so nice...
teringin nak bawak balik rumah..nak gak decorate rumah and my  room kan...


Actually entri ni bukan pasala makan...
bukan pasal movie...or bukan pasal benda lain...
juz about Misz Pinky Eyes yang kononnye...semakin SEPET...
aik...betol ke???ade ''orang tu'' yang cakap tau...


SEPET kah aku???


Betol eh??? aiyak...ni penangan tengok drama korea..then nanges2 laa ni...
dah serupa macam Kassim Selamat kang...
or is it becoz...Misz PE dah less make up biler kuar...
hahaha...correct...malas nak bermekap bagai...
sebabnye saye cuma mahu kelihatan cantik di hadapan insan tertentu sahaja...
wahhh...statement tak tahan...

Misz PE and Design Studio

This is Misz Pinky Eyes Design Studio!!!
Misz PE sudah create official logo yang cukup sinonim dengan trademark Misz PE sendiri...
so anyone..if you all interested untuk Misz PE design logo or header or even blog...
don't forget to PM me @ facebook...or juz shout out loud @ my shoutbox...
and even you can leave your link and comment below...




Di bawah ini merupakan contoh design logo dan header yang Misz PE baru design...
masih banyak lagi yang Misz PE perlu belajar...
Misz PE suka gunakan software Adobe Photoshop dan Adobe Illustrator...
selepas ini Misz PE harap dapat buat doodling seperti rakan blogger yang lain...
jangan lupa nantikan design Misz PE akan datang...ecece

Logo Nuridutas Enterprise
(Misz PE terpaksa edit sikit dari yang asal agar sesuai dipublish di blog)

Header bagi Blog Ayam 'Nuridutas Enterprise'

T-ara Boutique Logo
Header bagi 'T-ara Boutique'
but not yet publish and open to view...
that's why tiada link lagi...sorry...

Aku Yang Penuh Penyesalan

Aku...
kini dihambat rasa kekesalan yang cukup hebat...
gara-gara terlalu mengikut perasaan...
bercakap sebelum memikirkan apa impak dan kesannya...
kepada insan yang mendengar...
dan kepada insan yang terkena...

Aku...
memang seorang yang sangat sensitif...
walhal itu semua bukan salah dirinya...
hanya aku...dan aku...
yang tidak pandai mengawal emosi...
sedangkan semua itu tiada kaitan...
aku sahaja yang pandai-pandai mengaitkan segalanya...

Aku...
terlalu memikirkan sesuatu...
dengan mendalam...
malah ku fikirkan yang negatif lebih dari positif...
lantas...
emosi yang menguasai jiwa...
emosi yang menakluki rasa...

Dan aku...
masih sangat menyesal...
perlukah dia memberi peluang...
sememangnya itu terpulang padanya...

Tapi aku...
masih lagi seorang insan biasa...
yang kerap dan akan sentiasa melakukan kesilapan...

Kerna aku...
adalah diriku...
bukan dia...dan juga dirimu...
jauh di sudut hati...
berilah aku peluang sekali lagi...
dan berkali-kali lagi...
kerna aku...
sentiasa berhak untuk itu...

Papa Junior...mama so sad...and full of regrets..

Tuesday, October 11, 2011

Perlukah Pukul Anak Anda Sedemikian???

Insiden yang berlaku di depan mata kepala Misz PE tatkala pulang dari kerja..
tatkala itu yang ada Misz PE + seorang lelaki (lingkungan umur20-an) + seorang kakak (juga seorang ibu) mendukung anak lelakinya yang kecil dalam umur setahun + kanak-kanak perempuan (umur dalam lingkungan 3-4 tahun) yang juga anak kepada kakak tadi... errr boleh faham kan...huhuhu


Depan lif...
Kami bertiga sahaja golongan dewasa yang menunggu lif petang itu...
sebelum masuk lif lagi...si anak perempuan kepada kakak itu tadi...asyik dok merengek kat ibu die...
entah ape yang die nak...Misz PE pun tak tau...alaaa bebudak kan..tapi takdela pulak mengganggu karenah budak tu...so bile pintu lif terbuka...budak tadi tu merengek lagi dan tidak mahu masuk dalam lif...
So Misz PE dan seorang lelaki tadi masukla dulu ke dalam lif tu dan kami terpaksa menunggu anak-beranak ni masuk...Mak die mula marah dan tolak badan anak dia dalam lif...cian die hampir nak terhumban...

Thursday, October 6, 2011

ABDUCTION movie featuring Taylor Lautner...

