Thursday, April 25, 2013

Hari Lahir Bersama Mereka Yang Tersayang Part 3

23 April 2013...alhamdulillah bersyukur ke hadrat Allah SWT...di atas segala nikmat dan kurniaan-Nya...pagi ni aku pergi ke keje macam bese tumpang keta viva cik Lels..dan hari ni aku pakai baju kurung moden yang ala2 sutera creepe gitu..hadiah besday from my sis...konon special day kan..haruslah pakai baju baru..biar muka lame...hehehe

Sarapan hari ni nasi lemsk bungkus ditaja oleh kak sue..tapi dah selamat dalam perut tak sempat nak snap gambar..kak sue cakap dun wori raihan nasi lemak ni nasi kukus takkan gemok laa...ecece...

So memandangkan aku dah pernah berniat nak belanja ofismate aku yang ada pada hari lahir aku ni...maka aku pun wat announcement..petang nanti u olls..kite makan pizza lak kay...yeay...so tugas meng order aku serah pada kak sue coz die memang expert bab order delivery ni..maka menjamu selera lah kami petang tu dalam pukul 2 dengan pizza hut yang baru tu...jeng jeng jeng


Nampak sedap kan...memang sedap...alhamdulillah...niat aku nak belanja kawan2 termakbul...dan malam kang ade orang nak belanja aku lagi ni...haaa...satu-satunya adik lelaki aku, Fitri aka Etet (nama glamer la kunun)...die nak bawak aku tempat die selalu dating...which is aku pernah pergi sekali...memang besh la tempat ni..siap pernah masuk rancangan Jalan2 Cari Makan...episod Qi and Yuna...

Taraaa...wajib snap pict kejap yer...adik aku and cik Lels dah faham benar...hehehe

Setelah puas dipujuk oleh aku...cik Lels sudi join we all makan
Me..Etet..and his ehem2...



Malulaaaa sayeeee...hik hik hik
Malam tu we all makan at Chop and Steak..bertempat di Kampung Baru nun...restoran ni berkonsepkan western food...
Yang paling besh is the environment...tapi oleh kerana restoran ni memang romantik maka aku tak dapat nak snap pict banyak...konsep restoran ni ala2 kite makan dalam kapal kayu...dah laa kaunter nak bayar pun dalam bot tau..then ade lak motor zaman atok kite dulu...aku pun ape lagi possing ler kan...


Sambil tunggu makanan tu...siap ade 2 orang bro ni nyanyi live tau..lagu lak sume memang layan laa...lagu Sayang by Shae...Sungai Lui by Aizat...Aku Yang Disakiti by Judika...errr ape lagi..tapi memang besh la kan..then lepas hampir 20 minit kot diorang habis nyanyi, diorang pun pergi meja ke meja...ala2 basking rupenye..so aku cabar laa adik aku suh diorang nyanyi lagu besday spesel for me..wahhh betol die cakap kat bro ni...time die nyanyi tuh aku memang excited and terharu sungguh..siap record gune hp samsung s3 aku lagi...tapi...uwaaa rupenye aku tak tekan button record...hahaha...beria la aku pegang hp aku tadi...ape2 pun memang aku heppi...suara bro ni pun sedap bole tetido aku...

Alrite...perut sangat kenyang...mate pun dah start ngantok...macih la adikku yang sudi belanja akak mu yang bertambah umur ni...tapi still nampak mude kan...ecece

Wednesday, April 24, 2013

Hari Lahir Bersama. Mereka Yang Tersayang Part 2

Alkisahnya jam 1135 malam 22 April 2013...aku tengah dok melayan siri Running Man kat lappy dalam bilik...sambil minum milo dan kunyah sekut munchys..huhu..alaa rase macam nak pegi toilet lak...jeng jeng jeng...saat aku bukak jer pintu bilik kan..cer teka ape yang aku jumper...haaaa suspens tak...


Wahhh...terharu sungguh...aku dapat besday gift from bilik sebelah..aka Cik Lels...besday gift ketiga awal utk tahun...cukup terharu..kalau dikirakan..banyak hadiah yang Cik Lels bagi ni..polka dot box yang super cute..penutup warna black and white..box lak warna pink and white..bookmark...novel 2 in 1 'Bila Dah Suka & Bukan Tak Sudi'...


