Thursday, April 25, 2013

Hari Lahir Bersama Mereka Yang Tersayang Part 3

23 April 2013...alhamdulillah bersyukur ke hadrat Allah SWT...di atas segala nikmat dan kurniaan-Nya...pagi ni aku pergi ke keje macam bese tumpang keta viva cik Lels..dan hari ni aku pakai baju kurung moden yang ala2 sutera creepe gitu..hadiah besday from my sis...konon special day kan..haruslah pakai baju baru..biar muka lame...hehehe

Sarapan hari ni nasi lemsk bungkus ditaja oleh kak sue..tapi dah selamat dalam perut tak sempat nak snap gambar..kak sue cakap dun wori raihan nasi lemak ni nasi kukus takkan gemok laa...ecece...

So memandangkan aku dah pernah berniat nak belanja ofismate aku yang ada pada hari lahir aku ni...maka aku pun wat announcement..petang nanti u olls..kite makan pizza lak kay...yeay...so tugas meng order aku serah pada kak sue coz die memang expert bab order delivery ni..maka menjamu selera lah kami petang tu dalam pukul 2 dengan pizza hut yang baru tu...jeng jeng jeng


Nampak sedap kan...memang sedap...alhamdulillah...niat aku nak belanja kawan2 termakbul...dan malam kang ade orang nak belanja aku lagi ni...haaa...satu-satunya adik lelaki aku, Fitri aka Etet (nama glamer la kunun)...die nak bawak aku tempat die selalu dating...which is aku pernah pergi sekali...memang besh la tempat ni..siap pernah masuk rancangan Jalan2 Cari Makan...episod Qi and Yuna...

Taraaa...wajib snap pict kejap yer...adik aku and cik Lels dah faham benar...hehehe

Setelah puas dipujuk oleh aku...cik Lels sudi join we all makan
Me..Etet..and his ehem2...



Malulaaaa sayeeee...hik hik hik
Malam tu we all makan at Chop and Steak..bertempat di Kampung Baru nun...restoran ni berkonsepkan western food...
Yang paling besh is the environment...tapi oleh kerana restoran ni memang romantik maka aku tak dapat nak snap pict banyak...konsep restoran ni ala2 kite makan dalam kapal kayu...dah laa kaunter nak bayar pun dalam bot tau..then ade lak motor zaman atok kite dulu...aku pun ape lagi possing ler kan...


Sambil tunggu makanan tu...siap ade 2 orang bro ni nyanyi live tau..lagu lak sume memang layan laa...lagu Sayang by Shae...Sungai Lui by Aizat...Aku Yang Disakiti by Judika...errr ape lagi..tapi memang besh la kan..then lepas hampir 20 minit kot diorang habis nyanyi, diorang pun pergi meja ke meja...ala2 basking rupenye..so aku cabar laa adik aku suh diorang nyanyi lagu besday spesel for me..wahhh betol die cakap kat bro ni...time die nyanyi tuh aku memang excited and terharu sungguh..siap record gune hp samsung s3 aku lagi...tapi...uwaaa rupenye aku tak tekan button record...hahaha...beria la aku pegang hp aku tadi...ape2 pun memang aku heppi...suara bro ni pun sedap bole tetido aku...

Alrite...perut sangat kenyang...mate pun dah start ngantok...macih la adikku yang sudi belanja akak mu yang bertambah umur ni...tapi still nampak mude kan...ecece

Wednesday, April 24, 2013

Hari Lahir Bersama. Mereka Yang Tersayang Part 2

Alkisahnya jam 1135 malam 22 April 2013...aku tengah dok melayan siri Running Man kat lappy dalam bilik...sambil minum milo dan kunyah sekut munchys..huhu..alaa rase macam nak pegi toilet lak...jeng jeng jeng...saat aku bukak jer pintu bilik kan..cer teka ape yang aku jumper...haaaa suspens tak...


Wahhh...terharu sungguh...aku dapat besday gift from bilik sebelah..aka Cik Lels...besday gift ketiga awal utk tahun...cukup terharu..kalau dikirakan..banyak hadiah yang Cik Lels bagi ni..polka dot box yang super cute..penutup warna black and white..box lak warna pink and white..bookmark...novel 2 in 1 'Bila Dah Suka & Bukan Tak Sudi'...


Hadiah pertama terawal sebenarnya aku dapat masa jamuan surprise ofismate aku ni...tu dia...frame putih yang elegan..ala2 beli kat ikea aku gitu...nampak. tak muka aku bagi peace yo!!!..


Hadiah kedua terawal jatuh kepada...haaa tepuk2...baju kurung moden. Jenama butik Peace yang aku pow dari akak aku masa balik kampung last week..ramai orang ingat aku pakai sutera batik crepe tau..haaa jangan memain..mahai ni..rm59.00 jer..offer nak habiskan stok..so aku and akak aku tak lepaskan peluang laa grab jer..akak aku cakap baju ni consider besday gift aku laa...ade lagi sebenonye...kain sulam corak butterfly yang akak aku order online..aku cadang nak tempah untuk baju raya tahun ni..lawa tau...ade mase aku upload laa nanti..

To be continued....