Last weekend Misz PE sempat tonton movie @ Viva Cheras togetha with Cik Mels...
TQ cik coz belanjer I mamam popcorn and air coke...(lepas ni serik nak minum air gas time bendera jepun berkibar coz balik rumah sangat2 sakit perut...Misz PE terpaksa sapu minyak panas then telan uphamol sebijik tau..baru dapat tidur lena...serik+taubat!!!)
Ok back to the movie...''Abduction'' lakonan yang boleh la tahan mantop si abang Jacob ni..
or should i mention  Taylor Lautner si exboyfren Taylor Swift ni...
dan heroin yang comey Lily Collins ( first time tengok awek ni berlakon tapi kening die dalam movie ni tebal semacam...opsssi)..dengan aksi gado2 macho and aksi kejar-mengejar yang besh la gak...layan jer...hehehe
Mengisahkan seorang remaja, Nathan, yang menjadi anak kepada ejen risikan...tanpa pengetahuannya sendiri...dan kerana identiti bapa kandungnya, Nathan selama ini dibesarkan oleh keluarga angkat bagi melindungi dirinya dari sebarang ancaman musuh ayahnya...

Wednesday, October 5, 2011

10 Things I HATE About You


I hate the way u talk to me,
And the way u cut your hair.
I hate the way u drive my car,
I hate it when u stare.
I hate ur big dumb combat boots
And the way u read my mind.
I hate u so much it makes me sick,
It even makes me rhyme.
I hate the way u're always right,
I hate it when u lie.
I hate it when u make me laugh,
Even worse when u make me cry
I hate it when u're not around,
And the fact that u didn't call
But mostly I hate the way I don't hate u,
Not even close…
Not even a little bit…
Not even at all...



p/s : a very cute and nice movie...
featuring Julia Stiles and Heath Ledger...
Let's not hating each other...
People make mistakes...
And we are not perfect..
P.E.A.C.E

Monday, October 3, 2011

Fox Rain OST My Girlfriend is a Gumiho


''Fox Rain'' by Lee Sun Hee 
OST My Girlfriend is a Gumiho






















I still don’t understand love
So I can’t get any closer
But why does my foolish heart
keep pounding?

I’m haunted by you again and again
I just can’t get away
This hopeless love
Hurts my heart so much

Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?

The heart follows love
What am I going to do?
This hopeless love
Hurts my heart so much

Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru
dubirubiruraffa

Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru...~

Going from day to night
You’re all I think about
Being so pitiful and silly
What should I do?

The day when my pain fades away
Will that day ever come?
Being so pitiful and silly
What can I do after all?

The moonlight is so beautiful
I just can’t get away
Let me lie down by your side for a moment
A moment, just a moment

[x8]
Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru
dubirubiruraffa..~

My Girlfriend is a Gumiho... TERBAEK!!!

TERBAEK!!!
there's only one word yang keluar dari mulut Misz PE bagi menggambarkan drama korea ni...
My Girlfriend is a Gumiho (Nine Tailed Fox)...
Lakonan hebat dan berkesan Shin Min Ah dan Lee Seung Ki..

Sebenarnya sudah ada rakan yang suggest suapay Misz PE tonton drama ni...
but belum terbuka hati lagi nak tonton...kenapa??? huhuhu
senang jer...jawapannya sebab hero and heroin not my favourite...tak kenal sangat lagi...
then...hero kureng hensem...jangan mare eh...yelaa compare to Gong Chan aka Lee Dong Wook...
heroin tak kiut sangat macam Jang Nara...tak semanis Song Ye Jin...

Tapi bak kate orang tak kenal maka tak cinta kan...
Misz PE tak perasan yang heronya salah seorang pelakon rancangan yang glamour @ KBS ''2 Days and 1 Night''... kemudian heroin nya lak Misz PE pernah ikuti drama lakonannya dalam ''A Love To Kill" lakonan bersama dengan Rain...

Alamak dah jauh membebel nih...dipendekkan cerita..cik Fats my housemate dapat pinjam koleksi cd drama ni...so Misz PE yang dilanda kebosanan dengan bersemangat nya tengoklaa drama ni...and then...
jeng jeng jeng...Misz PE totally fall in love dengan siri pertama...dan seterusnya...dalam satu malam saja Misz PE sudah tonton 6 siri drama ni...juz imagine...totally unstoppable...nak tau kenapa???

Sunday, October 2, 2011

Misz Pinky Eyes shopping time wif my Big Sista !!!