Hadiah pertama terawal sebenarnya aku dapat masa jamuan surprise ofismate aku ni...tu dia...frame putih yang elegan..ala2 beli kat ikea aku gitu...nampak. tak muka aku bagi peace yo!!!..


Hadiah kedua terawal jatuh kepada...haaa tepuk2...baju kurung moden. Jenama butik Peace yang aku pow dari akak aku masa balik kampung last week..ramai orang ingat aku pakai sutera batik crepe tau..haaa jangan memain..mahai ni..rm59.00 jer..offer nak habiskan stok..so aku and akak aku tak lepaskan peluang laa grab jer..akak aku cakap baju ni consider besday gift aku laa...ade lagi sebenonye...kain sulam corak butterfly yang akak aku order online..aku cadang nak tempah untuk baju raya tahun ni..lawa tau...ade mase aku upload laa nanti..

To be continued....

Hari Lahir Bersama Mereka Yang Tersayang Part 1

23 April merupakan tarikh yang cukup bermakna buat aku saban tahun...tarikh inilah yang akan membuatkan aku bersemangat dengan azam baru..err...setelah azam maal hijrah dan tahun baru kecundang atau terbantut di tengah jalan...bukan senang untuk berubah kan...perlu ada determination dan sokongan padu dari insan sekeliling kita...elehh...sebenarnya semuanya perlu dari diri kita sendiri...

Rasanya tahun ni memang banyak surprise dari mereka yang tersayang dan disayang...keluarga...sahabat...rakan sekerja...dan cinta hati...alhamdulillah...rasa diri disayangi dan dihargai...ecece...itulah pentingnya jika kita hidup bergaul dan saling berhubungan antara satu sama lain...

Bermula dengan surprise kek pada 11 April lagi...pagi itu tiba-tiba aku kena panggil pergi row call...disuruh ke depan dengan beberapa orang yang lain..in charge tanye pada aku...ade ke sebarang salah silap aku buat...mak ai...suspens gak time tu...sebabnya aku adelah sound sorang pegawai tu dalam phone..itu jela yang terlintas..tak lama lepas tu..kek pun sampai atas meja..laa rupenya nak celebrate mereka yang lahir bulan April..siap ade nasi lemak bungkus utk semua..then ade pakcik sorang ni yang memang birthday did jatuh hari tu sponsor pulut kuning dan rendang...alhamdulillah...rezeki di pagi hari...tapi hari tu aku taknak berpossing bagai..sebabnya muke dah macam apam balik..mate lak dah macam panda...hehehe


Another surprise was on 19 April...yang ni aku lagi pelik..bile mase lak ofismate aku ni plan ek...hari tu pun memang birthday sorang mamat ni..namanye rase tak perlu dimention la..huhu...hari ni gak la perut aku meragam...pagi2 lagi aku dah kene diarhea...semua aku makan kuar balik..memang takde selera la..beli bihun sup tak abis makan pun..'pelaburan' tetap besar..time rehat pegi sogo wif kak sue..ter shopping lak kemeja floral print radioactive..ngeh ngeh ngeh...terbeli lak ikan pari panggang wif sambal tempe...walhal aku tau if aku makan keluar gak nanti...time shopping tu aku rase perut aku memang memulas gak la..tapi cover tu..haha..sampai ofis..makan time...aku pelik gakla tengok kak mas rajin beno snap pict petang ni..jap2 die amik pict aku makan dengan dak lain laa...aku possing jelaa kan..tetibe die panggil aku suh benti makan jap then ajak pegi belakang (ade meja panjang kat sudut tu yang ade fail..radio..etc)..aku cakap jap la..coz aku tau if aku benti makan aku susah nak sambung balik..lagi2 time perut aku camni..sayang lak ikan pari nikan..then kak sue and torin lak panggil kononnye aku tertinggal surat la kat komputer belakang tu..time tu aku masih tak perasan ramai dah berkumpul kat belakang..bile aku datang..maka..jeng jeng jeng...wahhhhh...ade kek and snack..pisang goreng..macih la u olls...buat susah2 jer..habes sume orang sku peluk coz rase terharu sangat...

To be continued....

Saturday, April 20, 2013

I Miss My Blog!!!

Yup....dats it... i MISS my blog...even not as much as i miss him..
Kenapa yer? Sebabnya pagi ni... saye baru tonton a very good movie...and it is so motivate me!!! As a writer..i mean to myself...well can anyone who has a blog to be considered as a writer...hehehe..answer it to yourself...