Hari Lahir Bersama Mereka Yang Tersayang Part 1

23 April merupakan tarikh yang cukup bermakna buat aku saban tahun...tarikh inilah yang akan membuatkan aku bersemangat dengan azam baru..err...setelah azam maal hijrah dan tahun baru kecundang atau terbantut di tengah jalan...bukan senang untuk berubah kan...perlu ada determination dan sokongan padu dari insan sekeliling kita...elehh...sebenarnya semuanya perlu dari diri kita sendiri...

Rasanya tahun ni memang banyak surprise dari mereka yang tersayang dan disayang...keluarga...sahabat...rakan sekerja...dan cinta hati...alhamdulillah...rasa diri disayangi dan dihargai...ecece...itulah pentingnya jika kita hidup bergaul dan saling berhubungan antara satu sama lain...

Bermula dengan surprise kek pada 11 April lagi...pagi itu tiba-tiba aku kena panggil pergi row call...disuruh ke depan dengan beberapa orang yang lain..in charge tanye pada aku...ade ke sebarang salah silap aku buat...mak ai...suspens gak time tu...sebabnya aku adelah sound sorang pegawai tu dalam phone..itu jela yang terlintas..tak lama lepas tu..kek pun sampai atas meja..laa rupenya nak celebrate mereka yang lahir bulan April..siap ade nasi lemak bungkus utk semua..then ade pakcik sorang ni yang memang birthday did jatuh hari tu sponsor pulut kuning dan rendang...alhamdulillah...rezeki di pagi hari...tapi hari tu aku taknak berpossing bagai..sebabnya muke dah macam apam balik..mate lak dah macam panda...hehehe


Another surprise was on 19 April...yang ni aku lagi pelik..bile mase lak ofismate aku ni plan ek...hari tu pun memang birthday sorang mamat ni..namanye rase tak perlu dimention la..huhu...hari ni gak la perut aku meragam...pagi2 lagi aku dah kene diarhea...semua aku makan kuar balik..memang takde selera la..beli bihun sup tak abis makan pun..'pelaburan' tetap besar..time rehat pegi sogo wif kak sue..ter shopping lak kemeja floral print radioactive..ngeh ngeh ngeh...terbeli lak ikan pari panggang wif sambal tempe...walhal aku tau if aku makan keluar gak nanti...time shopping tu aku rase perut aku memang memulas gak la..tapi cover tu..haha..sampai ofis..makan time...aku pelik gakla tengok kak mas rajin beno snap pict petang ni..jap2 die amik pict aku makan dengan dak lain laa...aku possing jelaa kan..tetibe die panggil aku suh benti makan jap then ajak pegi belakang (ade meja panjang kat sudut tu yang ade fail..radio..etc)..aku cakap jap la..coz aku tau if aku benti makan aku susah nak sambung balik..lagi2 time perut aku camni..sayang lak ikan pari nikan..then kak sue and torin lak panggil kononnye aku tertinggal surat la kat komputer belakang tu..time tu aku masih tak perasan ramai dah berkumpul kat belakang..bile aku datang..maka..jeng jeng jeng...wahhhhh...ade kek and snack..pisang goreng..macih la u olls...buat susah2 jer..habes sume orang sku peluk coz rase terharu sangat...

To be continued....

Tuesday, April 23, 2013

23 April 2013

I LOVE you for 999 years,
364 days, 23 hours, 59 minutes and 59 seconds...

You just have to LOVE me for 1 second...
When you do...our thousand year LOVE will be complete...

Happy Birthday to you, syg...
Semoga tahun ini memberikan kebaikan, kebahagiaan lebih dari tahun sebelumnya..
Semoga kasih sayang kita berkekalan...
Happy Birthday...
And have a wonderful year ahead...


* mesej yang lain terpaksa untuk tidak didedahkan...haruslah kan...personal and confidential...tersenyum panjang saye baca...rase diri ini disayangi dan dihargai...terima kasih yang tidak terhingga buat si dia...and i can't wait to get my birthday present from you...even i know i'll have to wait a few weeks more...for me its nothing...because i already wait for you almost for 6 years now...and i can wait even for a thousand years more...

Saturday, April 20, 2013

I Miss My Blog!!!

Yup....dats it... i MISS my blog...even not as much as i miss him..
Kenapa yer? Sebabnya pagi ni... saye baru tonton a very good movie...and it is so motivate me!!! As a writer..i mean to myself...well can anyone who has a blog to be considered as a writer...hehehe..answer it to yourself...

Julie And Julia...itulah tajuk filem tu...lakonan Amy Adams sebagai Julie...dan Meryl Streep sebagai Julia...juz imagine...saye kat Melaka rumah my sis...feeling a bit hungry pagi tadi...tapi terus tak berganjak dari sofa dok mengadap HBO..gara2 movie ni...yelaa my sis kuar keje..then ingat nak kuar cari makanan kat kedai depan nun..craving for nasi lemak bungkus daun pisang...but finally dok makan kacang and minum hot coffee watching movies...err...until now...hehehe


So thank you so much...the Julie and Julia movies...
Menyedarkan saye...how much i miss my blog...writing...cooking...and the love of my life...

Wednesday, April 17, 2013

Special Dedication for My Special One...17042013


My papa jr is holding...a box...full of love...full of surprise...
Full of joy...full of happiness...

Only for my special one...

XOXO

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...