Last time Misz PE sempat pegi Melaka...
my big sis house...sempatlaa pow ape yang patut...hehehe
tapi ini entri memang totally dah berkulat actually...but who cares...sajer nak paparkan wajah heppi dapat duit shopping...besh kan...u alls ade??? hahaha




Okay...bukan nak berlagak possing kat butik ni...tapi sejujurnya...bukan Misz PE yang shopping...
paper bag tu not mine okies...nape entah bile dah dapat duit rasa sayang nak berbelanja...
siyes tau...dat time Misz PE treat my sis makan sampai kenyang..
but still come back to Kay Ell wif satisfaction...hehehe



Cik Melle..in memories...

Jumat lepas...
merupakan minggu terakhir Cik Mels bekerja satu ofis dengan Misz PE...
sedih gak rasenye...kehilangan sorang rakan yang sudah 4 tahun dikenali...

dari kita mula-mula sama masuk keja...tup2 cik Mells dapat better offer...
semoga cik semakin berjaya di tempat baru kelak...

ingat tak zaman kita selalu bergonjeng???huhuhu
shopping same...tengok movie same...karaoke same...
bergossip same...makan same...banyaklaa benda same2...
uwaaaa...
we will miss cik Melissa Anak Bumphray...
p/s : dun forget to keep in touch fren...ece macam ko pegi jauh jer...hehehehe


Sunday, September 25, 2011

Nuridutas Enterprise

Alhamdulillah...
Malam tadi rasenye Misz PE dah hampir berpuas hati dengan hasil blog Nuridutas Enterprise...
Tema blog berdasarkan permintaan adalah 'AYAM'...so gambar ayam mestilah ade kan...
huhuhu...kemudian warna tema adalah maroon kemerahan berdasarkan warna business card...



Wednesday, September 14, 2011

Marhaban Ya Baraan

Kaum Banjar...
Pasti biasa dengan adat dan amalan kita yang menyambut marhaban lelaki setiap kali munculnya 
Hari Raya AidilFitri....
ataupun kita panggil ''baraan''...orang Johor sure tau punyer....huhuhu
Amalan yang diamalkan ini dari sejak zaman berzaman lagi...
Iaitu apabila kaum lelaki habis mengerjakan solat sunat Hari Raya AidilFitri...

tawon ni kueh raye Kak Long sponsor...lalala

Monday, September 12, 2011

Cane tuh???

CELCOM sms :
RM0. Plggn yang dihargai, mulai 15 / 9 / 2011, semua pembelian reload & pek permulaan prabayar akan dikenakan 6% cukai perkhidmatan yg berkenaan.
Info : www.celcom.com.my

Sunday, September 11, 2011

Contagion Movie

Malam semalam...
sempat lagi Misz PE bergonjeng with Cik Yats and Cik Mels @ KLCC...
but no for shopping...tengah pokai ni yelaa after raye kan...


Actually mengikut perancangan dan naluri keinginan yang membuak-buak...
Misz PE nak sangat tonton The SMURF tu...
Teringat time zaman kanak-kanak ribena dolu2 kan...
Kite tengok citer Smurf kat tv kan...if tak silap tv2 kot...
sanggup bangun pagi-pagi semata-mata nak tengok si Smurf yang comey lote tu...


Tapi kan...sampai je kat KLCC...The SMURF movie juz ade 3D yang harganya RM21...
terkojut mak!!!
Begitu mahalnya sekarang harga tiket wayang...even 3D dulu if tak silap dalam RM18-19...
After discuss depan kaunter kitorang pun agree la nak tonton movie yang konon macam besh coz tengok para pelakon nya...MANTOP gitu...pada Misz PE la kan...
juz imagine ade Kate Winslet + Jude Law + Gwyneth Paltrow + Matt Damon...
then Misz Pe nampak gak muke yang selalu berlakon dalam Matrix tu...
barulaa tau yang name die Laurence Fishburne...huhuhu


Sunday, September 4, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2011

Dengan rasa gembira dan terujanya...
Misz PE is back....
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2011 buat rakan-rakan bloggers dan readers....
dan sekalian umat Islam yang meraikannya...tidak kira di mana jua anda berada...
di seluruh pelusuk tanah air dan  di dunia ini...
semoga Aidilfitri kali ini membawa seribu kenangan dan pengertian yang lebih bererti dan bermakna....
namun begitu sambutan raya hendaklah berpada-pada....


di kesempatan ini Misz PE ingin memohon seribu kemaafan...kepada sesiapa sahaja yang membaca entri ini...
sama ada anda mengenali Misz PE in realiti or di dunia siber ini...
andai pernah terlanjur kata dan bahasa....andai pernah melakukan perbuatan yang bisa menyakitkan dan menyentuh perasaan....
maafkan Misz PE yer... 0-0 kay...


muka tak sabar nak pergi shopping raye...
yeay...wajah kegembiraan..
sekejap lagi ade orang yang kene pow dengan saye!!!! lalala

Monday, August 29, 2011

Misz Pinky Eyes is in RAYA preparation...