Julie And Julia...itulah tajuk filem tu...lakonan Amy Adams sebagai Julie...dan Meryl Streep sebagai Julia...juz imagine...saye kat Melaka rumah my sis...feeling a bit hungry pagi tadi...tapi terus tak berganjak dari sofa dok mengadap HBO..gara2 movie ni...yelaa my sis kuar keje..then ingat nak kuar cari makanan kat kedai depan nun..craving for nasi lemak bungkus daun pisang...but finally dok makan kacang and minum hot coffee watching movies...err...until now...hehehe


So thank you so much...the Julie and Julia movies...
Menyedarkan saye...how much i miss my blog...writing...cooking...and the love of my life...

Saturday, January 12, 2013

Monday, December 31, 2012

Harry Potter Series Part II

Wahhh...saye masih gilerkan Harry Potter...
walau saye rase macam sudah tua jer...huhuhu

So di bawah ni Misz Pinky Eyes yang sangat baik hati sediakan sinopsis bagi kelapan-lapan sequel movie ni..
Nwae, macih Encik Wikipedia...lap u very strong...


Harry Potter dan Batu ahli falsafah (2001)

Rencana utama: Harry Potter dan Batu ahli falsafah (filem)
Dikenali di Amerika Syarikat dan India sebagai Harry Potter dan Batu Sorcerer
Diarahkan oleh Chris Columbus. Harry Potter adalah seorang anak yatim piatu yang dibesarkan oleh ibu saudara dan bapa saudaranya yang tidak ramah. Pada usia sebelas, setengah gergasi Rubeus Hagrid memberitahu bahawa dia sebenarnya adalah wizard dan ibu bapanya telah dibunuh oleh wizard yang jahat bernama Lord Voldemort. Voldemort juga cuba untuk membunuh Harry berusia setahun pada malam yang sama, tetapi laknat pembunuhan itu misteri pulih semula dan mengurangkan dia bentuk yang lemah dan tidak mampu berbuat apa-apa. Harry menjadi sangat terkenal di Dunia Wizarding akibat. Harry bermula tahun pertamanya di Hogwarts School Sihir dan kepintaran dan belajar tentang sihir. Pada tahun ini, Harry dan rakan-rakan Ron Weasley dan Hermione Granger menjadi terikat dengan misteri Batu ahli falsafah yang disimpan di dalam sekolah.

Harry Potter dan Bilik Rahsia (2002)

Rencana utama: Harry Potter dan Bilik Rahsia (filem)
Diarahkan oleh Chris Columbus. Harry, Ron, dan Hermione kembali ke Hogwarts untuk tahun kedua mereka, yang membuktikan lebih mencabar daripada yang terakhir. Bilik Rahsia telah dibuka, meninggalkan pelajar dan hantu petrified oleh raksasa yang dilepaskan. Harry perlu berdepan dengan dakwaan bahawa dia adalah waris Salazar Slytherin (pengasas Dewan), mendapat tahu bahawa dia boleh bercakap Parseltongue, dan juga mendapati sifat-sifat diari misteri hanya untuk mendapati dirinya terperangkap dalam Dewan Rahsia sendiri.
Harry Potter dan Banduan Azkaban (2004)
Rencana utama: Harry Potter dan Banduan Azkaban (filem)
Diarahkan oleh Alfonso CuarĂ³n. Tahun ketiga Harry Potter melihat wizard budak, bersama-sama dengan kawan-kawannya, yang menghadiri Sekolah Hogwarts sekali lagi. Profesor RJ Lupin menyertai kakitangan sebagai Pertahanan Terhadap guru Seni Jahat, manakala disabitkan pembunuh Sirius Black melarikan diri dari Penjara Azkaban. Kementerian Sihir yang mengamanahkan Dementors Azkaban untuk menjaga Hogwarts dari Black. Harry belajar lebih lanjut mengenai masa lampau dan hubungannya dengan banduan yang melarikan diri.

Harry Potter dan Piala Api (2005)

Rencana utama: Harry Potter dan Piala Api (filem)
Diarahkan oleh Mike Newell. Pada tahun keempat Harry, yang Mark Jahat muncul di langit selepas satu serangan pemakan Kematian di yang Quidditch World Cup, Hogwarts memainkan tuan rumah kepada acara satu legenda: di Kejohanan Triwizard, terdapat adalah satu No baru profesor Alastor Moody dan mimpi buruk yang kerap mengganggu Harry sepanjang tahun . Tiga buah sekolah Eropah telah mengambil bahagian dalam kejohanan itu, dengan tiga 'juara' mewakili setiap sekolah dalam tugas-tugas yang boleh membawa maut. Piala Api memilih Fleur Delacour, Viktor Krum dan Cedric Diggory untuk bersaing antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, secara ingin tahu, nama Harry juga dihasilkan daripada Piala menjadikan beliau juara keempat, yang menyebabkan pertemuan yang menakutkan dengan Lord Voldemort semula dilahirkan.

Harry Potter dan Order Phoenix (2007)

Rencana utama: Harry Potter dan Order Phoenix (filem)
Diarahkan oleh David Yates. Tahun kelima Harry bermula dengan beliau diserang oleh Dementors dalam Whinging Little. Selepas itu, beliau mendapati bahawa Kementerian Magic adalah dalam penafian pulangan Lord Voldemort. Harry juga dilanda oleh mimpi ngeri yang mengganggu dan realistik manakala Profesor Umbridge, seorang wakil Menteri bagi Magic Cornelius fudge, guru baru No. Oleh itu, pemberontakan yang melibatkan pelajar-pelajar Hogwarts, rahsia Perintah organisasi Phoenix, Kementerian Sihir dan Death Eater bermula.

Harry Potter dan Putera Berdarah Kacukan (2009)

Rencana utama: Harry Potter dan Putera Berdarah Kacukan (filem)
Diarahkan oleh David Yates. Pada tahun keenam Harry di Hogwarts School Sihir dan sihir, Lord Voldemort dan Death Eater telah meningkatkan keganasan mereka ke atas Wizarding dan Muggle dunia. Albus Dumbledore memujuk rakan lama dan rakan sekerja Horace Slughorn untuk kembali ke Hogwarts sebagai seorang profesor kerana terdapat kekosongan untuk mengisi. Walau bagaimanapun, ada sebab yang lebih penting untuk kembali Slughorn. Walaupun dalam pelajaran ramuan, Harry mengambil milik buku teks sekolah yang pelik beranotasi, tertulis 'Ini adalah harta Putera Berdarah Kacukan', yang mengandungi maklumat yang menakjubkan. Sementara itu, Dumbledore dan Harry diam-diam bekerja bersama-sama untuk mencari kaedah bagaimana untuk memusnahkan Voldemort sekali dan untuk semua. Sebagai romantik dan hormon bersembunyi dalam dinding istana sepanjang tahun, Draco Malfoy perjuangan untuk menjalankan amal yang dikemukakan kepadanya oleh Tuhan Jahat.

Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 1 (2010)

Rencana utama: Harry Potter dan Azimat Maut - Part 1
Diarahkan oleh David Yates. Selepas kejadian yang tidak diduga pada akhir tahun sebelumnya, Harry, Ron, dan Hermione diamanahkan dengan usaha untuk mencari dan memusnahkan rahsia Lord Voldemort untuk kekekalan - Horcruxnya. Ia sepatutnya menjadi tahun akhir mereka di Hogwarts, tetapi keruntuhan Kementerian kenaikan Magic dan Voldemort kuasa menghalang mereka daripada menghadiri. Ketiga-tiga mereka menjalani satu pengembaraan yang panjang dengan banyak halangan dalam laluan mereka termasuk Death Eater, peragut, Hallows mayat misteri dan sambungan Harry dengan fikiran Tuhan itu Jahat menjadi pernah lebih kukuh.

Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 2 (2011)

Rencana utama: Harry Potter dan Azimat Maut - Bahagian 2
Diarahkan oleh David Yates. Selepas memusnahkan salah satu Horcrux dan menemui kepentingan ketiga-tiga Azimat Maut, Harry, Ron dan Hermione terus untuk mendapatkan Horcruxnya lain dalam usaha untuk menghapuskan Lord Voldemort. Walau bagaimanapun, sekarang bahawa Tuhan Jahat telah mendapat Tongkat Elder lagi yang tiada tandingan, dia bertujuan untuk melengkapkan peringkat akhir untuk kuasa mutlak dan melancarkan serangan ke atas Hogwarts School, di mana pulangan ketiga-tiga untuk satu pertahanan terakhir menentang kuasa-kuasa gelap yang mengancam untuk mengambil alih Wizarding dan Muggle dunia.


Sumber : wikipedia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...