Toing toing toing...
Misz PE is totally busy...
still in RAYA mood...
banyak yang perlu diutamakan dan dilakukan...




I'LL BE BACK!!!

Saturday, August 27, 2011

Miss Chubby Mubby...Awww

Waduh2...
lama tak update blog keCINTAan dan kesayangan Misz PE ni...
almaklumlah bila dah balik kampung...banyak perkara yang perlu lebih diutamakan...
ecece...bak kata orang anak yang berada di perantauan...baru pulang...
maka tanggungjawab perlu diutamakan...


kemas rumah...memasak...kemas rumah...makan...minum...
kemas rumah...tengok tv..dan makan lagi...menguyah lagi....
wahhh...raseye berselera bebeno bile makan dengan family kan..
berganda-ganda kenikmatan dan kesedapan yang dirasakan...


Agak-agaknya jika Misz PE terus-menerus dengan habit macam ni...
muka Misz PE for sure mure pure berubah mejadi insan yang sangat comey lote nye...
kalah Lisa Surihani wa cakap lu...
eh silaplah...nak wajah selebriti muslimah macam Irma Hasmie ke...
Fida ke..Wardina ke...hehehe


lihat wajahku...sungguh comel kan??? ecece

Wednesday, August 24, 2011

Raya MERDEKA !!!

Selamat pagi Malaysia...
Alhamdulillah tahun ini kita bakal menyambut Hari Raya Aidilfitri dengan ;
* bonus dan rezeki yang diberikan...dari Allah SWT...syukur...
* kesihatan keluarga terutamanya emak yang semakin sembuh...amin...
*sambutan yang berlipat ganda kerana hari raya kedua bakal bertembung dengan sambutan Hari Kemerdekaan Negara yang ke-54 tahun...


Tanpa kita sedari...mungkin ada yang sudah lahir pada tahun kemerdekaan itu...
ataupun ibu bapa kita yang sudah lahir dan kita  sangat bertuah pabila wujud di dunia ini...
pabila mula membuka mata, negara sudah pun bebas dari cengkaman penjajah...
lantas terus menikmati kehidupan di negara yang aman damai...
yang seharusnya dikekalkan dan disyukuri...
bukannya dengan melibatkan diri dengan tindakan sesetengah pihak yang hanya menjatuhkan martabat bangsa, agama dan negara sendiri...

WoRdLeSS WeDnEsDaY!!! Lelaki Juga Bisa Menitiskan Air Mata...


Tuesday, August 23, 2011

PEACE Collection is Misz PE choice

Baru bangun dari tido...pelik betul Misz PE ni...tadi dah tertido kepenatan...
sampai berbuka pun simple jer...memang kurang mengenyangkan...dan tadi barulah lepas berbuka juadah yang sebenar2nya...kenyang bangat nih...memang cari masalah betul Misz PE nih..gamaknya tido lewat tengah malam laa takpun bole terus sahur je kang...hehehe


name die Papa Junior...die la bantal busyuk Misz PE...comey kan die...
sayangnye die tak bole pakai baju PEACE Collection...hehehe


Sebenarnya kepenatan Misz PE petang tadi berbaloi2 kerana dah dapat baju raya kedua...cukuplah dua pasang kan tahun...beli katne???haaaa...ni yang nak di story mory nih...
Misz PE favourite butik ever since tahun 2008 lagi...
butik PEACE Collection...


Apa yang menarik dan membuatkan Misz PE setia membeli pakaian baju kurung ready made di sini??? percaya tak, baju Misz PE kerja 80% (baju kurung) adalah dari PEACE Collection???
KENAPA???

Monday, August 22, 2011

Hari Ini Dalam Sejarah...Misz PE dan Blogger Otai...

Waaaahhhhh!!!! Sebenarnya perkara ini berlaku pada Misz PE malam tadi...
Namun mata ini, rasanya dah cukup berat dan bantal busuk pun sudah memanggil-manggil...
So entri 'Hari Ini Dalam Sejarah' terpaksa Misz PE tunda untuk dicoretkan selepas balik dari kerja...dan selepas waktu berbuka...


Misz PE terharu dan cukup tak sangka sebenarnya...memandangkan masih sedar diri sebagai blogger yang baru dan entah ape2 ni...sekadar menulis untuk tujuan berkongsi pendapat, info, tips dan juga catatan diari harian..
Tapi rasanya ada juga perasaan berbangga dan sukeeeee sangat dari malam tadi...pagi tadi...membawa ke petang sampai sekarang masih lagi tersenyum sampai ke telinga rasanya...siap sorang ofis mate Misz PE tanya, ''Ann, ko ni aktif hari ni...ko amik dadah ke ape???'' hehehehe...
Kenapa? Mengapa? Bagaimana?
Hanya Misz PE seorang yang cukup memahami dan mengerti...


Weh, panjangnya entri aku nih???huhuhu
Sebenarnya rasa segan dengan seorang blogger otai tu masih menebal...
yang Misz PE cukup admire + kagum dalam usaha dia memajukan dan mewarnai dunia blog Malaysia ni...yelaaa...saye kan budak baru belajar...sob sob sob

Abang Ben jangan mare eh...Misz PE buat entri ni dan letak header ni...PEACE


Sunday, August 21, 2011

Tips Penjagaan Tudung Awning

Jom baca tips penjagaan tudung awning...
terutamanya buat orang macam Misz Pinky Eyes yang gemar pakai tudung 
segera untuk ke mana sahaja...
Memang agak mudah memakainya tetapi penjagaan yang betul penting 
demi menjaga kualiti awning dan kain
agar tahan lama dan sentiasa elok apabila dipakai..


Friday, August 19, 2011

Fesyen Denim...Anda Suke???

Toing toing toing...
Mungkin Misz PE ni kirenye cukup dah ketinggalan zaman kerana baru nak terbuka mata tentang fesyen denim ni...
I mean blouse and dress yang material daripada kain denim jeans yang lembut...
Warna pun cantik jer ala2 jeans yang memang kite pakai tuh...
Actually fesyen denim memang dah semakin meluas ever since seluar jeans diperkenalkan...
Even ada artis daripada luar negara malah dalam negara yang memakai fesyen denim ini ke majlis dan acara red carpet...

So nak dipendekkan cerita...
Last week Misz PE sempat grab satu blouse denim yang telah mencuri hati ini at first sight gitu...
Very nice and affordable...bile pakai alahai ngam-ngam je kat badan ni...hehehe

sile abaikan gambar frame yang ade tu...huhuhu..
pict ade kureng  sikit coz  snap gune my BB jer...

Thursday, August 18, 2011

Perigi Cari Timba...



Nisbah WANITA kepada LELAKI 37 nisbah 1 !!!
Wei, aku tak mahu jadi andartu !!!

Wahh statement di atas adalah statement Diana Amir petikan daripada filem 321 Cinta...
Kenapa Misz PE tengok movie tu sedangkan kureng suke dengan heroin nye..huhuhu...dah movie tu ade lappy ni hasil dari copy and paste dak umah...so layan kan jelaaa...

Betul ke itu memang nisbah sebenar bilangan kaum Hawa berbanding kaum Adam di muka bumi ini...
Macam seram gak dengo kan...if camtu memang susah nak cari partner or boyfren or hubby...
Mungkin itulah juga hikmahnya dibenarkan berpoligami dalam agama Islam...

Wahhh anda kaum lelaki, sukela ye...mule bertepuk tangan dan tersenyum simpul...
Actually bukan nak bincangkan sangat isu nisbah ni...juz tertarik dengan ayat ''Perigi Cari Timba'' tu...
Bagi sesiapa yang masih kureng faham apa maknanye, senang je...dalam ayat ringkas Misz PE ialah...
Orang perempuan yang ngurat orang lelaki dulu!!! hehehe

Wednesday, August 17, 2011

Salam Nuzul Al-Quran...



Salam nuzul Al-Quran buat semua umat Islam...
Seharusnya malam ini janganlah kita terlepas peluang menunaikan solat terawih berjemaah...
Memperbanyakkan bacaan kalimah suci Allah SWT dari kitab suci Al-Quran....
Banyakkan bersederhana dalam menikmati hidangan berbuka...
Jangan membazir seperti gambar di bawah...huhuhu

WoRdLeSS WeDnEsDaY!!! Dedikasi Istimewa Buat Seorang Ayah...



 

Tuesday, August 16, 2011

10 Tips Memilih Kasut !!!

Morning readers and bloggers...
Jeng jeng jeng...
Anda semua dah shopping kasut baru untuk raya yang bakal menjelang beberapa hari ni???
Misz PE here for sharing some tips untuk anda yang ingin membeli kasut yang menepati citarasa dan berbaloi jika kita membelinya...
So lets check it out!!!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...